Riku Tahko starttaa SuperCar-luokan kärkipaikalta Kouvolan päätöskisaan. Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Rallicrossin SM-kausi huipentuu tähtikuljettajien värittämään Kouvolan finaaliin. Motocrossin SM-pistetaisto jatkuu Alavudella, rallijuniorit mittelevät SM-pisteistä Laitilassa, speedwayn SM-liigaa ajetaan Porissa ja Oulu isännöi pienoisautoilun SM-osakilpailua.

Rallicrossin SM-kausi huipentuu Rallycross Festival Kouvolaan

Rallycross Festival Kouvola -kilpailussa mitellään ensi kertaa SM:n lisäksi myös pohjoismaisista mestaruuspisteistä. SM-kauden päättävään finaaliin ilmoittautui määräaikaan mennessä huimat 24 SuperCar-luokan autoa. Mukana on SM-sarjan kärkinimien, Riku Tahkon, Ari Perkiömäen, Mikko Ikosen ja Jukka Lautamäen johdolla kaikki kotimaan kovimmat kuljettajat, mutta mahtuu mukaan myös muutama todellinen yllätysnimikin. Viivalle asettuu muun muassa Petter Solbergin poika Oliver. Viikonloppuna radalla nähdään yhteensä yli 100 kuljettajaa useasta eri maasta.

Lauantaina kisaavat SM-luokista Autokrossi, SRC ja Crosskart. Sunnuntaina vauhdissa ovat sekä kotimaiset että RallyX Nordicin SuperCarit sekä RX Academy ja niin ikään RallyX Nordicin SuperCar Lites -luokka.

Liput: La 15 €, su 20 €, koko viikonloppu 30 €, alle 12-vuotiaat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi.

Lisätietoja tapahtumasta

Lue lisää:
Moottoriurheilu.tv/suomalainen-autourheilu-kansainvalistyy-rallicrossin-pohjoismainen-mestaruuskisa-kouvolassa

Moottoriurheilu.tv/ennatysmaara-supercareja-kouvolaan-edelliskausien-mestarit-mukana

Moottoriurheilu.tv/16-vuotiaalla-oliver-solbergilla-kiireinen-viikonloppu-huippulahjakkuus-haastaa-suomen-karkinimet-kouvolassa

25.-26.08. Rallycross Festival Kouvola, SM, NEAFP, Crosskart 125 SM
Tykkimäen rallicrossrata, Tehontie 51, 45200 Kouvola

Viikonlopun Motorsport-tärpit: Rallicrossin SM-kausi huipentuu Kouvolaan - SM-pisteistä mitellään useissa lajeissa Motocrossin SM-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna. Kuva: SM-motocross tiedotus

Motocrossin SM-sarja jatkuu Alavudella – Viivalla myös jalkapallotähti Sami Hyypiä

Motocrossin SM-sarjan viides osakilpailu järjestetään viikonloppuna Alavudella. Murronnevan raskaalla ja vaativalla hiekkaradalla on odotettavissa jälleen kovaa kamppailua, sillä kaikkien SM-luokkien suomenmestaruudet ovat vielä avoinna. Lajin huippujen lisäksi viivalle asettuu muun muassa myös jalkapallotähti Sami Hyypiä, joka kisaa V45-luokassa.

Lauantaina mitellään MXATV-luokan eli mönkijöiden SM-pisteistä sekä Suomen Cup -luokat MXATV Veteraanit, MXJ sekä veteraaniluokat MXV35, MXV45 ja MXV55. Kilpailupäivä alkaa kello 11.30. Sunnuntaina vuorossa ovat Motonet SM-Motocrossin pääluokat MXC/A, MX2 ja kuninkuusluokka MX1. Sunnuntain kisaerät alkavat kello 12.00.

Liput tapahtumaan 10 € / päivä, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/motocrossin-sm-sarja-jatkuu-alavudella-kaikki-mestaruudet-avoinna

25.-26.8. Motocross, ATV-MX, SM, Suomen Cup, Alavus
Alavuden motocross-rata, Risujoentie 177, Alavus

Viikonlopun Motorsport-tärpit: Rallicrossin SM-kausi huipentuu Kouvolaan - SM-pisteistä mitellään useissa lajeissa Juho Koski-Lammi lähtee RSJM-sarjan johdossa Laitilaan. Kuva: Pekka Mäkinen/AKK

Rallin junioritähdet Laitilan haastaville teille

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja jatkuu lauantaina kauden 2018 neljännellä osakilpailulla, Oili Jalonen Rallilla, Laitilassa. Kilpailu polkaistaan käyntiin kello 12.01 lauantaina Laitilan torin laidalta, josta lähdetään viiden erikoiskokeen ja 62 erikoiskoekilometrin mittaiselle reitille. Kilpailun suurimpiin ennakkosuosikkeihin kuuluu Juho Koski-Lammi (JaMoKe), joka johtaa Rallin Suomen Juniorimestaruussarjaa. Rallin Nuorten SM-sarjaa pitää nimissään Sami Pajari (HeiUA). Rally Trophyssa Pasi Laaksomaa (Päij-HUA) on johdossa. Naisten Cup-pisteissä ykkönen on Jenna Tyllinen (AnkUA).

