Auto Sorsa Oy on Hyvinkään uusi Subaru-autotalo

Auto Sorsa Oy:n toimitusjohtaja Markku Sorsa (vas.) ja Hyvinkään työntekijät Jenni Sorsa, Jukka Hanninen ja Pentti Lehtimäki. Kuvasta puuttuvat asentajat Matti Mehtälä ja Joonas Kivelä.

Auto Sorsa Oy ja Auto Makkonen Oy ovat sopineet yritystoiminnan kaupasta Hyvinkäällä. Sopimuksen mukaan Auto Sorsa Oy ostaa Auto Makkonen Oy:n Hyvinkään yritystoiminnan ja jatkaa samoissa tiloissa osoitteessa Avainkierto 23 Subarun virallisena jälleenmyyjänä sekä varaosa- ja merkkihuoltopisteenä. Auto Sorsa Oy toimii jo ennestään Riihimäellä Subarun virallisena varaosa- ja merkkihuoltopisteenä.

Auto Sorsa Oy:n toimitusjohtaja Markku Sorsa kertoo, että laajentumissuunnitelmat ja tunnustelut Auto Makkonen Oy:n kanssa käynnistyivät kaksi vuotta sitten.

– Viime keväänä teimme päätöksen laajentaa toimintamme autokaupan puolelle, ja pääsimme elokuussa yritysostosta sopimukseen Auto Makkonen Oy:n omistajan Jouko Makkosen kanssa. Markkina-alueena naapurikaupungit Riihimäki ja Hyvinkää ovat lähekkäin toisiaan, ja kun Hyvinkäällä oli tarjolla valmis konsepti, niin oli järkevää tehdä siirto nyt.

Auto Sorsa Oy:n Hyvinkään toimipisteeseen jää vanhoina työntekijöinä varaosa- ja huoltopalveluista vastaava Jukka Hanninen sekä automekaanikko Matti Mehtälä. Riihimäeltä Hyvinkäälle siirtyy tällä hetkellä toimistosihteerinä toimiva Jenni Sorsa ja automekaanikko Joonas Kivelä. Lisäksi uutena työntekijänä on palkattu automyynnistä vastaava Pentti Lehtimäki.

– Subaru on vahva, turvallinen ja luotettava nelivetomerkki, jonka mallisto on uudistunut, ja uudistuu tulevina vuosina lisää. Olen työssäni nähnyt, että Subarun palkittu turvallisuus ei ole tuulesta temmattu asia. Subaru on luja ja hyvin suunniteltu auto. Hyvillä mielin lähdemme kauppaa tekemään, Sorsa sanoo.

Auto Sorsa Oy on perustettu vuonna 1961. Yhtiön kolarikorjaustoiminta laajeni vuonna 1995 käsittämään myös Subarun varaosa- ja merkkihuoltotoiminnot. Vuonna 2004 yhtiö muutti Riihimäellä uusiin toimitiloihin osoitteeseen Tehtaankatu 6. Auto Sorsa Oy on toiminut valtuutettuna Subaru-merkkihuoltopisteenä vuodesta 1995 alkaen.

Subarun emoyhtiö on Subaru Corporation. Yhtiön ensimmäisen sarjatuotantomallin Subaru 360:n valmistus käynnistyi tasan 60 vuotta sitten vuonna 1958. Subaru Corporationin tuotantolaitokset sijaitsevat Gunmassa Japanissa sekä Lafayettessä Yhdysvalloissa. Subaru valmisti vuonna 2017 henkilöautoja kaikkiaan 1 060 000 kappaletta. Kasvua edelliseen vuoteen oli viisi prosenttia ja kysymyksessä oli jo kuudes perättäinen kasvun vuosi. Subaru-malleja ovat Impreza, XV, Outback, Forester, STI, BRZ ja Levorg. Subaru otti symmetrisen nelivedon käyttöön vuonna 1972 ja on valmistanut vuoden 1966 jälkeen jo yli 16 miljoonaa Boxer-moottoria.