SEAT Leonin ennakkomyynti on alkanut Suomessa. Myynti alkaa 110 kW:n (150 hv)  DSG-automaattivaihteisella kevythybridillä (1,5 eTSI Hybrid DSG). Heti alusta alkaen on saatavilla molemmat korimallit – 5-ovinen ja Sportstourer. Varustetasoksi voi valita joko kattavan Stylen, ylellisen Xcellencen tai urheilullisen FR:n. Hinnat alkavat 25 993,92 eurosta (SEAT Leon 1,5 eTSI Hybrid Style, DSG-automaattivaihteistolla). Vastaavan Sportstourer-mallin hinta alkaa 26 994,42 eurosta.

Suomessa SEAT Leonin moottorivalikoimaan tulee tarjolle ainoastaan erilaisia hybridimalleja. Loppuvuodesta 2020 Leonin 1,5 eTSI kevythybridi tulee saamaan rinnalleen 1,0-litraisen 81 kW:n (110 hv) eTSI kevythybridin, DSG-automaattivaihteistolla varustettuna.

Leonin ensirekisteröinneistä kaksi kolmasosaa on ollut tänä vuonna (1-3/2020) kaasuhybridejä ja kaasuhybridi tulee olemaan tärkeä osa myös uuden Leonin moottorivalikoimaa. Syksystä alkaen uusi Leon tulee saataville 96 kW:n (130 hv) 1,5 TGI -kaasuhybridinä.

Moottorivalikoiman täydentää edistyksellinen ladattava hybridi, joka saapuu Suomeen niinikään syksyllä. SEAT Leon eHybridissä on 1,4-litrainen TSI-bensiinimoottori, 13 kW:n litiumioniakku sekä sähkömoottori, jotka tuottavat yhdessä 150 kW (204 hv) tehoa. Toimintamatka sähköllä on noin 60 km (WLTP).

Varustelu: entistäkin kattavampi vakiovarustelu

Täysin uusi SEAT Leon saapuu Suomeen – isompi ja kattavammin varusteltu

Uusi Leon on SEATin ensimmäinen täysillä liitettävyyspalveluilla varustettu auto. Sisäänrakennetun eSIMin ansiosta auto on jatkuvasti yhteydessä internetiin, mikä mahdollistaa mm. navigoinnin päivittämisen ja auton toimintojen ohjaamisen älypuhelimen avulla. Suomen maahantuontiohjelmaan ei kuulu Reference-varustelutasoa. Mallisto alkaa kattavammin varustellusta Stylestä ja sisältää myös Xcellence- ja FR-varustelutasot.

Uuden SEAT Leonin Style-varustelutaso pitää sisällään hyvin kattavan vakiovarustelun. Vakiovarusteisiin kuuluvat mm. led-ajo- ja takavalot, uusi 8,25-tuumainen Media System Plus -infotainmentjärjestelmä värikosketusnäytöllä, 3-alueinen automaatti-ilmastointi, vakionopeudensäädin, aktiivinen kaistallapysymisvahti, Park Assist -pysäköintiavustin ja lämmitettävä ohjauspyörä.

Xcellence-varustelutaso täydentää jo ennestään kattavaa vakiovarustelua mm. 10-tuuman navigointijärjestelmällä, SEAT Digital Cockpit -digitaalisella mittaristolla, mukautuvalla vakionopeudensäätimellä ja liikennemerkkien tunnistuksella sekä peruutuskameralla. Lisäksi Leon Sportstourerissa on ensimmäistä kertaa sähkötoiminen takaluukun avaus ja sulkutoiminto. Myös liitettävyys on varmistettu, sillä SEAT Full Link -järjestelmän avulla mobiililaitteet kytkeytyvät Android Auton tai langattoman Apple CarPlay -sovelluksen kautta ajoneuvon infotainment-järjestelmään.

FR-varustelu puolestaan korostaa auton urheilullista luonnetta 18-tuuman vanteilla, tummennetuilla takasivulaseilla ja takalasilla ja paremmin tuetuilla urheiluistuimilla. Lisäksi FR-varustelutasoon kuuluu urheilullinen 15 mm matalampi FR-jousitus.  

Auton varustelua on mahdollista täydentää lisävarusteiden avulla. Tarjolla on mm. erilaisia turvallisuuspaketteja, jotka sisältävät uusinta teknologiaa käyttäviä kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Uusina varusteina saataville tulevat mm. Side Assist -kaistanvaihtoavustin sekä nopeusrajoitukset tunnistava mukautuva vakionopeudensäädin. Valot ovat myös tärkeä osa uuden Leonin muotoilua. Lisävarusteita ovat esimerkiksi entistä tehokkaammat täys-led-ajovalot ja sisustan muotoilua korostava Wrap Around -sisävalopaketti.

Muotoilu: lisää pituutta ja tilavammat sisätilat

SEAT Leonin perustana on edistyksellinen MQB Evo -alustarakenne. Se mahdollistaa joustavuuden auton mitoituksessa ja mukautettavuudessa sekä tarjoaa täysin uudenlaisia mahdollisuuksia uuden sukupolven auton mittasuhteiden toteutukseen.  

Uusi viisiovinen SEAT Leon on 4 368 mm pitkä (+86 mm), 1 800 mm leveä (-16 mm) ja 1 456 korkea (-3 mm). Akseliväli on 2 686 mm eli 50 mm pidempi kuin kolmannen sukupolven SEAT Leonissa. 

SEAT Leonin Sportstourer on puolestaan 4 642 mm pitkä (+93 mm), 1 800 leveä (-16 mm) ja 1 448 mm korkea (-3 mm). Akseliväli on 2 686 mm, viisiovisen tapaan, edelliseen versioon verrattuna 50 mm pidempi. 

Uusi SEAT Leon on edeltäjänsä tapaan vetovoimaisen näköinen ja auton persoonallisuus korostuu entistäkin voimakkaammin. Auton sileät ja linjakkaat pinnat sekä särmikkäiden muotojen ja pehmeiden kaarien vuorottelu tuovat esille auton hienostuneen muotoilun. Ulkoisen estetiikan lisäksi uusi muotoilu merkitsee parantuneen aerodynamiikan myötä myös parempaa taloudellisuutta: uuden SEAT Leonin ilmanvastuskerroin on parantunut noin 8 % edellisen sukupolven malliin verrattuna. 

Uusi SEAT Leon yhdistää houkuttelevan ulkonäön myös käytännöllisyyteen: 5-ovisessa SEAT Leonissa on 380 litrainen tavaratila (yhtä suuri kuin edellisessä malliversiossa). Leon Sportstourerissa on puolestaan 620 litrainen tavaratila, mikä on yli 30 litraa enemmän kuin edellisessä malliversiossa, tehden siitä yhden luokkansa suurimmista. 

Uudet SEAT Leonit saapuvat SEAT-jälleenmyyjille toukokuun aikana.