Tulevana viikonloppuna rallin, enduron ja kartingin SM-kaudet huipentuvat jännittäviin finaaleihin

Rallin SM-sarja päätökseen Turun ja Salon alueella

Tulevana viikonloppuna ajettava SM TeijoTalot-ralli päättää jo tähän mennessä upean Ralli SM -kauden 2018. Sarjan ykkösniminä liikkeelle lähtevät muun muassa Eerik Pietarinen, Emil Lindholm sekä Teemu Asunmaa, paikallista väriä edustavat muun muassa Samuli Vuorisalo sekä Kari Hämäläinen. Ulkomaisista nimistä seurantaan kannattaa laittaa juuri viime viikonloppuna Puolan EM-rallin voittanut Nikolay Gryazin sekä länsinaapurista tuttu Jacob Jansson. Kovin nimi löytyy kuitenkin Historic-luokkien puolelta, sillä WRC-tähti Jari-Matti Latvala starttaa kaksipäiväiseen kilpailuun yhdessä Juho Hännisen kanssa Toyota Celica GT:llä.

Ralli käynnistyy perjantaina klo 18.30 Metsämäen yleisöerikoiskokeella Turussa, jonka jälkeen illan pimentyessä ajetaan kaksi metsäpätkää. Lauantaina vuorossa on viisi sorapätkää. Kilpailu päättyy klo 16.00 alkavaan Maaliriehaan Salon Astrum-Keskuksessa.

Katsojaopas

Reitti

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/ralli-sm-kausi-huipentuu-turkuun-ja-saloon-luvassa-kaksi-paivaa-autourheilun-juhlaa

28.-29.9. Ralli, SM TeijoTalot-ralli, SM, Aluemestaruus, NEAFP, Turku-Salo

Viikonlopun Motorsport-tärpit: Rallin, enduron ja kartingin SM-kaudet huipentuvat finaaleihin Eero Remes. Kuva: Nita Korhonen

Enduron SM-kausi huipentuu Vantaalla

Kauden kaksi viimeistä enduron SM-osakilpailua sekä joukkue-SM järjestetään 29.-30. syyskuuta Vantaalla. Henkilökohtainen SM-kilpailu ajetaan kaksipäiväisenä, jolloin molemmista kilpailupäivistä jaetaan omat pisteet.

Kilpailukeskuksena toimii Lavangon crossirata Vantaan Vauhtikeskuksessa. Kisatoimisto, varikkotoiminnot ja yleisöpalvelut sijaitsevat crossiradalla ja sen välittömässä läheisyydessä. Vauhtikeskuksessa on myös kilpailun lähtö ja maali sekä Racing Bike maastokokeet 3, 6 ja 9.

E1-luokan SM-pistejohdossa finaaliin suunnistaa Antti Hänninen, jolla on pisteitä 94. E2-luokan jo lähes varma Suomen mestari on täyden pistepotin, 125, haalinut Eero Remes. E3-luokkaa pitää nimissään sadalla pisteellä Aleksi Jukola.

Viikonloppuun lisämausteen tuo lauantaina ajettava kerhojoukkueiden SM-kisa.

Lauantain lähtöluettelo
Sunnuntain lähtöluettelo

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/endurokausi-huipentuu-29-30-syyskuuta-vantaalla
Moottoriurheilu.tv/paitsivoittaja-hellsten-tekee-come-backin-iso-hymy-naamallaan

29.-30.9. Seepsula SM Enduro, SM, Kansallinen
Vantaan Vauhtikeskus, Katriinantie 31, 01530 Vantaa

Viikonlopun Motorsport-tärpit: Rallin, enduron ja kartingin SM-kaudet huipentuvat finaaleihin Kaisa Eiristö. Kuva: AKK/Outi Talikka

Kartingin kuninkuusluokan SM-mitaleista taistellaan Vihdissä

Maailman nopeimman kartingluokan KZ2:n SM-finaali ajetaan tulevana sunnuntaina Vihdin FK-radalla Nummelassa. Kartingin kuninkuusluokan Suomen mestaruutta saapuu tavoittelemaan kilpailijoita lajin huipulta asti.

