DS 7 CROSSBACK Suomeen

DS 7 CROSSBACK: ENSIMMÄINEN UUDEN SUKUPOLVEN DS SAAPUU SUOMEEN – NYT MYÖS HINNAT JULKI

Markkinoille tauon jälkeen palannut DS, Groupe PSA:n valmistama premium-merkki, tulee saamaan arvoisensa startin myös Suomessa, kun Suomen ensimmäinen eksklusiivinen DS-myymälä, lajissaan Euroopan suurin, avautuu pääkaupunkiseudulla loppuvuodesta.

DS, ranskalaisen luksuksen suurlähettiläs, on täynnä viimeistelyä ja luovuutta sekä ylellisten materiaalien ja huipputeknologian käyttöä. Se ilmentää täydellisesti ranskalaista kysyä luoda ja valmistaa luksusta.

DS 7 CROSSBACK, ensimmäinen uuden sukupolven DS, lanseerattiin Keski-Euroopassa alkuvuodesta 2018.
Suomessa DS7 CROSSBACK tulee myyntiin loppuvuodesta, mutta yhteydenottoja ja ennakkotilauksia otetaan jo vastaan ja DS7 CROSSBACKin hinnat on julkaistu. Takuuna poikkeuksellisesta laadusta koko DS-mallistolla on 5 vuoden kilometrirajoittamaton takuu.
Vahvojen innovaatioiden ja huippuunsa viedyn teknologian sekä asiakkaiden kokemien elämyksien innoittamina päätimme palauttaa nämä tunnistettavat kirjaimet ranskalaiseen autoteollisuuteen.  Miehet ja naiset, jotka ovat uutterasti työskennelleet brändin hyväksi, ovat viettäneet kolme mielenkiintoista vuotta, jotka nyt muuttuvat todeksi DS 7 CROSSBACKin myötä. Tämän ensimmäisen uuden sukupolven DS:n suunnittelu käynnistyi välittömästi DS:n paluupäätöksen jälkeen. Auton mittasuhteet, viimeistelty muotoilu sekä korkeatasoinen teknologia ovat juuri sitä mitä DS Automobiles edustaa.

Tavoitteemme on tarjota asiakkaillemme poikkeuksellisia elämyksiä, ei ainoastaan DS-myymälöissä ja näyttelyissä vaan myös digitaalisesti. Automyymälöistämme on tehty perinteisen jälleenmyyntipisteiden sijaan luksusluokan myymälöitä, joissa asiakkaat voivat tutustua meihin DS:n tekijöihin DS Virtual Visionin kautta. Uusia DS-myymälöitä avataan päivittäin eri puolilla maailmaa.

Saamamme palautteen perusteella tiedämme luoneemme markkinoille jotain uutta. Tehty työ tuottaa nyt satoa.”

Yves Bonnefont, CEO, DS Automobiles

DS 7 CROSSBACK – Innovaatioita ja tietotaitoa ranskalaiseen tapaan

DS 7 CROSSBACKin tuote- ja kehitysjohtaja Eric Apode kertoo: ”Olen työskennellyt kolme vuosikymmentä autoteollisuuden parissa, ollut kehittämässä kymmeniä uusia automalleja ja osallistunut lukuisaan määrään uusien mallien lanseeraustilaisuuksia ja voin vakuuttaa, että DS 7 CROSSBACK on todella jotain ihan uutta. Kyse on uuden automerkin syntymisestä sekä uusien innovatiivisten tuotteiden markkinoille tulosta, joiden uskon innostavan ja kiinnostavan asiakkaita. Elämme erittäin jännittäviä aikoja.”

Kaikissa niissä maissa, joissa premium-tuotteet myyvät, C-segmentin SUV-malleilla on parhaat mahdollisuudet menestyä niin määrällisesti kuin tuottavuudenkin kannalta”, lisää Eric Apode ja jatkaa: ”Siksi onkin loogista, että DS 7 CROSSBACK on ensimmäinen uusi DS.”

Hienostuneisuutta ja korkeaa laatua
DS 7 CROSSBACK on hienostunut ja laadukas SUV, jossa korostuu ranskalainen tietotaito ylellisten materiaalien, korkeatasoisen käsityötaidon ja teknologisten innovaatioiden yhdistyessä toisiinsa. DS 7 CROSSBACK on karismaattinen muotoilultaan, ainutlaatuinen osoitus ranskalaisesta osaamisesta ja edistyksellisestä teknologiasta.

