Tulevana viikonloppuna polkaistaan käyntiin F1-kausi Australian Melbornesta. Niki Tuuli ja Kallio Racing ovat vauhdissa puolestaan Supersportin MM-sarjan toisessa osakilpailussa Thaimaassa. Espanjassa ajetaanmotocrossin MM-osakilpailu ja EMX250-luokan avaus, joissa mukana suomalaisia.  

Viikonlopun motorsport-tärpit: Formula 1 -kausi käynnistyy Australiasta, Supersportin ja Motocrossin MM-sarjat jatkuvat

Valtteri Bottas. Kuva: Mercedes AMG Petronas F1 / Wolfgang Wilhelm

F1-kausi starttaa Australiasta

Ferrarin Kimi Räikkönen ja Mercedeksen Valtteri Bottas päästetään viikonloppuna vauhtiin, kun 21 osakilpailua käsittävä F1-sarja alkaa Australian Melbornesta.

Kilpailuviikonloppu käynnistyy perjantain vapailla harjoituksilla klo 02.55 Suomen aikaa. Aika-ajolähetys alkaa lauantaina klo 07 ja kilpailulähetys samaan aikaan sunnuntaina. Tositoimiin kuljettajat pääsevät tuntia myöhemmin.

F1-osakilpailut Suomessa näyttää C More.
Lisätietoa: www.formula1.com

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/f1-toimittaja-mervi-kallio-toivoo-ensimmainen-suomalainen-kaksoisvoitto-talla-kaudella 

Su 25.3. F1 Rolex Australian Grand Prix, Melbourne, Australia

Viikonlopun motorsport-tärpit: Formula 1 -kausi käynnistyy Australiasta, Supersportin ja Motocrossin MM-sarjat jatkuvat

Niki Tuuli kisaa ensimmäistä kauttaan brittitallin väreissä. Kuva: CIA Landlord Insurance Honda

Niki Tuuli hakee parannusta kauden avauksen jälkeen – Kallio Racing hamuaa jatkoa podiumsijoituksille

Supersportin MM-sarja jatkuu viikonloppuna Thaimaassa Buriramin radalla. Australiassa ajetussa kauden avauksessa sarjan ainoa suomalaiskuljettaja Niki Tuuli kärsi shifterin rikkoutumisesta ja jäi lopulta sijalle 11. Brittitalli CIA Landlord Insurance Honda -tiimissä kisaava nuorukainen lähteekin nyt parantamaan sijoitusta kauden toisessa osakilpailussa.

Kallio Racing aloitti kauden Australiassa lupaavasti uuden kuljettajansa, MotoGP-sarjasta tutun saksalaisen Sandro Cortesen noustessa kolmannen sijan myötä podiumille. Tiimi hakeekin jatkoa nyt podiumsijoituksille Thaimaasta. Suomalaistallin nuori belgialaiskuljettaja Loris Cresson avasi kauden lupaavasti sijalla 12.

World Supersport -kilpailu starttaa sunnuntaina klo 10.30 Suomen aikaa.

Lisätietoa: www.worldsbk.com

Lue lisää:
Moottoriurheilu.tv/tuuli-innokkaana-thaimaan-kisaan-haluan-nayttaa-mihin-pystymme
Moottoriurheilu.tv/kallio-racing-hakee-podiumille-jatkoa-thaimaassa-mahdollisuudet-korkealla-molemmilla-kuljettajilla

Su 25.3. World Supersport Chang International Circuit, Buriram, Thaimaa

Viikonlopun motorsport-tärpit: Formula 1 -kausi käynnistyy Australiasta, Supersportin ja Motocrossin MM-sarjat jatkuvat

Viime vuoden MM-pronssimitalisti Gautier Paulin on kahden osakilpailun jälkeen MM-pisteissä viidentenä. Kuva: Ice1Racing

Motocrossin MM-sarja jatkuu Espanjassa – EMX250-luokka starttaa

Motocrossin MM-sarjassa on vuorossa kauden kolmas MM-osakilpailu, joka ajetaan Espanjassa Redsandin radalla. Viime viikonloppuna MX2-luokan debyytissaan saksalaisessa Pfeil Kawasaki -tiimissä sijalle 27 ajanut Kim Savaste on mukana myös Espanjan osakilpailussa. Kimi Räikkösen omistaman ja Antti Pyrhösen pyörittämän Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing -tiimin ranskalaiskuljettaja Gautier Paulin on viime viikonlopun kolmossijan myötä nyt MM-pisteissä viidentenä ja suomalaistiimin brittikuljettaja Max Anstie suuntaa Espanjaan MM-pistesijalla kahdeksan.

Espanjassa polkaistaan käyntiin myös EMX250-luokan EM-sarja, jossa mukana suomalaisista ovat Jere Haavisto ja Miro Sihvonen. Viime vuonna alkukaudesta Maamme-laulua kovatasoisessa sarjassa soitattanut KTM Diga Junior -tiimin Sihvonen starttaa nyt kauteen täysin eri lähtökohdista kuin vuosi sitten. Heinä- ja helmikuussa läpikäydyt polvileikkaukset ovat jättäneet nuorukaisen valmistautumisen kauteen minimiin, joten suuria tulosodotteita hänen harteilleen ei voida vielä laskea. EMX250-avaukseen on ilmoittautunut huikeat 92 kuljettajaa, joten suomalaiset saavat tehdä työtä päästäkseen mukaan itse kilpaeriin.

Viime viikonloppuna startattu EMX300-luokka jatkuu myös tänä viikonloppuna. Luokkaan paluun tehnyt Mikael Kaipanen oli kauden avauksessa Hollannissa 31:s.

Osallistujalista

Kilpailun aikataulu

Lisätietoa: www.mxgp.com

24.-25.3. MXGP of La Comunitat Valenciana, Espanja

Viikonlopun motorsport-tärpit: Formula 1 -kausi käynnistyy Australiasta, Supersportin ja Motocrossin MM-sarjat jatkuvat

Kenny Koskinen otti torstaina ensimmäisen kosketuksen Estorilin rataan. Kuva: Kenny Koskisen Tiedotus

Suomalaisnuorukaiset starttaavat RR-kauteen Portugalista

Ratamoottoripyöräilyn European Talent Cup starttaa tulevana viikonloppuna Portugalin Estorilin radalta, jossa viivalle asettuu myös kaksi lahjakasta suomalaisnuorukaista, 16-vuotias Peetu Paavilainen ja 13-vuotias Kenny Koskinen. Kaksikko kisaa espanjalaisessa H43-tiimissä. Kauden avauksesta on odotettavissa erittäin kovatasoinen, sillä kilpailuun on ilmoittautunut lähes 60 kuljettajaa.

Lisätietoa: www.fimcevrepsol.com

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/european-talent-cup-starttaa-portugalista-paavilainen-ja-koskinen-viivalle


KANSALLISET KILPAILUT

24.3.2018  Kokkola Snowcross 2018 R2, Kansallinen, Kokkola