Tulevana viikonloppuna kotimaan kamaralla on hiljaisempaa, joten huomio keskittyy kansainvälisille areenoille. Espanjassa rallin MM-pisteistä mittelee kuusi suomalaista, Kallio Racing tavoittelee SuperSportin MM-finaalista maailmanmestaruutta, F1-sirkus matkaa Meksikoon ja MotoGP-sarja Australiaan. 

Viikonlopun Motorsport-tärpit: Edessä MM-sarjojen superviikonloppu Palkintokorokkeen ykkösenä usein tällä kaudella ollut Kallio Racing tekee lauantaina suomalaista moottoriurheiluhistoriaa saavuttamalla SuperSportin MM-mitalin kuljettajansa Sandro Cortesen johdolla. Kuva: Philippe Damien

Kallio Racing tekemässä suomalaista moottoriurheiluhistoriaa

SuperSportin MM-kausi huipentuu lauantaina Qatarissa ajettavaan finaaliin. Kallio Racingillä on mahdollisuus voittaa ensimmäistä kertaa maailmanmestaruus, sillä Sandro Cortese pitää nimissään ykköspaikkaa ennen kauden päätöstä.

Jo debyyttikaudellaan viime vuonna MM-mitaleista kuljettajiensa Sheridan Moraisin ja Niki Tuulin kanssa taistellut Kallio Racing on nyt lähempänä unelmaansa kuin koskaan. Tiimin panostus palkata riveihinsä vuoden 2012 Moto3-luokan maailmanmestari Sandro Cortese, on osoittautunut oikeaksi. Saksalainen johtaa MM-sarjaa viidellä pisteellä ennen Ranskan Julez Cluzelia. Ranskan Lucas Mahias nousi MM-kolmoseksi torstaina, kun urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS hylkäsi hänen Portugalin MM-osakilpailun diskauksensa ja samalla Cortese menetti yhden pisteen, kun hänen Portugalin sijoituksensa muuttui viidennestä kuudenneksi. Mahias on nyt 23 pisteen päässä Cluzelista ja 28 pisteen päässä Cortesesta, joten mestaruustaito tulee olemaan Cortesen ja Cluzelin välinen kaksinkamppailu, mutta mikäli Cluzel voittaa ja Cortese on toinen, vie Cluzel tasapisteiden ja useampien voittojen myötä mestaruuden. Kallio Racing tulee nappaamaan joka tapauksessa vähintään MM-hopeaa.

SuperSportin MM-finaali ajetaan lauantaina Qatarissa Losailin radalla kello 17.30 Suomen aikaa.

Lisätietoa: www.worldsbk.com

Lue lisää: www.moottoriurheilu.tv/kallio-racingilla-avaimet-maailmanmestaruuteen-lauantaina-on-tehty-paljon-uhrauksia

27.10. Supersport MM-osakilpailu 13/13, Losail, Qatar

Viikonlopun Motorsport-tärpit: Edessä MM-sarjojen superviikonloppu

Kalle Rovanperä vastasi torstaina Espanjassa nopeimmasta suomalaisajasta ollessaan yhteistulosten kahdeksas ja WRC2-luokan toinen. Kuva: Skoda Motorsport

Kuusi suomalaista Espanjan MM-rallissa

Rallin MM-sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu on parhaillaan käynnissä Espanjassa. Kilpailu on samalla kauden ainoa osakilpailu, jossa kisataan sekä asvaltilla että soralla. Suomalaisia rallissa on kuusi. WRC-autoilla MM-pisteistä mittelevät Fordin Teemu Suninen sekä Toyota-pilotit Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi. WRC2-luokassa mukana ovat eilen nopeimman ajan suomalaisista tehnyt Skodan Kalle Rovanperä ja Hyundain Jari Huttunen. Taisko Lario puolustaa Peugeotilla sinivalkoisia värejä WRC3-luokassa.

Ralli starttasi eilen torstaina Barcelonassa ajetulla 3,2 kilometrin mittaisella yleisöerikoiskokeella. Tänään karavaani siirtyy asfaltilta soralle ja potentiaalinen ratkaisun paikka on erikoiskokeina 4 ja 7 ajettava miltei 39 kilometriä pitkä La Fatarella –Vilalba. Yhteensä perjantain lenkillä ajetaan 145 erikoiskoekilometriä.

