Continentalin uusi kitkarengas jatkaa voittokulkuaan. Tekniikan Maailman tuoreessa (17/2018) talvirengastestissä VikingContactTM 7 oli kitkarenkaiden selkeä ykkönen. Vertailussa oli mukana kymmenen eri valmistajan kitkarenkaat. Nastarenkaiden vertailussa Continentalin IceContactTM 2 sijoittui toiseksi kahdentoista rengasvalmistajan joukossa.

Continentalin uuden VikingContactTM 7 -renkaan valttina on laadukas kokonaisuus eikä sille kirjattu lainkaan heikkouksia. Sen jääpito on kitkarenkaaksi erinomainen ja ajo liukkaammillakin keleillä helppoa. Lumisella tiellä Continentalin hallinta on vaivatonta kaikissa tilanteissa. Rengas saikin lumella ajettavuudesta ainoana täydet kymmenen pistettä.

Testin mukaan VikingContactTM 7 -rengas toimii turvallisesti kaikissa talviolosuhteissa. Uusi älykäs kuviopintateknologia mahdollistaa erinomaisen loskan- ja vedenpoiston sekä täydellisen kontrollin isoillakin nopeuksilla. Suuri määrä erikokoisia 3D-saippauksia ja tehokkaat tartuntapinnat parantavat pitoa ja jarrutusominaisuuksia niin jäisillä kuin lumisillakin teillä.

Innovatiivista nastateknologiaa

Tekniikan Maailman nastarenkaiden vertailussa Continentalin IceContactTM 2 -renkaan jääpitoa kehuttiin erinomaiseksi. Rengas käyttäytyy rauhallisesti eri ajotilanteissa. Myös lumella rengas toimii mallikkaasti. Se on varma ajettava eikä menetä pitoaan missään tilanteessa.

Uuden, innovatiivisen nastojen pinnoitus- ja kiinnitysmekanismin ansiosta nasta on aina oikeassa asennossa tien pintaan nähden. IceContactTM 2 -renkaan nastan irtoamiseen vaaditaan noin neljä kertaa enemmän voimaa kuin perinteisen nastan. Erityiset jäähilekäytävät ohjaavat jäämurskan pois nastan ympäriltä, mikä tarkoittaa lyhyempää jarrutusmatkaa ja parempaa käsiteltävyyttä. Renkaan epäsymmetrinen pintakuvio puolestaan takaa erinomaisen pidon ja loistavan ajettavuuden kaikissa olosuhteissa.

Continental oli myös testin hiljaisin rengas sekä kitka- että nastarengasvertailussa.

On hienoa, että voimme tarjota turvalliset ja tasalaatuiset renkaat kaikkiin talviolosuhteisiin sekä kitka- että nastarenkaiden ystäville, Continental Rengas Oy:n markkinointipäällikkö Marko Pursiainen sanoo.

Tekniikan Maailman talvirengastesti julkaistiin lehden numerossa 17/2018 (ilmestymispäivä 19.9.2018).