Seinäjokelainen Jari-Matti Tiilikka lähtee kaksivetoisten mestaruustaisteluun pistejohdossa. Kuva: Pertti Kangasniemi/AKK

Tulevana viikonloppuna rallisprintin SM-kausi huipentuu Laihialla ajettavaan finaaliin. Mustasaari isännöi pienoisautoilun MM-kilpailua. Kolmella suomalaisella mahdollisuus MM-mitaliin Saksassa ajettavassa enduron MM-finaalissa.

Rallisprintin Suomen mestaruus ratkeaa lauantaina

Rallisprintin SM-sarja huipentuu lauantaina Laihialla ajettavaan Rinta-Joupin Autoliike SM-rallisprintiin. SM-sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan täysin uudella, nopealla ja haastavalla reitillä.

Laihian kilpailuun kaksivetoisten SM-pistejohdossa lähtee seinäjokelainen Jari-Matti Tiilikka. Etuvetoisella Honda Civic Type R -autolla kilpailevalla Tiilikalla on kasassa 57,5 pistettä. Toisena SM-pisteissä on hallitseva kaksivetoisten Suomen mestari, laihialainen Mika Lemmetti. Kesken kautta Toyota Starletin Ford Escort Cosworthiin vaihtaneella Lemmetillä on SM-pisteitä ennen kauden viimeistä kilpailua 54,5. SM-pisteissä kolmantena on mynämäkeläinen Toyota Starletilla kilpaileva Marko Heikkilä. Hänellä on 49,5 SM-pistettä.

Kilpailu starttaa lauantaina klo 11.00.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/rallisprintin-suomen-mestaruus-ratkeaa-lauantaina/

13.10. Rallisprint, Rinta-Joupin Autoliike SM Rallisprint
Laihian Koulukeskus, Länsitie 64, 66400 Laihia

Viikonlopun Motorsport-tärpit: Rallisprintin Suomen mestaruudesta kova kamppailu - Remeksellä ja Kärkkäisellä mahdollisuudet maailmanmestaruuteen Vaasan kaupungin laitamilla kilpaillaan viikonloppuna maailmanmestaruuksista. Kuva: ISRA2018

Mustasaaressa ajetaan pienoisautoilun maailmanmestaruuksista

Pienoisautoilumaailman katseet kohdistuvat viikonloppuna Vaasan naapuriin Mustasaareen, jossa järjestetään skaala-autojen maailmanmestaruuskilpailut 13.-20. lokakuuta. Kahdeksan kilpailupäivän aikana toisistaan ottaa mittaa 150 maailman parasta kuljettajaa neljässä eri MM-luokassa.

Kilpailtavat luokat ja finaalipäivät

Su 14.10. Production Team Race
Ti 16.10. EuroSport -32 Main Final
To 18.10. Formula 1-32 Main Final
La 20.10. EuroSport 1-24 Main Final

Lisätietoa: Finslot.net/isra2018

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/mustasaaressa-ajetaan-maailmanmestaruuksista-lokakuussa/

13.-20.10. Pienoisautoilu, ISRA 2018 MM
Hotel Vallonia, Keskustie 3, Mustasaari

MM-kilpailut

Viikonlopun Motorsport-tärpit: Rallisprintin Suomen mestaruudesta kova kamppailu - Remeksellä ja Kärkkäisellä mahdollisuudet maailmanmestaruuteen Eero Remes pääsi tuulettamaan palkintokorokkeen korkeimmalle paikalle Ranskassa kauden toiseksi viimeisenä MM-viikonloppuna. Kuva: ABC Communication

Suomalaisten endurokuskien MM-mitalien väri selviää Saksassa

Enduron MM-finaali ajetaan viikonloppuna Saksassa Berliinin lähettyvillä Rüdersdorfissa. Ennen kahdeksatta MM-viikonloppua suomalaiset ovat MM-mitalitaistoja silmälläpitäen varsin hyvissä asetelmissa.

Kaksinkertaisella E1-luokan maailmanmestarilla Eero Remeksellä on mahdollisuudet jopa uransa ensimmäiseen E2-luokan maailmanmestaruuteen. Hän on tällä hetkellä MM-pisteissä toisena 14 pisteen päässä kärkipaikkaa pitävästä Italian Alex Salvinista. Loic Larrieu on suomalaisesta seitsemän pisteen päässä, joten MM-mitali on varmasti tulossa Suomeen, mutta sen väri voi olla mikä vain. Remes on yleisessä Enduro GP -luokassa neljäntenä, vain kahden pisteen päässä kolmosijasta.

