Tulevana viikonloppuna polkaistaan käyntiin F1-kausi Australian Melbornesta. Niki Tuuli ja Kallio Racing ovat vauhdissa puolestaan Supersportin MM-sarjan toisessa osakilpailussa Thaimaassa. Espanjassa ajetaanmotocrossin MM-osakilpailu ja EMX250-luokan avaus, joissa mukana suomalaisia.  

Valtteri Bottas. Kuva: Mercedes AMG Petronas F1 / Wolfgang Wilhelm

F1-kausi starttaa Australiasta

Ferrarin Kimi Räikkönen ja Mercedeksen Valtteri Bottas päästetään viikonloppuna vauhtiin, kun 21 osakilpailua käsittävä F1-sarja alkaa Australian Melbornesta.

Kilpailuviikonloppu käynnistyy perjantain vapailla harjoituksilla klo 02.55 Suomen aikaa. Aika-ajolähetys alkaa lauantaina klo 07 ja kilpailulähetys samaan aikaan sunnuntaina. Tositoimiin kuljettajat pääsevät tuntia myöhemmin.

F1-osakilpailut Suomessa näyttää C More.
Lisätietoa: www.formula1.com

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/f1-toimittaja-mervi-kallio-toivoo-ensimmainen-suomalainen-kaksoisvoitto-talla-kaudella 

Su 25.3. F1 Rolex Australian Grand Prix, Melbourne, Australia

Niki Tuuli kisaa ensimmäistä kauttaan brittitallin väreissä. Kuva: CIA Landlord Insurance Honda

Niki Tuuli hakee parannusta kauden avauksen jälkeen – Kallio Racing hamuaa jatkoa podiumsijoituksille

Supersportin MM-sarja jatkuu viikonloppuna Thaimaassa Buriramin radalla. Australiassa ajetussa kauden avauksessa sarjan ainoa suomalaiskuljettaja Niki Tuuli kärsi shifterin rikkoutumisesta ja jäi lopulta sijalle 11. Brittitalli CIA Landlord Insurance Honda -tiimissä kisaava nuorukainen lähteekin nyt parantamaan sijoitusta kauden toisessa osakilpailussa.

Kallio Racing aloitti kauden Australiassa lupaavasti uuden kuljettajansa, MotoGP-sarjasta tutun saksalaisen Sandro Cortesen noustessa kolmannen sijan myötä podiumille. Tiimi hakeekin jatkoa nyt podiumsijoituksille Thaimaasta. Suomalaistallin nuori belgialaiskuljettaja Loris Cresson avasi kauden lupaavasti sijalla 12.

World Supersport -kilpailu starttaa sunnuntaina klo 10.30 Suomen aikaa.

Lisätietoa: www.worldsbk.com

Lue lisää:
Moottoriurheilu.tv/tuuli-innokkaana-thaimaan-kisaan-haluan-nayttaa-mihin-pystymme
Moottoriurheilu.tv/kallio-racing-hakee-podiumille-jatkoa-thaimaassa-mahdollisuudet-korkealla-molemmilla-kuljettajilla

Su 25.3. World Supersport Chang International Circuit, Buriram, Thaimaa

Viime vuoden MM-pronssimitalisti Gautier Paulin on kahden osakilpailun jälkeen MM-pisteissä viidentenä. Kuva: Ice1Racing

Motocrossin MM-sarja jatkuu Espanjassa – EMX250-luokka starttaa

Motocrossin MM-sarjassa on vuorossa kauden kolmas MM-osakilpailu, joka ajetaan Espanjassa Redsandin radalla. Viime viikonloppuna MX2-luokan debyytissaan saksalaisessa Pfeil Kawasaki -tiimissä sijalle 27 ajanut Kim Savaste on mukana myös Espanjan osakilpailussa. Kimi Räikkösen omistaman ja Antti Pyrhösen pyörittämän Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing -tiimin ranskalaiskuljettaja Gautier Paulin on viime viikonlopun kolmossijan myötä nyt MM-pisteissä viidentenä ja suomalaistiimin brittikuljettaja Max Anstie suuntaa Espanjaan MM-pistesijalla kahdeksan.

Espanjassa polkaistaan käyntiin myös EMX250-luokan EM-sarja, jossa mukana suomalaisista ovat Jere Haavisto ja Miro Sihvonen. Viime vuonna alkukaudesta Maamme-laulua kovatasoisessa sarjassa soitattanut KTM Diga Junior -tiimin Sihvonen starttaa nyt kauteen täysin eri lähtökohdista kuin vuosi sitten. Heinä- ja helmikuussa läpikäydyt polvileikkaukset ovat jättäneet nuorukaisen valmistautumisen kauteen minimiin, joten suuria tulosodotteita hänen harteilleen ei voida vielä laskea. EMX250-avaukseen on ilmoittautunut huikeat 92 kuljettajaa, joten suomalaiset saavat tehdä työtä päästäkseen mukaan itse kilpaeriin.

Viime viikonloppuna startattu EMX300-luokka jatkuu myös tänä viikonloppuna. Luokkaan paluun tehnyt Mikael Kaipanen oli kauden avauksessa Hollannissa 31:s.

Osallistujalista

Kilpailun aikataulu

Lisätietoa: www.mxgp.com

24.-25.3. MXGP of La Comunitat Valenciana, Espanja

Kenny Koskinen otti torstaina ensimmäisen kosketuksen Estorilin rataan. Kuva: Kenny Koskisen Tiedotus

Suomalaisnuorukaiset starttaavat RR-kauteen Portugalista

Ratamoottoripyöräilyn European Talent Cup starttaa tulevana viikonloppuna Portugalin Estorilin radalta, jossa viivalle asettuu myös kaksi lahjakasta suomalaisnuorukaista, 16-vuotias Peetu Paavilainen ja 13-vuotias Kenny Koskinen. Kaksikko kisaa espanjalaisessa H43-tiimissä. Kauden avauksesta on odotettavissa erittäin kovatasoinen, sillä kilpailuun on ilmoittautunut lähes 60 kuljettajaa.

Lisätietoa: www.fimcevrepsol.com

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/european-talent-cup-starttaa-portugalista-paavilainen-ja-koskinen-viivalle


KANSALLISET KILPAILUT

24.3.2018  Kokkola Snowcross 2018 R2, Kansallinen, Kokkola

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.