DS 7 CROSSBACK on DS Automobiles’n uusi lippulaiva. Sitä valmistetaan sekä Euroopassa että Kiinassa ja se tulee markkinoille kaikissa niissä maissa, joissa DS:llä on toimintaa.

DS7 CROSSBACK SUV:n inspiraationa toimi DS Divine –konseptiauto. Ihailua on herättänyt mm. ajovalojen muotoilu, joka on ollut DS-malliston huomioita herättävimpiä piirteitä alusta asti. Timanttien tapaan hiotut DS ACTIVE LED VISION –valot syttyvät palamaan heti oven avauduttua, kääntyvät 180 astetta ja varmistavat erinomaisen näkyvyyden valojen mukautuessa automaattisesti ajo-olosuhteisiin. Pitkänomaiset helmen muotoiset päivävalot yhdistettyinä LED-moduuleihin korostavat DS 7 CROSSBACKin valovoimaista olemusta. Myös takavalot vahvistavat omalta osaltaan voimaa ja omaleimaisuutta. 3D Full LED -teknologiaan perustuviin valoihin on sijoitettu kolmiulotteinen kuvio, joka on saanut vaikutteita DS E-Tense -konseptiautosta. Valojen suunnittelussa luotettiin huipputeknologiaan, laserkaiverrukseen, joka vaatii poikkeuksellista tarkkuutta viimeistelyn osalta.

Kun kosket DS 7 CROSSBACKin oveen, tunnistat, että laatu on ollut avainasemassa auton kehitystyössä. Oikean ajoasennon löytäminen on vaivatonta, sen voi tehdä joko manuaalisesti tai sähköisesti varustetasosta riippuen.
EROTTUVAA MUOTOILUA JA YLELLISIÄ SISÄTILOJA

DS 7 CROSSBACKistä haluttiin tehdä selkeästi kilpailijoistaan erottuva, ranskalaisen ylellinen SUV. Sisustus- ja värivaihtoehtojen suunnittelussa käytettiin parhaita ranskalaisia asiantuntijoita. Suunnittelijat hakivat inspiraationsa maailmalla hyvin menestyvistä ranskalaisista ylellisyystuotteista. Arkkitehdit, väriasiantuntijat ja insinöörit olivat avainasemassa uutuutta suunniteltaessa. Jokaiseen pienimpäänkin yksityiskohtaan kiinnitettiin huomiota uuden DS SUV:n omistajien tyytyväisyyden varmistamiseksi.

Sisustusvaihtoehtoja on tarjolla viisi erilaista vastaamaan yksilöllisiä mieltymyksiä ja makuja. Grafiikaltaan tyylikäs 12,3” digitaalinäyttö on monipuolisesti personoitavissa. Kuljettajalle välittyy kaikki ajon aikana tarpeellinen tieto digitaalinäyttöön ohjauspyörään sijoitettujen painikkeiden avulla. Mukavuusistuimissa teknologia on tärkeässä roolissa. Etuistuimet voivat varustetasosta riippuen olla lämmitettäviä, ilmastoituja ja hierovia. Istuinten toimintoja säädetään laajalta kosketusnäytöltä.

Materiaalien ja värien valinnassa arvioitiin tusinoittain erilaisia yhdistelmiä ennen lopullisen päätöksen tekoa. Viimein päädyttiin yhdeksään eri korinväriin ja viiteen erilaiseen sisätilojen viimeistelyvaihtoehtoon:

