Mazda tarjoaa valinnaisen päivityksen yrityksen kaikkiin uusiin MZD Connect -järjestelmän sisältäviin ajoneuvoihin,[1] minkä ansiosta asiakkaat voivat nauttia Apple CarPlayn ja Android Auton integroinnista ja käyttää puhelin-, viesti-, äänentoisto- ja navigointitoimintoja älypuhelimensa kautta ajon aikana.

Mazda tukee pian Apple CarPlayta ja Android Autoa

Lisäksi nykyiset Mazda-ajoneuvon omistajat, joiden ajoneuvo sisältää MZD Connect -multimediajärjestelmän, voivat saada Apple CarPlayn ja Android Auton jälkiasennuksen.

MZD Connect -järjestelmään USB-liitännän kautta yhdistettynä Apple CarPlayta voidaan käyttää Mazdan HMI Commander -kiertosäätimen avulla ja ajoneuvon ollessa paikallaan keskikonsolin kosketusnäytön kautta. Android Autoa ohjataan vain Commander-säätimen kautta.

Apple CarPlay ja Android Auto tarjoavat runsaasti multimedialisäetuja, kuten Siri- tai Google Voice -käyttöliittymän käyttö, älypuhelimen tukemien kielten valikoima ja parempi navigointiteknologia, joka sisältää enemmän kiinnostavia paikkoja, jatkuvat karttapäivitykset ja lisätoimintoja, kuten Route Sent To Car ja Last 1 Mile.

Päivitys laitteistoineen ja ohjelmistoineen on saatavilla valinnaisena sekä uusiin että vanhoihin Mazda-autoihin, jotka sisältävät MZD Connect -järjestelmän, 6. elokuuta 2018 alkaen.[1] Saatavuus vaihtelee markkina-alueittain

Mazda ei ole vastuussa Apple CarPlay- tai Android Auto -sovellusten saatavuudesta tai toimivuudesta. Tuetut sovellukset ja maakohtaisen saatavuuden voi tarkistaa Applen ja Android Auton verkkosivuilta.