Volvon XC40 -malli on saavuttanut uuden merkkipaalun saatuaan vuoden 2018 Euro NCAP -turvallisuustesteistä huippupisteet. Tämä tarkoittaa, että XC40 on 60- ja 90-sarjan isosisarustensa tapaan yksi maanteiden turvallisimmista autoista.

Vuoden auto Euroopassa -palkinnon voittanut Volvo XC40 sai Euro NCAP:ltä huippupisteet

Vuoden 2018 Euro NCAP -testit olivat kaikkien aikojen tiukimmat. Mukana oli uusia ja vaativampia haasteita, joilla tutkittiin moninaista turvallisuustekniikkaa, kuten pyöräilijöiden havaitsemistoimintoa automaattijarrutuksella ja kaistalla pysymisen hätätukijärjestelmiä. Kokonaisuutena XC40 sai korkeimmat turvallisuuspisteet kaikista uuden ohjelman alaisuudessa testatuista autoista.

– Uusi XC40 on yksi markkinoiden turvallisimmista autoista. Siinä on kompaktien katumaasturien laajin turvallisuustekniikoiden vakiovarustus. Ratkaisumme auttavat kuljettajia havaitsemaan vaaratilanteet, välttämään onnettomuuksia ja pysymään turvallisesti omalla kaistalla, ja ne lieventävät jopa tieltä suistumistilanteessa syntyviä iskuja, sanoo Volvon turvallisuuskeskuksen johtaja Malin Ekholm.

Kaikki myynnissä olevat testatut uudet Volvo -autot ovat saaneet viiden tähden arvosanan omissa Euro NCAP -testeissään. Viime vuonna XC60 palkittiin kokonaisuudessaan parhaana suurena katumaasturina ja yleisesti parhaana autona arvostetuissa Euro NCAP 2017 Best in Class -turvallisuusmittauksissa. XC90 sai saman tittelin vuonna 2015.

XC40 valittiin maaliskuussa Vuoden Autoksi Euroopassa 2018. Se on ensimmäinen kyseisen arvostetun palkinnon voittanut Volvo ja osoittautunut sittemmin vahvaksi myyntiveturiksi. Volvo ilmoitti toukokuussa, että se aikoo laajentaa tuotantoaan sekä Euroopassa että Kiinassa vastatakseen mallin huikeaan kysyntään.