ŠKODA-kuljettaja Eerik Pietarinen voitti rallin Suomen mestaruuden

1. syyskuuta. 24-vuotias tuusulalainen rallikuljettaja Eerik Pietarinen on voittanut rallin Suomen mestaruuden. Mestaruus varmistui lauantaina 1.9.2018 ajetussa Enset SM-Rallissa Sastamalassa ja Huittisissa. Škodalla TGS Worldwide -tallissa ajava Pietarinen voitti kilpailun yhdessä kartanlukijansa Juhana Raitasen kanssa.

Pietarinen nousi urheilumaailman tietoisuuteen rytinällä, kun hän voitti heinäkuun lopulla ajetussa Suomen MM-rallissa eli Neste Rallissa WRC2-luokan.

ŠKODA Fabia R5 -ralliautolla ajavan Pietarisen suomenmestaruus tuli nyt SM1-luokassa. Mestaruus ei ole kuitenkaan ensimmäinen laatuaan, sillä viime vuonna nuori mies voitti mestaruuden SM2-luokassa.

Tällä kaudella edessä oli siis uusi luokka, mutta jälki on ollut suorastaan huimaa.

– Kaikki on mennyt tällä kaudella aikalailla nappiin. Ollaan kuitenkin saatu neljä voittoa, yksi kakkossija ja yksi kolmas sija. Toivoin tietysti, että mestaruudesta ajettaisiin tällä kaudella ja hienoa, että se toteutui. Toivottavasti tämä auttaa uralla eteenpäin ja tuleviin juttuihin – tavoite on tietysti päästä ajamaan enemmän isoja kisoja ja ulkomaille, tuore mestari sanoo päättäväisesti.

TGS Worldwide -tiimissä ajava Pietarinen arvostaa Toni Gardemeisterin päälliköimän tallin tukea.

– Tiimillä on ollut tässä todella iso merkitys. Olen pystynyt keskittymään täysin ajamiseen, kun on ammattitiimi ja huipputekijät ympärillä. Lisäksi olen saanut hyviä neuvoja esimerkiksi auton säätämiseen, mikä on ollut varmasti yksi menestystekijä, Pietarinen kehuu talliaan.

Lähitulevaisuudesta Pietarinen osaa paljastaa hieman yksityiskohtia.

– Turkuhan se olisi seuraava SM-ralli syyskuun lopussa, mutta ainakin sitä viikkoa ennen käydään ajamassa Italian kansallisen rallisarjan mestaruuskilpailu Rally Adriatico, Pietarinen paljastaa.

Toiseksi rallissa ajoi niin ikään Škodalla ajava Emil Lindholm, joka jäi Pietarisesta 14,4 sekuntia. Kolmas oli japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta, jolla eroa kärkeen kertyi 16,8 sekuntia.

Muista ŠKODA-kuljettajista venäläinen Nikolay Gryazin oli neljäs, Kristian Kiviniemi viides ja Teemu Asunmaa kuudes. Lisäksi kymmenen parhaan joukkoon ŠKODA-ralliautoillaan mahtuivat myös kahdeksanneksi ajanut Ville Pynnönen, yhdeksänneksi ajanut Marko Mänty ja kymmenenneksi itsensä urakoinut Tomi Tukiainen.

Rallin SM-sarjan seitsemäs ja viimeinen kilpailu, SM TeijoTalot-ralli ajetaan 28.-29. syyskuuta Turussa ja Salossa.

Tuloksia, Enset SM-Ralli, Sastamala ja Huittinen 1.9.2018

SM1-luokka
1. Eerik Pietarinen 45.48,4
2. Emil Lindholm + 14,4
3. Takamoto Katsuta + 16,8
4. Nikolay Gryazin + 25,1
5. Kristian Kiviniemi + 28,9
6. Teemu Asunmaa + 39,4
7. Juha Salo + 1.12,7
8. Ville Pynnönen + 1.22,2
9. Marko Mänty + 1.27,2
10. Tomi Tukiainen + 1.49,6

Epäviralliset SM-pisteet 6/7 osakilpailun jälkeen

SM1-luokka
1. Eerik Pietarinen 127
2. Teemu Asunmaa 83
3. Emil Lindholm 77
4. Marko Mänty 59
5. Nikolay Gryazin 57