20. toukokuuta. Portugalin MM-rallin päättävään kilpailupäivään lähdettiin WRC2-luokassa ruotsalaisen Škoda Motorsport -kuljettajan Pontus Tidemandin johtaessa yli minuutilla ennen puolalaista, myös Škodalla ajavaa Lukasz Pieniazekia. Juuso Nordgren lähti viimeisille erikoiskokeille kuudennelta sijalta.

Juuso Nordgrenille tärkeät MM-pisteet kovan viikonlopun päätteeksi – Tidemand jälleen WRC2-luokan kuningas

Pontus Tidemand onnistui lauantaina ajamaan kaikille kuudelle erikoiskokeelle pohja-ajat. Hurja vire sai jatkoa sunnuntaina, kun Tidemand latasi pohja-ajan heti ensimmäiselle erikoiskokeelle. Suomalainen Škoda Motorsport -kuljettaja Juuso Nordgren oli saanut rengasrikoista johtuneen pettymyksen karistettua mielestään ja ajoi aamulla kolmanneksi parhaan ajan.

Perjantaina rallia johtanut, Fordilla ajava Gus Greensmith onnistui ajamaan pohja-ajat seuraavalle kahdelle erikoiskokeelle, mutta rallin viimeistä edellisellä erikoiskokeella Tidemandin nimi löytyi jälleen nopeimman kuljettajan paikalta. Erikoiskokeella 18 Juuso Nordgren kohtasi jälleen ongelmia jääden pohja-ajasta puolisentoista minuuttia. Nordgrenin sijoitus oli silti turvallisesti kuudes, sillä eroa tuon erikoiskokeen jälkeen oli takana ajavaan Benito Guerraan edelleen yli kolme minuuttia.

Nordgrenille tärkeät MM-pisteet – Pontus Tidemandille hattutemppu

Portugalin MM-ralli päättyi isoista hypyistään tunnetulle Fafen erikoiskokeelle. Erikoiskoe oli mitaltaan ainoastaan 11 kilometrinen ja se ajettiin jo toiseen kertaan samana päivänä, joten kuuden kärkikuljettajan asema oli turvallinen, mikäli ongelmia ei ilmenisi.

Ilmiömäisen nousun lauantaina viidenneltä sijalta kärkeen esittänyt Pontus Tidemand ajoi vakuuttavasti jo kauden kolmanteen perättäiseen MM-rallivoittoonsa. Kärjen järjestys pysyi ennallaan ja näin ollen Tidemandin takana Lukasz Pieniazek ja Stéfane Lefevbre täydensivät palkintopallin. Škodan tehdaskuljettajana kauden avauskisan MM-sarjan puolella ajanut Juuso Nordgren oli vaikeasta viikonlopusta huolimatta kuudes ja saalisti arvokkaita MM-pisteitä.

– Kuudes sija on ihan hyvä tulos, jos miettii montako rengasrikkoa meillä oli. Paljon onnea tiimikaveri Pontus Tidemandille voitosta ja kiitos paljon ŠKODA Motorsport tästä rallista, hehkutti Nordgren.

WRC2-luokan tilanne EK 15/20 jälkeen:

1. Tidemand/Andersson (SWE/SWE), ŠKODA FABIA R5, 4:03:57.4

2. Pieniazek/Mazur (PL/PL), ŠKODA FABIA R5, + 2:06.5

3. Lefevbre/Moreau (FRA/FRA), Citroën C3 R5, + 2:23.5

4. Loubet/Landais(FRA/FRA), Hyundai i20 R5, + 3:10.5

5. Arai/Macneall(JPN/AUS), Ford Fiesta R5, + 5:31.6

6. Nordgren/Suominen (FIN/FIN), ŠKODA FABIA R5, + 5:41.1

Rallin MM-sarja jatkuu Sardiniassa 7.-10. kesäkuuta.