Autopelit ovat olleet osa tietokoneiden ja pelikonsolien valikoimaa aivan niiden synnyinajoista lähtien. Aivan ensimmäisten pelien joukossa päästiin jo hyppäämään autonrattiin, joka tosin silloin oli hieman rujomman näköinen ja alkeellisempi kuin nykyään.

Nämä pelit ovat kehittyneet vuosien varrella elämyksiksi ja tässä onkin viisi tämän hetken kovinta autopeliä.

5. Trackmania

Trackmania on pitkäaikainen autopelisarja, jonka ensimmäinen osa nähtiin jo vuonna 2003. Trackmania tosin ei ole mikään aivan tavallinen autopeli, eikä tässä ole mukana realismin häivähdystäkään. Nyt autot pistetään lentämään, ajamaan voltteja ja tekemään kaikkia mahdollisia temppuja, joista aatoimme vain unelmoida lapsena autoilla leikkiessä.

Yksi merkittävä houkutus Trackmania-sarjassa on ollut pelaajien mahdollisuus tehdä omia ratoja. Vielä kun kyse on hyvin lennokkaasta ja epärealistisesta autopelistä, niin radat eivät tietysti ole pelkkiä tiukkojamutkia ja nopeita suoria. Nyt sinulla on mahdollisuus elää uudelleen kaikki ne mahdottomilta tuntuvat korkkiruuvit, rampit ja tiukat käännökset pystysuorillaseinillä, mitä leluautoilla tehtiin. Tälläkertaa vain sinä pääset ajamaan autoa ja vauhti on päätä huimaavaa.

Trackmania-sarjaa on julkaistu monella alustalla ja peliin pääsee mukaan todella vaivattomasti. Sarjan suosittu Trackmania Nations Forever onkin julkaistu ilmaiseksi kaikille. Pääset kokeilemaan peliä tietokoneella suoraan vain lataamalla sen ja alkamalla ajaa. Jos pidät pelistä, voit sitten katsoa sarjan tuoreempia pelejä, kuten Trackmania 2 Canyonia, joka on uusin julkaisu pitkässä pelisarjassa.

Top-5 autopelit jotka pitää testata

4. Project Cars 2

Project Cars 2 on Slightly Mad Studiosin näyttävä jatko-osa mainetta niittäneessä sarjassa. Project Cars tuo sinulle realistisen ja erittäin mukautettavan peliympäristön, jossa sinä pääset vaikuttamaan kaikkeen. Jos sinulla on siis tähtäimessa kokea aitoa ajotunnelmaa ralliradoilla ja maastossa, niin Project Cars -sarja on sinua varten.

Tätä peliä ei kuitenkaan voi suositella kaikille juuri sen korkean oppimiskynnyksen vuoksi. Jos haluat vain ajella rallia ja pitää nopeaa hauskaa, niin silloin tämä ei ole sinun peli. Project Carsissa sinun tuleekin paneutua ajamiseen ja autoihin aivan eritavalla.

Project Cars on pyrkinyt tuomaan sinulle niin realistisen autoilukokemuksen kuin vain mahdollista. Peli on upeaa katsottavaa ja autojen yksityiskohdat on tehty viimeistä silausta myöten. Kun sade iskeytyy tuulilasiin, voisit jo kuvitella sen olevan oikeaavettä, sillä se näyttää ja liikkuu juuri kuin sen kuuluu.

Erityismaininnan Project Cars saa siitä, että jos satut omistamaan VR-lasit tai muun virtuaalitodellisuusvirityksen, niin tämä on se autopeli missä sitä pitää kokeilla. Project Cars antaa sinulle oikean ajamisentuntua ja immersio on uskomaton.

Project Cars ja sen jatko-osa, Project Cars 2 ovat molemmat aatavilla Windowsille, Playstation4:lle ja XBOX Onelle. PC-versio tietysti loistaa kaikista kauneimpana, mutta vaatii tietysti samalla tietokoneelta vääntöä, jotta kaikki asetusten nupit saa käydä kääntämässä kaakkoon.

3. Drive Multiplier Mayhem

Kun puhutaan autopeleistä, niin ensimmäiseksi ei monelle varmaan tule mieleen hedelmäpelit, eikä tietysti monelle hedelmäpeleistä puhuttaessa tule mieleena utot. Drive Multiplier Mayhem kuitenkin yhdistää nämä kaksi asiaa näyttävästi.

