Uutisia Fordilta 5/2018

Ford Fiesta oli maaliskun viidenneksi rekisteröidyin henkilöautomalli.

Maaliskuun ensirekisteröinnit kuin toisinto helmikuusta

Ford oli maaliskuussa helmikuun tapaan Suomen neljänneksi rekisteröidyin henkilöautomerkki 8,3 %:n markkinaosuudella. Ford-malleista Fiesta oli maaliskuun viidenneksi ja Focus seitsemänneksi rekisteröidyin automalli. Pakettiautoissa Ford on tammi-maaliskuun jälkeen markkinakakkonen 23 %:n markkinaosuudella. Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna Ford-pakettiautoja on ensirekisteröity tänä vuonna lähes neljänneksen enemmän.

Tiesitkö, että…

Fordilla on hyötyajoneuvoihin ja Euroopassa valmistettuihin henkilöautoihin 5 vuoden takuu?


SUVit siivittivät Fordien myyntiä Euroopassa

Ford-ajoneuvojen myynti kasvoi helmikuussa Euroopassa 8 % edellisen vuoden helmikuuhun verrattuna. Lukumääräisesti Fordeja myytiin 97 400 kappaletta (20 maan markkina-alue). Kasvun vetureina toimivat Fordin SUV-mallit, joiden myynti kasvoi helmikuussa edellisvuoteen verrattuna 37 %. Ford Fiesta oli helmikuussa Euroopan Fordin suosituin automalli ja segmenttinsä ykkönen. Myös hyötyajoneuvoissa Ford oli markkinaykkönen. Myydyistä henkilöautoista 66 % oli varustelultaan malliston huippuja eli Titanium-, Vignale, ST-Line-, ST- tai RS-varusteltuja.

Tympiikö ainainen parkkipaikan etsiminen?

Isossa-Britanniassa tehdyn tutkimuksen mukaan autoileva ihminen käyttää vuoden aikana keskimäärin yhden päivän tyhjän parkkiruudun etsimiseen. Ford on mukana projektissa, joka toivottavasti tulevaisuudessa taltuttaa tämän rattiraivon aiheuttajan. Siinä tutkitaan itseohjautuvien tai kaupunkien infrastruktuuriin yhteydessä olevien autojen mahdollisuutta löytää vapaa parkkipaikka. Collaborative parking -järjestelmä hyödyntää pysäköitynä olevien autojen pysäköintiantureista saatavaa dataa ja kertoo kartalle, mitkä paikat voisivat olla vapaina. Järjestelmään on myös mahdollista liittää pysäköintialueiden omat parkkiruutujen seurantajärjestelmät.

Tuulilasi puhtaaksi sadevedellä

11-vuotias Daniel ja 9-vuotias Lara saivat perheen lomamatkalla idean, kun heidän isänsä ajamasta autosta loppui tuulilasinpesuneste kesken matkan. Miksei sadevettä voida hyödyntää tuulilasin pesemisessä? He osallistuivat ideallaan tiedekilpailuun ja voittivat sen. Fordin insinöörit kuulivat tästä ja antoivat Ford S-MAXin testikäyttöön. Sadevesi kerätään tuulilasin alareunaan kiinnitettyjä muoviputkia pitkin säiliöön. Euroopan teillä on arviolta 291 miljoonaa autoa. Jos jokainen niistä käyttää vuoden aikana 20 litraa vettä tuulilasin pesemiseen, kuluu vesijohtovettä yli 5,8 miljardia litraa.

Linkki tiedotteeseen

Ford Motor Company

Ford Motor Company on globaali yhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Dearbornissa, Michiganissa. Yhtiö suunnittelee, valmistaa, markkinoi, huoltaa Ford-merkin alla henkilöautoja, kuorma-autoja, SUV-autoja ja sähköautoja sekä ylellisiä Lincoln-henkilöautoja. Lisäksi yhtiö tarjoaa rahoituspalveluita Ford Motor Credit Companyn kautta ja tavoittelee johtavia asemia sähkötoimisissa ratkaisuissa, autonomisissa autoissa ja mobiliteettiratkaisuissa. Ford työllistää noin 203 000 henkilöä ympäri maailmaa. Lisätietoja Fordista ja sen tuotteista sekä Ford Motor Credit Companysta löytyy osoitteestawww.corporate.ford.com

Ford of Europe valmistaa, myy ja huoltaa Ford-autoja 50 markkina-alueella. Sen palveluksessa työskentelee noin 52 000 henkilöä ja yhteisyritykset mukaan lukien noin 66 000 henkilöä. Euroopassa toimii myös Ford Motor Credit Company ja Ford Customer Service Division sekä 24 tuotantolaitosta, joista 16 Ford omistaa kokonaan tai on enemmistöomistaja ja 8 on yhteisomistuksessa muiden toimijoiden kanssa. Ensimmäiset Ford-autot tuotiin Eurooppaan vuonna 1903 samana vuonna, jolloin Ford Motor Company perustettiin. Tuotanto Euroopassa aloitettiin vuonna 1911.