Perinteinen Enduron voimaseura Nummelan Moottorikerho tuo SM-osakilpailun lähelle yleisöä. Kisakeskus sijaitsee kävelymatkan päässä Nummelan torilta, Martelan piha-alueella, osoitteessa Ojakkalantie 10.

Paljon nähtävää ja koettavaa yleisölle

SM-Enduroa Nummelassa
Varikkotunnelmia

Hulina kisakeskuksessa alkaa jo aamuvarhain, kilpailijoiden kaluston katsastuksilla. Yleisön kannattaa suunnata askeleensa tai kulkuvälineensä nokka kohti Martelaa heti aamusta ja nauttia kisakeskuksessa tuhti aamiainen. Maankuulu, messuilta ja markkinoilta tunnettu Alen on the Road myyntivaunu on lastattu herkullisilla leipomotuotteilla, kuuluisilla Löfbergs kahveilla ja Chef Wotkin`s lihatuotteilla.

Herkullisen aamiaisen jälkeen on mahdollisuus seurata kosketusetäisyydeltä kisaan valmistautuvia nykyaikamme gladiaattoreita, jotka lähtevät taistelemaan Suomenmestaruuspisteistä. Kuskeilta voi kysellä kuulumisia, seurata heidän jännittävää valmistautumista päivän koitokseen tai pyytää omalta suosikiltaan vaikkapa nimikirjoitus. Varikon sähköisen tunnelman kokee vain varikolla ja nyt se on tuotu Nummelan keskustaan.

Paikalla on myös Lohjan lahja moottoriurheilulle, sanansäilän taitaja, moottoriurheilun kuuluttajalegenda Tony Koskiluoma-Vaarno. Tony juontaa koko päivän ja pitää yleisön ajan tasalla, mitä milloinkin tapahtuu. Mukaansa tempaavia kuljettajahaastatteluita sekä ennen, että jälkeen kisan, kiinnostavia yksityiskohtia kuskeista ja heidän taustoistaan ja paljon muuta. Kilpailun live-seuranta on järjestetty niin ikään kisakeskukseen.

Aidattuun ja vartioituun kisakeskukseen on yleisöllä vapaa pääsy ja sen fasiliteetit on hiottu kuntoon WC-tiloja myöden. Kisakeskuksessa ja sen ympäristössä on runsaasti ilmaista parkkitilaa, joten kauempaa tulevienkaan ei tarvitse tuskailla pysäköinnin suhteen.

Yleisön on helppo päästä maastoon seuraamaan kilpailua. Maastokokeille on hyvät opasteet ja jokaisen maastokokeen varrella on runsaasti pysäköintitilaa. Myös maastokokeilla löytyy puffetteja, eli nälkä tai jano eivät yllätä metsän siimeksessäkään.

Kilpailun seuraaminen on helppoa, sillä moottoripyörien numerokilpien väri kertoo kyseisen kuskin luokan ja numero löytyy kilpailun käsiohjelmasta. Kilpailijoita on niin naisia kuin miehiäkin ja heidän ikähaarukkansa on 16-70 vuotta!!

Enää ei nostotalkoilla

SM-Enduroa Nummelassa
Kuvassa etualalla Ossi Halonen ja taustalla entinen ”surmanajaja” Mikko Leivo.

Kilpailun reitti on hiottu nykyenduron mukaiseksi, eli pyöriä ja kuskeja ei tarvitse talkoilla nostella suonsilmistä. Reitti on suunniteltu tarkoin, yhteistyössä maanomistajien kanssa niin, että luontoa ei turmella, vaan käytetään olemassa olevia teitä ja polkuja.

Maastokokeet ovat vaihtelevia ja mielenkiintoisia, joissa jokaiselle löytyy se ”elämänsä pätkä”.

Maastokoe 1 on perinteinen Höytiönummi, joka toimii Nummelan Moottorikerhon harjoituspätkänä. Harjoituspätkään saadaan kisan ajaksi n. 50 % uutta, selkeää reittiä.

Höytiönummi sijaitsee Nummelan keskustan tuntumassa ja se koostuu havumetsästä, kalliosta ja nopeasta savipohjaisesta polusta.

Maastokoe 2, Tervalampi on täysin uusi pätkä. Reitti on sujuva sekoitus nopeaa ja toisaalla teknisempää hiekkamaastoa. Tervalampi sisältää myös metsäkoneuraa, jouheaa kangasmaastoa, metsäautotietä sekä kalliopohjaista, helpohkoa metsäpolkua.

Maastokoe 3 on aiemmista kisoista tuttu hiekkapätkä Nummelan harjulla, karting-radan läheisyydessä. Maastokoe sisältää pääsääntöisesti hyvinkin jouheaa kangasmaastoa, pätkän sähkölinjaa sekä helpon kallionousun.

Nummelan Moottorikerho toivottaa niin kuskit kuin yleisön nauttimaan mukavasta, mieleenpainuvasta päivästä vauhdikkaissa merkeissä. Kerhon kokemus hienojen kilpailutapahtumien järjestäjänä on tunnettu ja tunnustettu, eikä tämä järjestyksessään 26. Kisa tule tekemään siinä poikkeusta.

Nummelan SM-Enduro on viides kauden 2019 kahdeksasta SM-osakilpailusta.

Kisassa tullaan näkemään niin Suomen, Euroopan, kuin maailmanmestareita, joten sen taso ja vauhti eivät jätä ketään kylmäksi. Myös yllättäviä osallistujia saapuu lähtöviivalle ja heistä tiedotetaan myöhemmin.