NetEntertainmentin valmistama peli on tyylitelty hieman futuristiseksi katuautoiluksi, eikä ole visuaalisesti kaukana esimerkiksi Need for Speed -sarjan tyylistä. Netin loisteliaat hedelmäpelit ovat kehittyneet aivan erimittoihin, kun mihin kaupan automaateilla on totuttu.

Pelin perustila pyörii tavallisen hedelmäpelintapaan. Mielenkiintoiseksi homma lähtee kun nappaat itsesi ilmaiskierroksille, eli pelin bonustilaan. Sitten pistetään autot kisaamaan ja nitro huutamaan. Ajat kilpaa muita kuljettajia vastaan ja mitä enemmän pystyt voittamaan, sitä paremmille palkinnoille tietysti pääset.

Jos slotit kiinnostaa, niin mene ja pelaa Drive Multiplier Mayhem -hedelmäpeliä. Autot ja rahapelit ovat mielekäs yhdistelmä.

Top-5 autopelit jotka pitää testata

2. Forza Motorsport 6

Forza Motorsport jatkaa jo hyvin tunnettua ja menestynyttä Forza-sarjaa. Kuudes osa ei jätä taaskaan ketään kylmäksi, vaan autopelienystävät pääsevät jälleen nauttimaan huippuluokkaisesta ajamisesta. Pelaajien ja kriitikoiden ylistämä peli on ajonautintoa parhaimmillaan. Tässä kohtaa moni varmaan miettiikin, että eikös sarjasta ole tullut jo seitsemäskin osa. Näin on, mutta se kärsii monesta ongelmasta, jotka pudottavat sen aiempien osien taakse.

Forza Motorsport -sarja on aina ollut laadukas, nopeatempoinen ja näyttävä pelisarja, jossa ajaminen on nautinnollista. Peli palkitsee kuljettajia harjoittelusta ja tarjoaa uskomattoma nelämyksen, joka ei lopu lyhyeen. Mukana on yli 450 eriautoa ja 26 eri maailmankuulua rataa, joissa sinä pääset ajamaan joko yksin tai jopa 24 pelaajan joukossa. Forza Motorsport 6 on puhdasta ajamisen riemua.

Kuudennen ja seitsemännen Forzanvälillä on tietysti visuaalista eroa uuden ollessa hieman vielän äyttävämpi. Microsoft Game Studios tosin laittoi peliin mukaan massiivisen määrän mikromaksuja, jotka rokottavat lompakkoa liikaa ja pelaajat olivatkin raivoissaan. Pelin kaikkit ärkeät osat ovat lukittu hintalapuntaakse ja peli tulee maksamaan sinulle paljon enemmän kuin sen ostohinnan.

Top-5 autopelit jotka pitää testata

1. My Summer Car

Mitä johtopäätöksiä voidaan vetää pelistä, jonka on valmistanut suomalainen pelintekijä nimeltä Amistech Games. Juuri niitä oikeita, sillä tämä päättömän hauskaa voimien maailman arkisimulaattori on suomalaista junttiutta parhaimmillaan. Tämä on se peli, mikä kiteyttää suomalaisen autokulttuurin.

My Summer Car -pelissä sinun tulee kasata itsellesi ajokuntoinen ja toimiva kesäauto ja rellestää sillä ympärimantuja. Auto ei tosin ole ainoa minkä toiminnasta sinuntulee olla pelissä huolissaan, vaan oma kuntokin pitää pysyä ylhäällä. Liiallinen nälkä tai jano pitää ottaa huomioon ja isompi kolarointi voi johtaa jopa lopulliseen kuolemaan.

Peli on yllättävän palkitseva, sillä sinun oikeasti tulee nähdä vaivaa siihen, että saat autostasi juuri sellaisen kun haluat. Postimyynnistä tilattavat tuunausosat ja moottorinvirittely ovat vain yksi osa kokonaisuutta. Suomalaiseen sielunmaisemaan sopien tietysti kun autoa lähdetää ntestaamaan, niin se onnistuu myös alkoholin vaikutuksenalaisena. Todellisen maailmantapaan tämä on kuitenkin helppo tie pistää auto rullale puunympärille ja pelaaminen loppuu lyhyeen.

Vaikka peli vaikuttaakin vitsiltä ja tavallaan se sitä onkin, ei peliä tule kuitenkaan vain ohittaa pelkällä hymähdyksellä. Se on napannut itselleen jo yhden parhaan pelin palkinnon Finnish Game Awards -tapahtumast avuodelta 2017.