Sami-Matti Trogenin viikonloppu RX2-sarjassa noudatti aiemmista kilpailuista tuttua kaavaa, sijoitusta myöten. Alkuerissä meno vaikutti tahmealta, mutta SET Promotion-tallissa ajava lohjalainen osoitti jälleen sisukkuutensa nousemalla semifinaalista finaaliin ja siellä neljänneksi. Viidestä osakilpailusta Trogen on nyt ottanut neljä neljättä sijaa.

Höljesin ”The Magic Weekend” alkoi Trogenin osalta kevyillä kontakteilla, eikä ensimmäisen erän rutistus riittänyt nostamaan häntä kärkikahinoihin.

Sateen kastelema rata tasasi autojen eroja toisessa erässä. Vaikka kyseessä yksityyppiluokka onkin, autojen kiihtyvyyksissä ja nopeuksissa löytyy pieniä eroja, jotka korostuvat etenkin lähtökiihdytyksessä. Trogenin reaktioajat lähdöissä olivat parhaasta päästä kautta viikonlopun ja hän hyökkäsi kärppänä ensimmäiseen kaarteeseen. Kahakassa ei armoa pyydelty, vaan Trogen antoi kyljen paukkua ja nousi kärkeen. Tuloksena oli voitto ja märällä radalla ajaneista toiseksi paras kokonaisaika.

Seuraava erä oli jälleen tuttua RX2-luokan kahinaa. Kilpakumppani täräytti viimeisellä kierroksella kylkeen ja perään, ja kohtuullisesti sujunut ajo mureni viimeisen puolen kierroksen aikana.

Viimeisessä alkuerässä rata oli jälleen Trogenin lähdön aikana märkä, ja vaikka lohjalainen painosti viimeiseen asti, oli sijoitus erässä toinen.

Radalla oli paljon ruuhkaa lähdön aikana, eikä oikein missään vaiheessa päässyt ajamaan rauhassa. Lisäksi keli vaihteli paljon alkuerän aikana, joten myöhemmät lähdöt pääsivät ajamaan paremmalla pidolla, Trogen kertasi neljännen erän.

Semifinaali oli hieno näytös. Trogenilla oli jälleen paras reaktioaika, ja vaikka hän ei ykköseksi siitä huolimatta heti päässytkään, lisälenkin hyvä ajoitus nosti hänet toiseksi. Se takasi finaalissa lähtöpaikan toisesta rivistä.

Finaalissa hyväkään startti eikä limiitillä ajetut kierrokset tuottaneet haluttua tulosta, vaan Trogen tuli maaliin neljäntenä. Palkintokorokepaikka jäi vajaan kahden sekunnin päähän.

Vaikea kisa. Alkuerissä paljon huonoa tuuriakin, eikä viimeinen erä mennyt ihan putkeen. Semifinaalissa onnistuttiin hyvän lisälenkkitaktiikan ansiosta nousemaan toiseksi. Finaalissa ei vauhti ihan riittänyt podiumille, mutta tulos on ihan ok hankalan alun jälkeen, Trogen päättää.

Trogen lähti kauteen taskussaan RX Academyn voitosta palkintona saatu tallipaikka viiteen RX2-osakilpailuun. Kausi on nyt siinä vaiheessa, että on aika kiittää palkinnosta SET Promotionia. Katse käännetään kohti seuraavaa seikkailua. MM-sarja jatkuu Ranskassa elokuun lopussa.

Tilanne 5/7
1) Oliver Eriksson 136p
2) Jesse Kallio 122p
3) Fraser McConnell 100p
4) Ben-Philip Gundersen 99p
5) Sami-Matti Trogen 83p