  • DS BASTILLE: ulkoiset yksityiskohdat kromia, musta etusäleikkö ja puskuri, pronssimaiset sisätilan materiaalit. Verhoilut Perruzi Bronze -kangasta, monitoiminen nahkapäällysteinen ohjauspyörä, keinonahkainen käsinoja sekä ovipaneelit, Guilloche*-kuviointi keskikonsolissa.
  • DS PERFORMANCE LINE: urheilullisuus yhdistyy tyylikkyyteen kromisten yksityiskohtien avulla. Performance Line -logo konepellillä ja lokasuojissa. 19” pyörät. Alcantara-päällysteinen ohjauspyörä, Alcantara/keinonahkainen istuinverhoilu. Performance Line -matot, alumiiniset polkimet lisäämässä urheilullisuutta.
  • DS RIVOLI: on saanut inspiraationsa kuuluisasta Rue de Rivoli -pariisilaiskadusta. Ovenkahvoissa taustavalo, Rivoli-kaiverrus koristelaatoissa, kristallikoristeet keskusnäytön alapuolella, sähkösäätöiset istuimet. B.R.M. R180 -kojelautakello, joka kääntyy esiin 180 astetta, kun moottori käynnistetään.
  • DS OPERA: on saanut inspiraationsa Pariisin vanhasta Ooppera-talosta. DS Opéra -logot auton kyljissä, sisätiloissa verhoilut Nappa-nahkaa, platinaviimeistelty konepelti ja navigointi ja digiradio.
  • DS FAUBOURG: sisustuksessa käytetyt arvokkaat materiaalit, kuten nahka ja ebenpuu varmistavat hienostuneen viimeistelyn. Nimi on lainattu pariisilaiskadulta nimeltään Faubourg Saint Honoré, jolla sijaitsee monia ylellisyystuotteita myyviä liikkeitä. Myös Ranskan presidentin virka-asunto, Palais de l’Elysee sijaitsee tällä kadulla. DS Faubourg -sisustusvaihtoehto tulee tarjolle vuoden 2019 aikana samaan aikaan kun E-Tense 4×4 Plug-in hybridiversio DS 7 CROSSBACKistä.

GUILLOCHAGE-TEKNIIKKAA

*Kuuluisa ranskalainen kelloseppämestari Breguet on kehittänyt Guilloche-nimisen pyramidikuvioinnin, joka koristaa DS7 CROSSBACKin keskikonsolin käyttökytkimiä.

 

MATKUSTUSMUKAVUUTTA, AVARIA SISÄTILOJA JA PERSONOINTIA

DS 7 CROSSBACKin suunnittelussa kiinnitettiin runsaasti huomiota matkustusmukavuuteen. Suunnittelussa mukana olleet insinöörit halusivat varmistaa olohuonemaisen olotilan matkustamoon, luoda tilaa, äänettömyyttä, yhteydenpitoa eli asioita, joista autonostajat ovat enenevässä määrin kiinnostuneita.
DS 7 CROSSBACKiin istutettiin lähes kaikki mahdollinen tarjolla oleva teknologia.

Istuimiin valittiin korkeatasoista pehmustetta epätasaisuuksien eliminoimiseksi ja istuinten haluttiin pysyvän ensiluokkaisen kiinteinä auton koko eliniän. Istuimiin on saatavana päivitetty hierontatoiminto sekä ilmastointi. Ilmastointi kierrättää jopa 40 m3 ilmaa tunnissa parhaan mahdollisen mukavuuden saavuttamiseksi. Takaistuinta voidaan kallistaa sähköisesti 23-32 astetta hipaisukytkimien avulla. Istuimissa teknologia on tärkeässä roolissa. Etuistuimet voivat olla lämmitettäviä, ilmastoituja ja hierovia. Toimintoja säädetään kosketusnäytöltä.

Tarjolla on myös suurikokoinen panoraamakatto, joka koostuu takaosan kiinteästä ikkunasta sekä kiinteän ikkunan päälle sähköisesti liukuvasta osasta. Tavaratila on kokoluokkansa suurin, 555 litraa, ja muunneltavuudeltaan optimaalinen tasaisen lattian ja Pack Easy Access -lastausjärjestelmän ansiosta. Tavaratilan luukku avautuu sähköisesti tai jalkaa takapuskurin alla heilauttamalla.

DS 7 CROSSBACK on monin eri tavoin personoitavissa. DS SENSORIAL DRIVE tarjoaa ainutlaatuisen elämyksen kahden eri tunnelman – Cashmere ja Titanium – avulla.

Hiljaista menoa, laadukasta äänentoistoa

DS 7 CROSSBACK haluaa olla kilpailijoitaan etevämpi myös äänieristyksen ja tärinän eliminoinnin suhteen. Kaikki versiot on varustettu korkeatasoisella eristyskerroksella moottoritilan ja matkustamon välissä, pyöränaukoissa, konepellin alla, ovipaneeleissa, katossa ja maton alla. Myös tuulilasi ja sivulasit ovat laminoidut äänieristyksen maksimoimiseksi.