Lauantaina ajetaan seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteismitta on 122 kilometriä. Rallin päätöspäivänä sunnuntaina on vuorossa neljä erikoiskoetta ja kisa päättyy kello 13:18 käynnistyvälle Santa Marina 2 -erikoiskokeelle, joka toimii samalla lisäpisteitä jakavana Power Stage -pätkänä.

Lisätietoa: www.wrc.com

Lue lisää: www.moottoriurheilu.tv/kuusi-suomalaista-espanjan-mm-ralliin-toyota-taistelee-merkkimestaruudesta

25.-28.10. WRC, MM-osakilpailu 12/13, Espanja

Viikonlopun Motorsport-tärpit: Edessä MM-sarjojen superviikonloppu

Kimi Räikkönen on Austinin voittonsa myötä kovassa vedossa. Kuva: Ferrari Media

F1-sirkus matkaa Meksikoon

Kimi Räikkösen Austinissa järjestämien voitonjuhlien jälkeen F1-sirkus suuntaa Yhdysvalloista Meksikoon, joka isännöi kauden kolmanneksi viimeistä MM-osakilpailua. Mercedeksen Lewis Hamiltonilla on jälleen mahdollisuus varmistaa maailmanmestaruus itselleen. Britillä on nyt 346 pistettä, kun toisena oleva Ferrarin Sebastian Vettel on kerännyt 276 pistettä. Räikkönen ohitti voittonsa myötä pisteissä Valtteri Bottaksen ja pitää nyt kolmatta sijaa 221 pisteellään. Bottaksella on 217 pistettä ja viidentenä olevalla Red Bullin Max Verstappenilla 191 pistettä.

Lisätietoa: www.f1.com

F1-lähetykset Suomessa näyttää C More -kanava.

28.10. Formula 1, MM-osakilpailu 19/21, Meksiko

Viikonlopun Motorsport-tärpit: Edessä MM-sarjojen superviikonloppu

Niki Tuulille Philip Islandin rata on ennestään tuttu. Kuva: Petronas Sprinta Racing

Niki Tuuli tutulle radalla Australiaan – Ajo Motorsport taistelee maailmanmestaruudesta

MotoGP-sarja matkaa tulevaksi viikonlopuksi Japanista Australiaan, joka isännöi kauden kolmanneksi viimeistä MM-osakilpailua Philip Islandin radalla.

Petronas Sprinta Racing -tiimin suomalaispilotti Niki Tuuli sijoittui viime viikonlopun Japanin MM-osakilpailussa Moto2-luokan sijalle 21. Nyt suomalaisella on edessään tuttu rata, jolla hän on yltänyt kymmenen parhaan joukkoon kahtena edellisvuotena kilpaillessaan SuperSportin MM-sarjassa.

Aki Ajon Moto2-tiimin portugalilaiskuljettajalla Miguel Oliveiralla (284 pistettä) on edelleen mahdollisuudet maailmanmestaruuteen, tosin hän on 37 pisteen päässä luokkaa johtavasta Italian Francesco Bagnaiasta. Suomalaistiimin etelä-afrikkalaisajaja Brad Binder on kiinni MM-pronssissa 168 pisteellä, tosin Italian Lorenzo Baldassarri hengittää niskaan 16 pisteen päässä. Ajon Moto3-luokan kuljettaja, nuorempi Binder, Darryn nousi MM-pisteissä edellisen osakilpailun kolmannen sijan myötä yhdeksänneksitoista.

MotoGP-lähetykset Suomessa näyttää C More -kanava.

Lisätietoa: www.motogp.com

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/niki-tuuli-suuntaa-tutulle-radalle-australiaan

28.10. MotoGP, MM-osakilpailu 17/19, Phillip Island, Australia


Kansalliset kilpailut

27.10. Jokkis, Kinkku JM, Kansallinen, Jäähdyspohjan rata, Virrat

27.10. Autosuunnistus, VII Häjyn Harkkari, Harjoituskilpailu, Veteli

Teksti: Moottoriurheilu.tv