KODA julkistaa kahdella designluonnoskuvalla ensivaikutelman uudesta KAMIQ-mallista. Vankkailmeisessä crossoverissa näkyy Škodan menestyneiden katumaasturimallien muotokieli, jota nyt täydentävät uudet kohokohdat kuten jaetut ajovaloyksiköt ja niiden yläpuolelle sijoitetut päivävalot – ensimmäistä kertaa ŠKODA-automallissa.

Edestä katsottuna uuden ŠKODA Kamiqin ilme on voimakas ja itsevarma. Ilmettä hallitsevat leveä ja pysty jäähdyttimen säleikkö, jossa Škodan katumaasturimallien tapaan on kaksoisrivat. Säleikön muotoilu jatkuu konepellin veistoksellisuutena. Korostava vyötärölinja pidentää autoa visuaalisesti ja muodostaa harmonisen muotoyhteyden dynaamisen kattolinjan kanssa. Jykevä hopeanvärinen etuspoileri vahvistaa maasturipiirteitä. Keulailmeen ehdottomana kohokohtana ovat uudet kaksiosaiset ajovaloyksiköt, joiden yläpuolelle päivävalonauhat on sijoitettu. Tätä valoilmettä ŠKODA käyttää nyt ensimmäisen kerran. KAMIQ on myös ensimmäinen ŠKODA, jossa etu- ja takavilkut ovat dynaamiset.

Škodan muotoilujohtaja Oliver Stefani: “Uudessa KAMIQ -crossoverissa olemme toteuttaneet täysin uudennäköiset ajovalot. Kaksiosaiset ajovaloyksiköt ja päivävalot niiden yläpuolella ovat uutta Škodaa. Ne antavat Kamiqille muista erottuvan ilmeen, ja ne ovat uusin tulkinta katumaasturimalliemme onnistuneesta muotokielestä.”

Tasapainoiset mittasuhteet ja ajaton muotoilu

Kookkaalla, voimaa ilmentävällä konepellillä on merkittävä osa myös auton sivuilmeessä. Korkea maavara, suuret pyörät ja diffuusoriosa tehostavat ŠKODA Kamiqin muotoilun kiehtovuutta. Tasapainoiset mittasuhteet, puhdaslinjaiset pinnat sekä moderni ja silti ajaton muotoilu kruunaavat tämän automallin dynaamisen ja sporttisen kokonaisilmeen. Kiinnostavasti ja selkeästi muotoillussa perässä huomio kiinnittyy kaikille ŠKODA-automalleille yhteiseen tapaan C-kirjaimen muodossa palavien takavalojen uuteen muotoiluun. KAMIQ on Škodan ensimmäinen Euroopassa myytävä automalli, jonka takaluukun pinnassa keskellä on ŠKODA-tekstilogo perinteisen merkkilogon sijasta.

Uusi ŠKODA KAMIQ saa ensiesittelynsä Geneven autonäyttelyssä 5.‒17. maaliskuuta 2019.

Voit lukea designluonnosten tekijän, ŠKODA-muotoilija Antti Mikael Savion haastattelun ŠKODA Magazine -sivulta tästä linkistä.