IL Vuoden Auto 2019 -valinnat julkaistiin tänään Helsingissä. Kilpailussa jaettiin palkinnot kuudessa eri kategoriassa: pienet ja keskikokoiset perheautot, isot autot, pienet SUV/crossoverit, keskikokoiset SUV/crossoverit, isot crossoverit ja sähköauto Suomessa. Täysin uusi Ford Focus palkittiin voittajana pienten ja keskikokoisten perheautojen kategoriassa.

Kilpailu oli äärimmäisen tasaväkinen. Tuomariston muodosti 16 eri mediassa työskentelevää autoalan toimittajaa. Ford Focusta kiitettiin arvioinnissa muun muassa seuraavasti:

”Valtteja ajettavuus, perheauton tilat, hinnoittelu.”

”Edelleenkin ajajan auto, ja se tekee hyvän kompromissin mukavuuden sekä sporttisuuden välillä.”

”Uudistunut pirteästi ja kasvanut mitoissa.”

”Ajettavuudeltaan, tiloiltaan ja ulkonäöltäänkin mainio uusi Ford.”

Kaikkien aikojen kehittynein Ford-malli

Uusi Ford Focus on lanseerattu Euroopassa kesällä 2018. Auto on kehitetty puhtaalta pöydältä, ja kaikissa suunnittelun vaiheissa on huomioitu asiakkaiden kokemukset ja toiveet. Tuloksena syntyi kaikkien aikojen kehittynein Ford-malli.

Focuksessa on Fordin uusi alustarakenne yhdistettynä EcoBoost bensiini- ja EcoBlue dieselmoottoreihin. Vaihtoehtoina on joko kuusivaihteinen manuaalivaihteisto tai uusi kahdeksanvaihteinen automaattivaihteisto, jotka takaavat erinomaiset ajo-ominaisuudet. Matkustusmukavuutta lisäävät luokkansa kärkeä olevat kasvaneet matkustamo- ja tavaratilat.

Ford Focus tarjoaa vastinetta rahalle: vakiovarustetaso on kattava jo edullisimmassa Trend-versiossa. Mallistossa on myös erilaisia tyylikkäitä, ylellisiä ja urheilullisia vaihtoehtoja. Tänä keväänä lanseerattava Focus Active crossover täydentää malliston, joka on puolestaan sopiva korkeampaa SUV-tyyppistä autoa kaipaavalle asiakkaalle.

Huipputeknologiaa turvallisuuden ja mukavuuden lisäämiseksi

Ford Focuksen ajomukavuutta ja turvallisuutta lisää kattava valikoima kuljettajaa avustavia teknologioita: muun muassa älykäs vakionopeudensäädin Stop&Go -toiminnolla, törmäyksenestoavustin, kaistanpitoavustin ja automaattimalleissa oleva automaattinen pysäköinti.

Focuksen suomenkielistä SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmää voi ohjata joko puhekomennoilla tai kosketusvärinäytön nipistys- tai hipaisutoiminnolla. Viihtyvyyden takaa laadukas B&O Play -äänentoistojärjestelmä sekä autoon asennettu modeemi, jonka ansiosta auto on entistä liitetympi ympäristöön. Modeemi toimii WiFi hotspot -alustana jopa kymmenelle laitteelle.

Ford on panostanut uuteen Focukseen erittäin paljon, ja on ilo huomata alan ammattitoimittajien arvostavan tehtyä työtä. Myös asiakkaat ovat ottaneet Focuksen omakseen ja myynti on lähtenyt hyvin käyntiin heti lanseerauksesta lähtien”, toteaa Hannu Pärssinen, toimitusjohtaja Oy Ford Ab.

Malliston täydentyessä kevään aikana vielä Active crossoverilla sekä viisiovisena että wagon-mallina, uskomme yksityis- ja yritysasiakkaiden löytävän juuri itselleen sopivan auton mallistosta.

Ford Focus on voittanut ensiesittelynsä jälkeen lukuisia palkintoja Euroopassa. Suomessa Focus valittiin Vuoden Auto Suomessa 2019 -voittajaksi marraskuussa järjestetyssä Auto- ja liikennegaalassa.

Ford Motor Company

Ford Motor Company on globaali yhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Dearbornissa, Michiganissa. Yhtiö suunnittelee, valmistaa, markkinoi, huoltaa Ford-merkin alla henkilöautoja, kuorma-autoja, SUV-autoja ja sähköautoja sekä ylellisiä Lincoln-henkilöautoja. Lisäksi yhtiö tarjoaa rahoituspalveluita Ford Motor Credit Companyn kautta ja tavoittelee johtavia asemia sähkötoimisissa ratkaisuissa, autonomisissa autoissa ja liikkuvuusratkaisuissa. Ford työllistää noin 199  000 henkilöä maailmanlaajuisesti. Lisätietoja Fordista ja sen tuotteista sekä Ford Motor Credit Companysta löytyy osoitteesta www.corporate.ford.com

Ford of Europe valmistaa, myy ja huoltaa Ford-autoja 50 markkina-alueella. Sen palveluksessa työskentelee noin 53 000 henkilöä ja yhteisyritykset mukaan lukien noin 67 000 henkilöä. Euroopassa toimii myös Ford Motor Credit Company ja Ford Customer Service Division sekä 24 tuotantolaitosta, joista 16 Ford omistaa kokonaan tai on enemmistöomistaja ja 8 on yhteisomistuksessa muiden toimijoiden kanssa. Ensimmäiset Ford-autot tuotiin Eurooppaan vuonna 1903 samana vuonna, jolloin Ford Motor Company perustettiin. Tuotanto Euroopassa aloitettiin vuonna 1911.