Continental mullistaa nastarengasteknologian. Vuosien suunnittelun, tuotekehityksen ja testaamisen jälkeen tarjolla on täysin uusi innovaatio: ContiFlexStud™ -kuminasta. Se takaa entistä paremman pidon, enemmän ajomukavuutta, vähemmän tien kulumista, rengasmelua ja nastojen irtoamista.

Ainutlaatuinen kuminasta muuttaa käsityksen talviajosta. Uusi teknologia on jo saatavilla Continentalin IceContactTM 2 -renkaisiin, ensimmäisenä koossa 235/45 R18.

7 % parempi jääpito

ContiFlexStud™ -nastan runko on valmistettu kumista. Joustavan materiaalin ansiosta se mukautuu tien pinnan vaihteluihin, jolloin nastan kevyt kovametallikärki tunkeutuu voimakkaammin ja syvemmälle jäähän. Tämä mahdollistaa jopa 7 % paremman pidon ja lisää sen myötä valtavasti turvallisuutta.

20 % vähäisempi tien kuluminen

Nastan kumista valmistetun rungon ansiosta tien pintaan osuu merkittävästi vähemmän metallia, jolloin tiehen kohdistuvat vauriot jäävät vähäisemmiksi. Kuminastarenkailla ajettaessa tien kuluminen on 20 % vähäisempää.

Enemmän kumia, hiljaisempaa matkustamista

Mitä vähemmän metallia on kosketuksissa tien pintaan, sitä vähemmän rengasmelua kuuluu auton sisätiloissa. Lisäksi nastan kumirunko eliminoi ajon aikana ilmeneviä värinöitä. Lopputulemana on ennennäkemättömän mukava ajokokemus.

Pitkäkestoista nastateknologiaa

Yksi kumirunkonastan tarjoama merkityksellinen etu on omaa luokkaansa oleva kulumiskestävyys ja kiinnitystapa. Nastan runko kuluu samaan tahtiin renkaan kulutuspinnan kanssa, mikä mahdollistaa maksimaalisen pidon koko renkaan käyttöiän. Lisäksi nastojen kiinnitystapa on edistyksellinen. Nastojen asennuksessa hyödynnetään pinnoitetta, joka reagoi renkaan kumimateriaalin kanssa. Tuloksena on sidos, jonka avulla nastojen irtoamiseen tarvitaan yli 400 % suurempi voima kuin perinteisellä nastoituksella.

Suomalainen innovaatio

Kumirunkonastat valmistaa Continentalin omistama suomalainen Tikka Spikes Oy.