Olette varmaan huomanneet, kuinka autot voivat saada isonkin näkyvyyden elokuvissa – mieleen tulevat niin uudet Fast and Furious- elokuvat kuin myös James Bondin Aston Martinit tai Steve McQueenin Ford Mustang Bullitista. Mutta entä televisiossarjat, kuinka monessa televisiosarjassa muistatte saman auton esiintyneen useammin, jopa niin, että auto itsessään kuului jo sarjaan olennaisena osana. Tässä oma muistelomme, ilman Googlen avustusta (tule kommentoimaan Facebookiin)

1. Ritariässä

David Hasselhoff eli Michael Knight ja Knight Industriesin ihmeauto KITT on eittämättä yksi auto, jota ei voi ohittaa listattaessa tällaisia televisiosarjoja. Autona toimi siis Pontiac Trans Am.

2. Komisario Morse

Morse ajoi käytännössä koko sarjansa läpi Jaguar MK II autolla. Nuori Morse sarjassa ei ollut vielä näin vakiintunutta autoa.

Autot ja televisiosarjat

3. Bergerac

Toinen englantilainen sarja, joka tuli ensimmäisten sarjojen mukana mieleen oli vanha John Nettlesin tähdittämä Bergerac ja siitä tuttu Triumph Roadster 2000

Autot ja televisiosarjat

4. Kahden keikka

Väliin pitää ottaa paljon Suomessa tv-aikaa saaneista saksalaisista dekkarisarjoista se yksi pisimpään meillä näytetty Kahden keikka, jossa yksityisetsivä Josef Matula aina ajoi yllättäen italiaisella Alfa Romeolla eikä saksalaisten omilla merkeillä. Malli muuttui vuosien varrella, mutta merkki säilyi.

Autot ja televisiosarjat

5.  Taistelupari

Palataan englantiin ja etsiväkaksikkoon Dempsey ja Makepeace eli Taistelupariin. Tässä sarjassa laitettiin tavaraa romukoppaan kunnolla, sehän kuului jo juoneen. Kaksikolla molemmilla oli oma autonsa, mutta varsinkin sarjan amerikkalaisetsivä Dempseyn Mercedes-Benz on jäänyt verkkokalvolle. Makepeacen auto oli yleensä Fod Escortin avomalli.

Autot ja televisiosarjat

6. Lovejoy

Antiikkikauppias Lovejoy oli sekin englantilainen sarja, jossa auto sai osansa näkyvyydestä – oliko se sitten hyväksi itse automerkille on eri asia. Nimittäin ensimmäiset kaudet Lovejoy ajo avomalln Morris Minorilla mutta loppukaudet sitten naapurissa rakennetulla eli ruotsalaisella ylpeydellä ekli Volvo 265 GLE:llä.

Autot ja televisiosarjat

Autot ja televisiosarjat

7. Team Ahma

Pitihän sitä miettiä myös kotimainen sarja mukaan muisteloihin ja nopeasti löytyikin muistin sopukoista TV-sarja, missä autolla oli suurikin osa eli Team Ahma ja Saab96. Vuonna 1997 aloittanut televisiokanava Nelonen tilasi Team Ahma -sarjan ja se oli kanavan ensimmäinen kotimainen draama/komediasarja-tuotanto. Sarjan tuotti Pirkka-Pekka Peteliuksen silloinen yhtiö Pee Pee Visio. Sarjan ensimmäinen kausi valmistui vuonna 1998. Toinen kausi kuvattiin heti ensimmäisen kauden jälkeen. Vuonna 2005 sarjan DVD-julkaisua varten kuvattiin yksi uusi jakso, Koeajotesti. Vuonna 2007 sarjalle tehtiin jatkoa viiden uuden jakson verran. Kaikki televisiosarjan jaksot on julkaistu DVD-muodossa

Autot ja televisiosarjat

8. Pyhimys

Sitten mennään takaisin agenttien maailmaan ja TV-sarjaan pyhimys, joka nosti Roger Mooren eli Volvo P1800 coupen yhdeksi koko maailman suosikkietsiväksi ja suosikkiautoksi.

Autot ja televisiosarjat

9. Columbo

Yksi erikoinen etsivä myös ajoi aina samalla autolla. Auto oli yhtä kuluneen näköinen kuin etsivä itsekin, eli kyse on luonnollisestikin Columbo ja vuoden 1959 Peugeot 403 avomallista.

Autot ja televisiosarjat

10. Magnum

Viimeisenä tähän kymmenen sarjaamme ehti muistojen kätköistä kuoriutua yksityisetsivä Magnum, josta nykyään pyöriin uusilla näyttelijöillä tehty uusi sarja – mutta automerkki on pysynyt samana. Alkuperäisessä sarjassa Magnum ajoi punaista Ferrari 308 GTS:ää.

Autot ja televisiosarjat

Mitä televisiosarjoja sinä muistat, missä olisi selvästi ollut jokin tietty auto tai automerkki esillä, niin että sarjan jopa voi muistaa siitä? Tule muistelemaan Facebookiin kanssamme. Listaus ei todellakaan ole täydellinen, mutta toimii muistutuksena siitä, että autoilla on merkityksensä myös television maailmassa.