Myös Enduro Youth -luokasta on mahdollisuus saada MM-mitali tuliaisina. Roni Kytönen on tällä hetkellä neljäntenä, kahdeksan pisteen päässä pronssista ja 20 pisteen päässä hopeasta. MM-kulta on häneltä karannut jo ulottumattomiin. Kuudentena olevalla Hugo Svärdillä on mahdollisuus parannella loppusijoitustaan muutamalla sijalla.

Enduro 1 -luokassa Eemil Pohjola on neljäntenä, mutta MM-mitaleille hänellä on matkaa 69 pistettä.

Saksassa kisataan myös naisten sarjan kerrasta poikki -menetelmällä ajettava World Cup Finaali. Mukana on Suomesta tuore Euroopan mestari Sanna Kärkkäinen, jonka tavoitteena on päästä MM-mitaleille.

Supertesti ajetaan perjantai-iltana Suomen aikaan kello 20.00. Kilpailupäivät starttaavat lauantaina ja sunnuntaina kello 10.00.

Livetulospalvelu

Lisätietoa: www.endurogp.org

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/karkkainen-selkein-tavoittein-saksaan-tavoitteena-kirkkain-mm-mitali

12.-14.10. Enduro, MM-finaali, Rüdersdorf, Saksa

Viikonlopun Motorsport-tärpit: Rallisprintin Suomen mestaruudesta kova kamppailu - Remeksellä ja Kärkkäisellä mahdollisuudet maailmanmestaruuteen ”Toivottavasti pääsen ehjänä karsintakierrosten läpi, sillä minulla on tähtäimessäni paikka palkintopallilla, ja teen kaikkeni saavuttaakseni sen”, Niclas Grönholm sanoo. Kuva: GRX TANECO Team

GRX Taneco -tiimi haluaa loistaa Saksassa

Saksan osakilpailu on kuulunut sarjan vakiokisoihin siitä saakka, kun rallicrossin MM-sarja alkoi vuonna 2014. GRX Taneco -tallin Hyundai i20 -autoja käskyttävillä Niclas Grönholmilla ja Timur Timerzyanovilla on toiveissa nousta yhteensä 21 kilpailijan joukosta Esteringin radalla ajettavan kisan finaaliin.

Saksan osakilpailu näytetään Yle TV2 -kanavalla sunnuntaina 14. lokakuuta klo 14.00 alkaen suomeksi selostettuna. Katsottavissa myös Yle Areenassa.

Aikataulu (Suomen aikaa)

Lauantai 13.10.
10.00 – Harjoitukset
13.10 – Q1, eli 1. karsintaerä
15.20 – Q2, eli 2. karsintaerä

Sunnuntai 14.10.
10.00 – Lämmittelykierrokset
10.50 – Q3, eli 3. karsintaerä
12.30 – Q4, eli 1. karsintaerä
13.45 – Kuljettajien nimikirjoitustenjakotilaisuus
15.00 – Semifinaalit ja finaali

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/grx-taneco-tiimi-haluaa-loistaa-saksassa/

13.-14.10. Rallicross MM-osakilpailu 11/12, Estering, Saksa

Viikonlopun Motorsport-tärpit: Rallisprintin Suomen mestaruudesta kova kamppailu - Remeksellä ja Kärkkäisellä mahdollisuudet maailmanmestaruuteen Sandro Cortese. Kuva: Philippe Damiens

Kallio Racing kahden osakilpailun päässä maailmanmestaruudesta

Argentiina isännöi kauden toiseksi viimeistä ratamoottoripyöräilyn Supersport-sarjan osakilpailua. Kallio Racingin saksalaisajaja Sandro Cortese johtaa MM-sarjaa 11 pisteellä ennen Ranskan Jules Cluzelia. Sveitsin Randy Krummenacher on kolmantena pistein 140. Suomalaistiimin nuori belgialaislupaus Loris Cresson on sijalla 14.

MM-pistetilanne

Lisätietoa: www.worldsbk.com

14.10. World Supersport, MM-osakilpailu 12/13, Circuito San Juan Villicum, Argentiina

Kansalliset kilpailut

13.10. Cross Country, Motopalvelu CC, Kansallinen, Orimattilan Motocrossrata
13.10. Jokkis, Särkikangas JM, K, Särkikankaan moottorikeskus
13.10. Ralli, Urjalan Historic Ralli, HRT, Urjala
13.10. Urjalan ralli – tasanopeusajo, K, Urjala
14.10. Jokkis, Kapina JM, K, Pyssymäen JM-rata, Nivala
14.10. Jokkis, Syysajot Susirajalla, K, AM, Riihikankaan maastorata, Nurmes
14.10. Jokkis, Tullinportin ajo, K, Aluemestaruus, Tullinportin jm-rata, Vesivehmaa