Ensimmäistä kertaa automerkin historiassa Bentley Motors on avannut jälleenmyynti- ja huoltoliikkeen tuhansien järvien maahan, Suomeen.

K-Auton vähittäiskauppayhtiö K-Caaran operoima Bentley Suomi sijaitsee osoitteessa Piispantilantie 2, 02240 Espoo. Bentley Suomen Espoon liikkeessä sijaitsevat niin esittelytilat, myyntitoiminnot kuin huoltopalvelutkin. Tämä käsittää täyden Bentley-malliston, sisältäen Bentayga ja Continental GT -malliston sekä myös uuden Flying Spurin. Liikkeen esittelytiloissa on nähtävillä laaja valikoima ulkovärejä ja nahkavaihtoehtoja eksklusiivisessa ympäristössä.

K-Caaran saaminen yhteistyökumppaniksi Suomessa merkitsee tärkeää askelta kohti sähköistymistä ja olemme luottavaisia, että Bentley-brändin edustus kasvaa edelleen Pohjoismaissa, sanoo Bentley Euroopan myynnistä vastaava johtaja Marco van Aalten.

Bentleyn edustuksen saaminen Suomeen on tärkeä askel K-Auton strategian toteuttamisen kannalta. Olemme erittäin innoissamme, että pääsimme aloittamaan yhteistyön luksusbrändi Bentley Motorsin kanssa, ja että meistä tuli virallinen maahantuoja Suomessa. Erityisesti Bentaygan ladattava hybridi on herättänyt paljon kiinnostusta mutta myös muut Bentleyn mallit , sanoo K-ryhmän autokaupan toimialajohtaja Johan Friman.

Juuri ennen Bentley Suomen liikkeen avaamista, Bentley Motors ilmoitti Bentaygan ladattavan hybridin ensimmäistä asiakastoimituksista – maailman ensimmäinen todellinen luksushybridimalli ja Suomen markkinan tärkein malli.

Bentaygan ladattava hybridi edustaa Bentleyn ensimmäisiä akseleita kohti sähköistymistä, se yhdistää lähes äänettömän ajamisen hienostuneeseen ajomukavuuteen ja vaivattomaan suorituskykyyn.

Crewessa, Englannissa käsin valmistettu Bentaygan ladattava hybridi tarjoaa kummankin maailman parhaat ominaisuudet yhdessä mallissa, se yhdistää uuden tehokkaan turboahdetun 3,0-litran V6-bensiinimoottorin edistykselliseen sähkömoottoriin, joka tarjoaa välittömän vasteen.

Bentaygan ladattavan hybridin tehokas E-sähkömoottori toimii sekä sähkömoottorina että energiageneraattorina. Se tarjoaa tehoa 94 kW ja vääntöä 400 Nm, ja samalla nopean ja äänettömän kiihtyvyyden välittömästi paikaltaan lähdettäessä. Järjestelmä tarjoaa välittömän vääntövoiman vasteen ja eliminoi turboviiveen, kun taas huipputason korkeajänniteakku voidaan ladata täyteen vain 2,5 tunnissa.

E-sähkömoottori on yhdistetty uuteen 3,0-litraiseen turboahdettuun V6-bensiinimoottoriin. Tuloksena saumatonta ajokokemusta, joka tarjoaa yhteensä 700 Nm vääntöä, 254 km/h huippunopeuden ja 0–100 km/h vain 5,5 sekunnissa.

Bentaygan ladattava hybridi lisää uuden ulottuvuuden Bentayga-mallistoon. Se tarjoaa toimintamatkaa yhteensä noin 747 kilometriä (WLTP) ja puhtaasti sähköllä toimintamatka on noin 39 kilometriä yhdellä latauksella. Bentaygan ladattavan hybridin CO2-päästöt 79 g/km (WLTP, yhdistetty) ja yhdistetty kulutus 3,5 l/100 km (WLTP) tekevät siitä Bentleyn taloudellisimman mallin tähän saakka.

Bentley Suomen jälleenmyynti- ja huoltoliike avattu

Bentleyn uusimaassa versiossa, hienostuneessa SUV:ssa on kolme ajotilaa. EV-tilassa energia välitetään pyörille sähkömoottorin kautta ja auto liikkuu yksinomaan sähkön voimalla. Hybrid-ajotilassa auto käyttää navigaatiojärjestelmästä saamaansa tietoa ja optimoi älykkäästi ajoa sähkömoottorin ja bensiinimoottorin kesken, tarjoten maksimaalisen taloudellisuuden ja toimintamatkan. Hold-ajotilassa bensiini- ja sähkömoottorin käyttöä säädellään, niin että sähköllä voidaan ajaa myöhemmin – esimerkiksi kaupunkialueelle saavuttaessa. Kaikissa ajotiloissa jarrutusenergia otetaan talteen jarrutusrekuperaation avulla. 

Bentley Suomen verkkosivut on myös avattu ja niihin pääsee tutustumaan osoitteessa: www.bentleysuomi.fi