Auton matkustamoon sijoitettujen kaiuttimien määrä on ratkaiseva tekijä musiikin kuuntelun kannalta, siksi DS 7 CROSSBACK onkin varustettu jopa 14 kovaäänisellä. DS Automobiles kääntyi johtavan ranskalaisen äänentoiston asiantuntijan, Focalin puoleen optimoidakseen kovaäänisten sijainnin lisäksi niiden paneeleiden vahvuuden, joihin kovaääniset on asennettu. DS ja Focal työskentelivät käsikädessä parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi.
DYNAAMISIA VOIMANLÄHTEITÄ, LATAUSHYBRIDI TARJOLLE VUONNA 2019

DS 7 CROSSBACKin neljä vaihtoehtoista voimanlähdettä tarjoavat kukin dynaamisen ajoelämyksen. Suorituskykyiset ja polttoainetaloudelliset moottorit ovat uusimpien Euro 6.2 -normien mukaisia. Tarjolla on kaksi dieselmoottoria, BlueHDi 130 ja BlueHDi 180, sekä kaksi bensiinimoottoria, PureTech 180 ja PureTech 225. Uuden sukupolven 8-portaisen EAT8-automaattivaihteiston ansiosta vaihtaminen on sekä nopeaa että huomaamatonta.

Malliston sähköistäminen kuuluu brändin strategiaan ja kaikki uudet DS-mallit tulevat olemaan tarjolla myös joko täyssähköisinä versioina tai lataushybrideinä. DS Automobiles uskoo, että vuoteen 2025 mennessä tällaiset versiot tulevat kattamaan yli kolmasosan myynneistä.

Vuoden 2019 loppupuoliskolla DS 7 CROSSBACK-mallisto täydentyy ladattavalla E-TENSE 4×4 -hybridillä, joka osoittaa DS:n tähtäävän korkealle. Uutuus on varustettu 200 hv tehoisella bensiinimoottorilla ja kahdella polttomoottoriin yhdistetyllä 80 kW tehoisella sähkömoottorilla. Moottoreiden yhteisteho on suurimmillaan 300 hv. Vaihteistona toimii 8-portainen sähkötehosteinen EAT8-automaatti. Toinen sähkömoottoreista ja bensiinimoottori jakavat voimansa 8-vaihteisen automaatin kautta toisen sähkömoottoreista huolehtiessa taka-akselin voimansiirrosta. Kompaktin 90 kW tehoisen litiumioni -akuston sekä sähköistetyn taka-akseliston ansiosta nelivetoversion teho on hämmästyttävä. Akkujen lataaminen on mahdollista esimerkiksi jarrutettaessa tai polttomoottorin välityksellä ajon aikana. Ajettaessa täyssähköisesti auton toimintamatka on 50 km (WLTP) (tai 60km NEDC). Pikalatauksella akun saa ladattua 80 % täyteen 30 minuutissa.

MONIPUOLISET AJOAVUSTINJÄRJESTELMÄT, ASKEL KOHTI AUTONOMISTA AJAMISTA

Edistyksellistä yhteydenpitoa

DS:n insinöörit halusivat varustaa uuden DS 7 CROSSBACKin parhaalla mahdollisella saatavilla olevalla teknologialla, lukuisalla määrällä sovelluksia, joiden avulla navigointi ja reaaliaikainen informaatio ovat vaivattomasti kuljettajan ulottuvilla.

DS CONNECTED PILOT -järjestelmä merkitsee askelta koti autonomista ajamista avustaen kuljettajaa. Tämä ominaisuus säätää automaattisesti auton nopeuden ja etäisyyden edellä ajavaan sijoittaen DS 7 CROSSBACKin omalle ajolinjalleen.

DS PARK PILOT-ajoavustinjärjestelmän avulla auto pysäköi itse itsensä niin kadun varteen kuin vinoparkkiinkin kuljettajan koskematta ohjauspyörään tai polkimiin.

DS NIGHT VISION varmistaa optimaalisen näkyvyyden ja turvallisuuden pimeällä ajettaessa helpottaen tien ja sen vaarojen havaitsemista. Etupuskuriin sijoitettu infrapunakamera havaitsee pientareella liikkuvat jalankulkijat ja eläimet 100 metrin etäisyydeltä välittäen kuvaa tiestä ja korostaen mahdolliset tielle tulevat uhkat digitaalimittaristoon vaarojen huomaamisen helpottamiseksi.

