Volkswagen herättää legendan henkiin! Maaliskuun alussa, Wolfsburgissa pääkonttoriansa pitävä automerkki paljastaa ensimmäisen täyssähköisen version uudesta buggystä. Ottaen esimerkkiä suosituista Amerikan rantakirpuista, konseptiauto perustuu MEB-alustarakenteeseen, se näyttää kuinka monipuolinen uusi alustarakenne oikein on.

“Buggy on enemmän kuin auto. Se sykkii elinvoimaa ja energiaa neljällä pyörällä. Nämä ominaisuudet ilmentävät uutta sähkö-buggyä, joka osoittaa miltä moderni, nykyaikainen klassikko voi näyttää, ja ennen kaikkea kuinka tunteikkaan siteen sähköautoilu voi luoda,” sanoo Volkswagenin pääsuunnittelija Klaus Bischoff.

Täyssähköinen konseptiauto perustuu historiallisiin edeltäjiinsä, jotka löysivät kotinsa Kaliforniasta. Silloin ennen Kuplan alusta oli kaiken perusta, ja nyt MEB-alustarakenne osoittautuu yhtä joustavaksi. Alkuperäistä tyyliä noudattaen tässä todellisen rantakirpun uudelleentulkinnassa ei ole kiinteää kattoa tai perinteisiä ovia, sen sijaan off-road renkaat ja avoimet sivukynnykset dominoivat ulkonäköä.   

Uutta MEB-alustarakennetta käyttävä konseptiauto osoittaa, että täyssähköautojen alustarakennetta voidaan käyttää muuhunkin kuin vain suurien määrien sarjatuotantomalleihin.  Kuten Kuplan alustalla, MEB-alustarakenteella on mahdollista helpottaa pienivolyymisten mallien kehitystä.  

Vapaa-ajan autojen ja Volkswagenin teknologian yhteinen historia on pitkä: Kuplan avomallista ja erikoisrungoista, joita valmistivat yritykset kuten Hebmüller ja Rometsch, täysin avoimiin malleihin kuten Meyers Manx buggy, Kuplan alusta mahdollisti luovuuden – ja joskus myös hyvin eksklusiivisesti räätälöidyt mallit – vuosikymmeniksi. Maailmanlaajuisesti valmistettiin noin 250 000 yksilöityä autoa, joko ainutkertaisina tai pieninä volyymeinä aina 1980-luvulle saakka.

Volkswagenin uusin, ainutlaatuinen malli, täyssähköinen konseptiauto buggy, saa maailmanensi-iltansa Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä (7.-17.3.2019). Volkswagenin lehdistötilaisuus alkaa hallissa 2, maaliskuun 5. päivänä klo 10:20.