Sunnuntain finaaliin on ilmoittautunut yhteensä 25 kilpailijaa, ja finaalin voittajasta kruunataan suoraan KZ2-luokan Suomen mestari. Nopean ja tehokkaan luokan SM-kilpailu on kerännyt paikalle myös kansainvälisiä karting-nimiä, kuten KZ2-luokassa maailmalla ajavat Simo Puhakka ja Henri Kokko. Vastikään 21. syyskuuta 30 vuotta täyttänyt Puhakka ajaa ainoana suomalaisena kartingia ammattilaistasolla, ja 24-vuotias Kokko on puolestaan KZ2-luokan hallitseva Suomen mestari.

Aika-ajot alkavat sunnuntaina klo 10.45. Ensimmäinen kymmenen kierroksen alkuerä starttaa matkaan klo 12.30 ja toinen alkuerä klo 13.45. Punaiset valot sammuvat finaalilähdön merkiksi klo 15.00. Katsojilla on tapahtumaan ilmainen sisäänpääsy.

Tuloksia voi seurata suorana osoitteessa www.kartingsm.fi.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/kartingin-kuninkuusluokan-sm-mitaleista-taistellaan-sunnuntaina-tilanteita-luvassa-enemman-kuin-f1-kilpailuissa/

30.09. Karting, KZ2 SM 2018, SM, NEAFP
Vihdin FK-rata, Kehätie 980, 03100 Nummela

MM-KILPAILUT

Viikonlopun Motorsport-tärpit: Rallin, enduron ja kartingin SM-kaudet huipentuvat finaaleihin Kimi Räikkönen. Kuva: Ferrari Media

Kolme suomalaista mukana Venäjän F1- ja F2-osakilpailuissa

Kauden kuudestoista F1-osakilpailu ajetaan viikonloppuna Venäjän Shotsissa. MM-pistelistan kärjessä on Mercedeksen Lewis Hamilton 281 pisteellä ennen Ferrarikaksikkoa Sebastian Vetteliä (241 pistettä) ja Kimi Räikköstä (174 pistettä). Hamiltonin tiimikaveri Valtteri Bottas on vain kolmen pisteen päässä Räikkösestä, joten suomalaisten osalta on odotettavissa tiukkaa taistoa MM-pronssista, kun ajamatta on kuusi MM-osakilpailua.

Venäjän kisaviikonlopusta tekee entistä mielenkiintoisemman se, että Niko Kari debytoi Formula 2 -luokassa MP Motorsportin väreissä.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/niko-kari-loikkaa-formula-2-sarjaan

F1- ja F2-osakilpailut Suomessa näyttää C More -kanava.

Lisätietoa: www.f1.com

30.9. F1, MM-osakilpailu 16/21, Shotsi, Venäjä

Viikonlopun Motorsport-tärpit: Rallin, enduron ja kartingin SM-kaudet huipentuvat finaaleihin Sandro Cortese johtaa Supersportin MM-sarjaa. Kuva: Philippe Damiens

Kallio Racing MM-pistejohtajana Ranskaan

Kauden kolmanneksi viimeinen Supersportin MM-osakilpailu ajetaan viikonloppuna Ranskassa. Kallio Racingin saksalaisässä Sandro Cortese kasvatti edellisessä osakilpailussa MM-pistejohtoaan ja starttaa nyt legendaariselle Magny-Coursin radalle 16 pisteen kaulalla ennen Ranskan Jules Cluzelia. 129 pistettä keränneet Italian Federico Caricasulo ja Sveitsin Randy Krummenacher ovat vain neljän pisteen päässä Cluzelista, joten MM-mitalitaistosta on odotettavissa erittäin jännittävää.

Suomalaistallin nuori belgialaiskuljettaja Loris Cresson joutui jättämään edellisen osakilpailun väliin murrettuaan solisluunsa, mutta palaa nyt viivalle MM-pistesijalla 13.

