Viime vuonna esitelty BMW Concept Z4 -konseptiauto toteutuu BMW Z4 M40i First Edition -tuotantomallina, joka esitellään Pebble Beachissä, Kaliforniassa.

Keula ulottuu pitkälle etuakselin taakse, ja suuret ilmanottoaukot sekä takaluukkuun integroitu voimakas spoileri ovat aitoa urheiluautomuotoilua. Ohjaamo on sijoitettu keskelle autoa. 19-tuumaiset alumiinivanteet ovat kaksiväriset ja tuplapuolaiset. BMW Z4 M40i First Edition -erikoismallin ulkovärinä on metallinhohtoinen Frozen Orange -mattaväri.

Avokattoisen ja kaksipaikkaisen BMW Z4:n matala painopiste, leveä raideleveys ja täydellinen 50:50 painojakauma korostavat klassisen roadsterin tunnusmerkkejä.

BMW Z4 M40i First Editionissa on erittäin tehokas kuusisylinterinen moottori (250 kW/340 hv), urheilujousitus, sähkösäätöiset iskunvaimentimet, M Sport -jarrujärjestelmä ja elektronisesti ohjattu M Sport -tasauspyörästö, jotka tekevät ajamisesta nautinnollisen urheilullista. BMW Z4 M40i kiihtyy nollasta sataan vain 4,6 sekunnissa.

LED- ajovalot on asetettu pystysuuntaisesti ja kaukovalot mukautuvat ajotilanteen mukaan. Ohjaamo on BMW:lle tyypilliseen tapaan suunniteltu kuljettajan ehdoilla. BMW Head-Up -näyttö heijastaa ajon kannalta tärkeimmät tiedot suoraan kuljettajan näkökenttään, joten kuljettaja näkee ne kääntämättä katsettaan liikennetilanteesta ja tiestä. BMW Live Cockpit Professional -näyttö sisältää mittariston lisäksi toisen näytön joka toimii yksiöitävänä hallintapaneelina auton toimintojen ohjaamiseen.

Sisustuksessa on käytetty mustaa Vernasca-nahkaa ja koristetikkauksia. Sähkösäätöisissä urheiluistuimissa on muistitoiminto.

BMW Z4 M40i First Edition -erikoismalli on maistiainen uudesta roadster-sukupolvesta. BMW julkistaa muut moottorivaihtoehdot ja tekniset innovaatiot syyskuussa. Autonäyttelyissä uusi BMW Z4 esiintyy ensimmäisen kerran Pariisissa 4.–14.10.2018, ja mallin myynti aloitetaan keväällä 2019.

Tekniset tiedot:
BMW Z4 M40i First Edition
250 kW/340 hv
EU-yhdistetty kulutus*: 7,1–7,4 l/100 km
CO2-päästöt*: 162–168 g/km

*Kulutus- ja päästölukemiin vaikuttaa valittu rengastyyppi.