Kilpailukeskus ja huoltoparkki sijaitsevat Laitilassa, Ravintola Wilhelmina & Waltterin sekä Winnovan alueilla. Karttapaketti sisältää yhden henkilön sisäänpääsyn kaikille erikoiskokeille. Karttapaketin hinta on 15 € ja yksittäinen EK-lippu maksaa 10 €. Pakettien myynti alkaa kilpailupäivänä kello 9.00 Laitilan Shellillä, Neste Uusikaupungissa ja Neste Raisio Vesilaitoksentiellä. Alle 12-vuotiaat pääsevät vanhemman seurassa ilmaiseksi.

25.08. Oili Jalonen ralli, Aluemestaruus, NEAFP, RSJM, Laitila
Kilpailukeskus: Turuntie 11, 23800 Laitila

Viikonlopun Motorsport-tärpit: Rallicrossin SM-kausi huipentuu Kouvolaan - SM-pisteistä mitellään useissa lajeissa Porin Nopea Racingin Timo Lahti ajoi maksimipisteet ja uuden rataennätyksen Nokialla. Kuva: Matias Hirsimäki

Speedwayn SM-liiga jatkuu Porissa – Porin Nopea Racing SM-pistejohdossa kotiyleisön eteen

Speedwayn SM-liigassa on vuorossa lauantaina Porin Yyterissä ajettava kauden seitsemäs ja samalla toiseksi viimeinen osakilpailu. Yyterin radalla Suomenmestaruuden kannalta on luvassa tärkeä vääntö Porin Nopea Racingin ja Tampereen Wasamien välillä, sillä viime aikoina vuorotellen voittaneet sarjan kärkijoukkueet ovat sarjataulukon yläpäässä vain kahden pisteen erottamana. Pistejohdossa oleva kotijoukkue lähtee selvästi hakemaan ratkaisevaa voittoa, sillä Lahden veljesten Timon ja Teemun ja Marko Suojasen kanssa Porin Nopea Racing -joukkueessa esiintyy ruotsalainen Daniel Henderson.

Kolmantena SM-pisteissä on Sand Blowers ja neljäntenä Kotkat.

Ottelu alkaa ajajaesittelyllä kello 13.00.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/speedwayn-sm-taisto-kiristyy-yyterissa-lauantaina-tarkea-ottelu

25.08. Speedway SM-Liiga, Ottelu 7, SM, Yyterin Speedwayrata
Vauhtimontuntie 1, Yyteri

Viikonlopun Motorsport-tärpit: Rallicrossin SM-kausi huipentuu Kouvolaan - SM-pisteistä mitellään useissa lajeissa Sähköcrossin SM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna. Kuva: Petri Ström

Oulussa mitellään pienoisautoilun SM-pisteistä

Oulun seudun pienoisautoilijat ry järjestää pienoisautoilun sähkökrossin maastosarjan neljännen osakilpailun tulevana viikonloppuna. Kaksipäivänen osakilpailu ajetaan Hannuksen sähkökrossiradalla. Lauantaina kisaavat SM-luokka M2-10 ja kansallinen luokka M4-10. Sunnuntaina vuorossa ovat SM-luokka M4-10 ja kansallinen luokka M2-10.

Kilpailupäivät starttaavat molempina päivinä klo 08 eräharjoituksilla, jota seuraavat alkuerät ja finaalit. Palkintojenjako on molempina päivinä noin klo 18.

25.-26.08. Pienoisautoilu, Maastosarja IV, SM, Kiiminki
Loukkojärventie 4, 90900 Kiiminki

 

MM-KILPAILUT 

Viikonlopun Motorsport-tärpit: Rallicrossin SM-kausi huipentuu Kouvolaan - SM-pisteistä mitellään useissa lajeissa Kimi Räikkönen on MM-pisteissä kolmantena, kun kaudesta on ajettu 12 osakilpailua. Kuva: Ferrari Media

F1-kausi jatkuu Belgiassa

Formula 1 -kausi jatkuu legendaarisella Belgian Spa Francorchampsin radalla ajettavalla kauden kolmannellatoista MM-osakilpailulla. MM-kärjessä on 213 pistettä haalinut Mercedeksen Lewis Hamilton, Ferrarin Sebastian Vettel on toinen ennen suomalaiskaksikkoa. Ferrarin Kimi Räikkösellä pisteitä on 146 ja Mercedeksen Valtteri Bottaksella 132. Red Bullin Daniel Ricciardo on jäänyt Bottaksesta 14 pistettä.