DS DRIVING ATTENTION MONITORING havaitsee kuljettajan vireystilan laskun. Kaksi infrapunakameraa, toinen ohjauspyörän yläpuolella ja toinen tuulilasin yläreunassa, seuraavat kuljettajan silmien liikkeitä havaitakseen väsymyksen merkkejä ja varoittavat tarvittaessa kuljettajaa äänimerkillä ja varoituksella keskusnäytöllä.

DS ACTIVE LED VISION yhdistää tyylin teknologiaan. Päävalonlähde muodostuu kolmesta pyörivästä LED-moduulista. Ohjauspyörän kulmasta, ajonopeudesta ja sääolosuhteista riippuen LEDit pyörivät ja jopa kallistuvat lyhentäen tai pidentäen valon kantamaa.

Sisätaustapeilin juureen integroitu DS CONNECTED CAM tallentaa auton etupuolelta liikkuvaa kuvaa, joka voidaan välittää älypuhelimeen.

DS ACTIVE SCAN SUSPENSION –jousitus ennakoi tuulilasiin kiinnitetyn pienen kameran sekä eri sensoreiden avulla tien epätasaisuudet ja mukauttaa itsenäisesti jokaista neljästä iskunvaimentajasta vastaanottamaan tienpinnan muutokset. Järjestelmä huomioi lisäksi nopeuden ja ohjauskulman sekä jarrutuksen vaatimukset jousitusta säätäessään. Ennakoiva ja aktiivinen iskunvaimennus tekee ajomukavuudesta huomattavasti paremman.

DS7 CROSSBACK HINNAT SEKÄ KILOMETRIRAJOITTAMATON 5 VUODEN TAKUU

DS7 CROSSBACKin Suomen hinnat on julkaistu. Mallin kokonaishinnat alkavat 43 949 eurosta (DS7 CROSSBACK Chic PureTech 180 EAT8-Automaatti, uuden WLTP-päästömittaustavan mukaisesti). Lisäksi saatavana on rajoitettu erä NEDC-malleja, joiden kokonaishinnat So Chic -varustetasolla alkavat 44 279 eurosta (DS7 CROSSBACK PureTech 180 So Chic EAT8-automaatti).

Chic –tason vakiovarusteisiin kuuluu muun muassa 12” kosketusnäyttö sekä laaja ja selkeä digitaalinen mittaristo, 8-kaiuttimen audiojärjestelmä Apple Car Playlla, avaimeton käynnistys, DS Active Scan –jousitus, navigointi, sade- ja valoisuustunnistin, taukohälytin, xenon-ajovalot sekä Pack Safety (aktiivinen hätäjarrutusjärjestelmä, nopeusrajoitustunnistin sekä taukohälytin).

So Chic –varustetaso tuo vakiovarusteisiin lisäksi 2 USB-latausliitintä takaistuimelle, alumiiniset kattokaiteet, etumatkustajan istuimen korkeudensäädön, kuljettajan istuimen sähkötoiminen ristiseläntuen säädön, aktiivisen katveavustimen ja kuljettajan vireystilan valvonnan (sisältyvät So Chic -tason Pack Safety Plus -varusteeseen), pysäköintitutka edessä ja takana, sähköisesti koria vasten taittuvat ulkopeilit DS logon heijastuksella, suksiluukun sekä takaistuimen keskikyynärnojaan mukitelineen.

Korkeimmassa Grand Chic –varustetasossa on vakiona mukana myös peruutuskamera, R.B.M.:n valmistama auton käynnistyksen yhteydessä esiin kääntyvä R180 kello kojelaudassa, lisäsäätöjä istuimiin, PolyAmbient Lighting –valaistuspaketti, takaistuimen selkänojan sähköinen kallistuksen säätö sekä langaton älypuhelimen lataus.

DS mallistolla on ainutlaatuinen kilometrirajoittamaton takuu, joka on voimassa 5 vuotta.

DS7 CROSSBACK SAAPUU PIAN SUOMEEN

DS saa ensimmäisen oman eksklusiivisen-myymälän pääkaupunkiseudulle loppuvuodesta. DS7 CROSSBACKin ennakkomyynti käynnistyy heti ja yhteydenottoja otetaan verkkosivuston kautta jo ennen myymälän avautumista. www.dsautomobiles.fi