Lisätietoa: www.worldsbk.com

30.9. Supersport, MM-osakilpailu 11/13, Magny-Cours, Ranska

Viikonlopun Motorsport-tärpit: Rallin, enduron ja kartingin SM-kaudet huipentuvat finaaleihin Niclas Grönholm on tällä hetkellä kuljettajien MM-pisteissä seitsemäntenä. Timur Timerzyanov puolestaan nousi Latvian kisan jälkeen MM-pisteiden yhdeksännelle sijalle. Kuva: GRX Taneco

Niclas Grönholm janoaa podiumpaikkaa USA:sta

GRX TANECO -tallille kauden 2018 viimeinen neljännes pyörähtää käyntiin rallicrossin MM-kalenterin uuden tulokkaan, maineikkaalla Circuit of the Americasin radalla käytävän USA:n osakilpailun myötä. Niclas Grönholm ajoi Latviassa neljänneksi, ja nyt kauden kymmenennessä osakilpailussa hän himoitsee palkintopallisijoitusta kovemmin kuin koskaan ennen. Grönholm on MM-pisteissä seitsemäntenä ja toinen suomalaistiimin kuljettaja Timur Timerzyanov yhdeksäntenä. MM-sarjan kärjessä on Johan Kristoffersson ennen Mattias Ekströmiä ja Andreas Bakkerudia.

Kooste USA:n osakilpailusta näytetään Yle TV2 -kanavalla maanantaina 1.10. klo 16.00 alkaen, suomeksi selostettuna. Katsottavissa myös Yle Areenassa.

Lisätietoa: Fiaworldrallycross.com

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/grx-taneco-tallin-kausi-kaantymassa-loppusuoralle

30.09. Rallicross, MM-osakilpailu 10/12, Circuit of Americas, USA

Viikonlopun Motorsport-tärpit: Rallin, enduron ja kartingin SM-kaudet huipentuvat finaaleihin Gautier Paulin. Kuva: Ice1Racing

Italia isännöi motocrossin MM-finaalia – Viivalla myös Kim Savaste

Kimi Räikkösen omistama ja Antti Pyrhösen johtama Rockstar Energy Husqvarna Racing -tiimi lähtee Italian Imolassa ajettavaan motocrossin MM-sarjan finaaliin tilanteessa, jossa tiimin ranskalaiskuljettaja Gautier Paulin on MXGP-luokan kuudentena ja britti Max Anstie kymmenentenä. Pääluokan maailmanmestaruuden on jo varmistanut KTM:ää käskyttävä Hollannin Jeffrey Herlings ennen tiimikaveriaan Italian Antonio Cairolia. MM-pronssista tullaan näkemään vielä taisto Belgian Clement Desallen ja Slovakian Tim Gajserin välillä.

Imolassa nähdään myös suomalaisväriä, kun Italian mestaruussarjassa Steels Dr Jack -tiimin väreissä kisannut Kim Savaste pyrkii antamaan hyvät näytöt vauhdistaan MM-kauden finaalissa. Viimeksi Savaste nähtiin kisaamassa MM-tasolla elokuussa ajetussa Sveitsin osakilpailussa, josta hän nappasi MX2-luokasta yhden MM-pisteen.

Lisätietoa: Mxgp.com

30.9. Motocross MM-osakilpailu 20/20, Imola, Italia

 

KANSALLISET KILPAILUT

25.09. Ralli, Seurakilpailu, Keuruu

29.09. Jokkis, JM Lapinlahti, K, Haukkuvan Moottorirata, Lapinlahti

29.09. Jokkis, Selivaara Group Syys -JM, K, Hangassuo

29.09. Ralli, Seurakilpailu, Jämsä

29.09. Endurance Cup 2018, Botniaring Jurva

29.-30.9. Jokkis, 27. Päijät-Hämeen Ajo, K, Hollola

29.-30.9. Karting, Porin Syyspäräys 2018, K, Porin fk-rata

30.09. Jokkis, EXPERT JM-Kärppämäki, K, Kauhava

30.09. Ralli, TerUA seurakilpailu, Janakkala