F1-lähetykset Suomessa näyttää C More -kanava.

Lisätietoa: www.f1.com

25.8. F1 MM, osakilpailu 13/21, Spa Francorchamps, Belgia

Viikonlopun Motorsport-tärpit: Rallicrossin SM-kausi huipentuu Kouvolaan - SM-pisteistä mitellään useissa lajeissa Hollannin Assenissa kaatunut ja sormensa pahasti loukannut Niki Tuuli teki paluun ratamoottoripyöräilyn MM-sarjaan viime viikonloppuna Itävallan osakilpailussa. Kuva: PETRONAS Sprinta Racing Tiedotus

Niki Tuuli ja Aki Ajon tiimit MM-pistejahtiin Silverstoneen  

MotoGP-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Iso-Britanniassa Silverstonen radalla. Suomen Niki Tuuli starttaa kilpailun Moto2-luokkaan pistesijat mielessään. PETRONAS Sprinta Racing -tiimin suomalaiskuljettaja palasi takaisin kisa-areenoille viime viikonloppuna Itävallan osakilpailussa. Assenissa loukkaantunut Tuuli nousi Red Bull Ringillä hienosti 29 ruudusta sijalle 21, mutta 20 joukosta poisjääminen ei tyydyttänyt suomalaista, joka tähyääkin nyt parempaan Silversonessa, joka on hänelle entuudestaan tuntematon rata.

Moto2-luokan kärjessä tilanne on erittäin jännittävä, kun Aki Ajon johtaman Red Bull KTM Ajon portugalilaiskuljettaja Miguel Oliveira on toisena vain kolmen pisteen päässä Italian Francesco Bagnaiasta. Suomalaistiimin eteläafrikkalainen Brad Binder on neljäntenä vain kahden pisteen päässä kolmantena olevasta Espanjan Alex Maquezista. Moto3-luokassa Ajon suojatti, nuorempi Binderin veljes Darryn on sijalla 22.

MotoGP-lähetykset Suomessa näyttää C More -kanava.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/niki-tuuli-korkkaa-silverstonen-radan-mm-pisteet-tavoitteena

26.8. MotoGP MM-osakilpailu 12/19, Silverstone, Iso-Britannia

Viikonlopun Motorsport-tärpit: Rallicrossin SM-kausi huipentuu Kouvolaan - SM-pisteistä mitellään useissa lajeissa Gautier Paulin. Kuva: Ice1Racing

Räikkösen ja Pyrhösen motocross-tiimi kisaa MM-pisteistä Bulgariassa

Kauden 17:s motocrossin MM-osakilpailu ajetaan viikonloppuna Bulgarian Sevlievossa. Kimi Räikkösen omistaman ja Antti Pyrhösen pyörittämän Rockstar Energy Husqvarna -tiimin ranskalaiskuljettaja Gautier Paulin on nyt MXGP-luokan kuudentena ja Iso-Britannian Max Anstie kymmenentenä. Luokkaa johtaa Belgian Jeffrey Herlings takanaan tiimikaverinsa Italian Antonio Cairoli. Belgian Clement Desalle on kolmantena.

Bulgariassa kisataan myös EM-pisteistä. EMX250-luokassa sinivalkoisia värejä edustaa Miro Sihvonen.

Lisätietoa: www.mxgp.com

26.8. Motocross, MM-osakilpailu 17/20,  Sevlievo, Bulgaria

KANSALLISET KILPAILUT

22.08. Karting, K-S Cup 2018, Harjoituskilpailu, Jämsä Haaralankangas

24.-25.8. Rata-ajo, Porsche Festival Race, K, Cup, NEZ, Kerho, Alastaro

25.08. Autosuunnistus, Harjoituskilpailu, Kuopio

25.08. Rata-ajo, Kemora Race, Kansallinen, Kemoran moottorirata

25.08. Jokkis, Nokia JM, K, Aluemestaruus, Nokia RC /JM rata

25.08. Venetsia Drifting, K, NEAFP, Kokkola

25.08. Drag Racing, Harjoituskilpailu, Vesivehmaan lentokenttä, Asikkala

25.08. Jokkis, XXII Vesannon OP JM, K, K, Aluemestaruus, Suonenjoki

25.-26.08. Tasanopeusajo, Hangon Ajo Hangöloppet, Cup, NEZ, Siuntio

25.-26.08. Karting, Iame Series Finland, K, NEAFP, Powerpark, Alahärmä

25.-26.08. Karting, Kansallinen, Kotkan FK rata

26.08. Jokkis, Jokamiehen Kiekaus V-SUA 50 v, K, Aluemestaruus, Laitila