Elon Musk päätti perjantaina 1. Toukokuuta 2020 laittaa koko autojen maailman ranttaliksi vain muutamassa sekunnissa. Tämä onnistui kätevästi kotisohvalta puhelinta käyttäen.

Perjantaina 1. Toukokuuta Elon Musk päätti lähettää Twitterissä seuraajilleen tämän viestin:

‘’Tesla stock price is too high imo’’.

Suomennettuna tämä viesti tarkoittaa seuraavaa: ‘’Teslan osakkeen hinta on liian korkea minun mielestäni’’.

Jos et vielä tässä vaiheessa sähköautojen aikaa tiennyt, on Elon Musk maailman suurimman sähköautoja valmistavan yhtiön eli Teslan toimitusjohtaja. Kyseessä on siis juuri nyt yksi maailman vaikutusvaltaisimmista ihmisistä. Yleensä heidän kohdaltaan ei nähdä tämän tason viestejä siitä syystä, että yhtiön osakkeen arvo saattaisi heilahdella radikaalisti turhien viestien johdosta.

Kuten arvata saattaa, sai tämä viesti erittäin paljon ihmisiä liikkeelle ympäri internettiä. Kun Twiitti oli laitettu kansan luettavaksi putosi Teslan osakkeen arvo huikeat 30 dollaria alle 5 minuutissa.

Iltaan mennessä osakkeen arvosta oli sulanut, eli arvosta oli huvennut peräti 14 miljardia dollaria. Musk itse menetti tämän viestin osalta osakkeidensa arvosta yli 3 miljardia dollaria. Kyseessä oli siis erittäin suuri kolaus myös Elon Muskin kaltaiselle miljardöörille.

Mitä muuta voisit tehdä alle 5 minuutissa itse? Tässä ajassa eli alle 5 minuutissa parhaat pikakasinot käsittelevät kotiutuksesi, kirjoitat kotona viikon ruokalistan ylös ja esimerkiksi nopeat ja uudet mikroaaltouunit vaikka sulttavat joulukinkun!

Myös Wall Street Journal oli huomannut Elon Muskin oudon käytöksen ja lähestynyt tätä asian selvittämiseksi. Häneltä kysyttiin siitä, että oliko kyseessä aito twiitti vai pelkkää leikin laskemista tylsänä iltana.

Kaikkien Wall Street Journalin lukijoiden suureksi yllätyksesi Elon Musk vahvisti heille sen asian, että kyseessä oli hänen itsensä kirjoittama viesti eikä tiliä oltu hakkeroitu kuten jotkin toimittajat epäilivät tapahtuneen.

Olisihan se erittäin eriskummallista, että joku haluaisi heittää rahaa roskiin 3 miljardin dollarin edestä saadakseen yhden hauskan twiitin. Nähtäväksi jää se, että osaako Elon Musk hankkia sijoittajat takaisin suojiinsa jollakin selityksellä kunhan tämän tapahtuman selvittely on saatu päätökseen.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta kun Musk heiluttaa Teslan arvoa

Elon Musk Twiittasi - osakkeen arvo romahti

Elon Muskia voisi suorastaan kutsua osakkeiden heiluttelun konkariksi. Esimerkiksi vuonna 2018 hän ilmoitti siitä, että hänellä olisi kasassa rahoitus yrityksen yksityistämiseksi, mikäli osakkeen arvo nousi yli 420 dollarin.

Tätä ei kuitenkaan tapahtunut vaikka yhtiön osake rikkoikin myöhemmin tuon maagisen 400 dollarin rajan. Kyseessä oli siis Elonin oma mielipide eikä todellista totta.

Myös tämänkin twiitin osalta kannattaa siis todennäköisesti olla huolestumatta. Elon on johtajana hieman erikoinen eikä tämä tule vaikuttamaan siihen, että milloin saamme uusia Tesloja myös omille teillemme ajettavaksi. Kun kilpailijat kuten Audi ovat julkaisseet uusia autoja odotamme myös Teslalta uusia malleja kilpailun selättämiseksi.