Koko Audi A4 -mallisto uudistuu. Audin uusi muotoilukieli on selkeästi tunnistettavissa ja iso MMI-kosketusnäyttö tarjoaa toimintoja, jotka ovat tuttuja älypuhelimista. Useat malliston moottorivaihtoehdoista on varustettu MHEV-kevythybridijärjestelmällä, joka parantaa taloudellisuutta ja mukavuutta.

Malliston uudistumisen myötä myös Audi A4:n varustetasot uusiutuvat: Suomessa valittavana on Business-, Business Advanced- tai Business S line -varustelutaso. A4 allroad quattrolla ja S-malleilla on omat itsenäiset ulkonäkönsä. S line -sisätilapaketti tarjoaa sisätiloihin paljon värejä ja eri materiaaleja, ja nyt niitä voi myös vapaasti yhdistellä keskenään.

Audi A4 Sedan Business -mallin hinnat alkavat 38 530,68 eurosta ja Audi A4 Avant Business -mallin 40 595,62 eurosta. Audi A4 allroad quattro tulee myyntiin lähiviikkoina ja Audi S4 myöhemmin tänä vuonna.

Myynnin alkaessa Audi A4 on saatavana kolmella TFSI-bensiinimoottorilla ja kahdella TDI-dieselmoottorilla; teholuokissa 110 kW (150 hv)–180 kW (245 hv). Alkusyksystä mallisto laajentuu vielä etuvetoisella 100 kW:n (136 hv) TDI-dieselmoottorilla. Audi A4 -malleissa on vakiovarusteena automaattivaihteisto, paitsi 35 TFSI -moottorivaihtoehdossa, joka tulee myöhemmin saataville myös manuaalivaihteistolla varustettuna.

Kaikki moottorit täyttävät Euro 6d-TEMP päästöstandardit. Kaikki TFSI-bensiinimoottorit on varustettu 12-voltin MHEV-kevythybridijärjestelmällä, joka vähentää polttoaineenkulutusta ja lisää ajomukavuutta. Jokapäiväisessä käytössä kevythybridijärjestelmä vähentää polttoaineen kulutusta jopa 0,3 litraa 100 kilometrillä.

Audi A4 Sedan Business 35 TFSI 110 kW (150 hv) S tronic -kevythybridimallin (MHEV) yhdistetty polttoaineenkulutus on 6,5 l/100 km ja CO2-päästöt 148 g/km ja Audi A4 Sedan Business 40 TDI 140 kW (190 hv) quattro S tronic -mallin yhdistetty polttoaineenkulutus on 5,8 l/100 km ja CO2-päästöt 152 g/km (Suomi-varustelu).

Uudistuneen Audi A4 -malliston vakiovarustelu on erittäin kattava ja jo Business-varusteluun sisältyvät mm. led-ajo- ja -takavalot, kolmialueilmastointi, akustinen ja optinen pysäköintijärjestelmä edessä ja takana, vakionopeudensäädin nopeusrajoittimella, korkearesoluutioinen 10,1” MMI kosketusnäyttö, 7” ajotietokone värinäytöllä ja Avant-mallissa takaluukun sähkötoiminen avaus- ja sulkutoiminto. Vakiovarusteita ovat myös Audi Smartphone Interface -älypuhelinliitäntä, Bluetooth-hands-free-liitäntä, Audi Music Interface, Audi Sound System, Audi drive select -järjestelmä sekä Audi Connect safety & service -järjestelmä.

Business Advanced -mallin vakiovarusteita ovat edellä mainittujen lisäksi mm. urheilulliset etuistuimet sis. sähkösäätöisen ristiseläntuen, urheilullinen alusta, peruutuskameratoiminto ja 17” alumiinivanteet sekä ulkonäköön vaikuttavia elementtejä kuten titaanimusta jäähdyttimen säleikkö ja mattamustat ilmanottoaukot sekä matta titaanimusta takadiffuusori.

Business S line -malli puolestaan tarjoaa lisäksi urheilullisuutta korostavia elementtejä kuten S line etu- ja takapuskurit, titaaninmusta S line jäähdyttimensäleikkö ja S line -logot etulokasuojissa sekä 18” alumiinivanteet.

Uudistuneet Audi A4 -mallit saapuvat Suomen Audi-jälleenmyyjille syksyllä 2019.

Audi A4 -malliston hinnastot ja lisävarustehinnasto:
http://bit.ly/AudiA4BusinessHinnasto
http://bit.ly/AudiA4BusinessAdvancedHinnasto
http://bit.ly/AudiA4BusinessSlineHinnasto
http://bit.ly/AudiA4Lisävarustehinnasto