Premium-autonvalmistaja Volvo ilmoitti tänään työskentelevänsä yhdessä Googlen kanssa tuodakseen ääniohjatun Google Assistantin, Google Play Kaupan, Google Mapsin ja muita Googlen palveluja seuraavan sukupolven Sensus-tieto- ja -viihdejärjestelmäänsä.

Volvo Cars tuo Googlen palvelut Sensus tieto- ja viihdejärjestelmäänsä

Volvon yhteistyöhanke Googlen kanssa parantaa tapaa, jolla Volvon asiakkaat voivat olla vuorovaikutuksessa autojensa kanssa. Googlen ja Volvon kehittämät sovellukset ja palvelut on integroitu autoon, ja lisäksi Google Play Kaupan kautta on saatavilla tuhansia lisäsovelluksia. Play Kauppa on optimoitu auton Android-pohjaiselle tieto- ja viihdejärjestelmälle.

Koska tuleva uudistettu Sensus-järjestelmä toimii Androidilla, uudet sovellukset ja ohjelmistopäivitykset ovat saatavilla reaaliaikaisesti ja ne voidaan ottaa käyttöön automaattisesti. Näin Volvon autot voivat tulevaisuudessa reagoida asiakkaiden tarpeisiin ja tarjota kuljettajille aina ajan tasalla olevia tietoja ja ennakoivia palveluja.

– Tuomalla Googlen palveluja Volvon autoihin voimme kiihdyttää yhteystoimintojen innovointia ja sovellusten kehitystyötä. Pian Volvo -kuljettajilla on suora pääsy tuhansiin sovelluksiin, jotka tekevät elämästä helpompaa ja yhdistetystä autokokemuksesta entistä nautinnollisempaa, sanoo Volvon tutkimus- ja kehitystyöjohtaja Henrik Green.

Google Assistant tarjoaa keskitetyn äänikäyttöliittymän, jolla kuljettajat voivat ohjata auton eri toimintoja, kuten ilmastointia, ja käyttää sovelluksia esimerkiksi musiikin toistamiseen ja viestien lähettämiseen. Integroitu ratkaisu ehkäisee kuljettajan keskittymisen herpaantumista.

Google Mapsin avulla tuleva Sensus-järjestelmä tarjoaa päivitetyt kartta- ja liikennetiedot reaaliajassa, mikä pitää kuljettajat ajan tasalla tulevista liikennetilanteista ja antaa heidän hyödyntää vaihtoehtoisia reittejä.

Tämänpäiväinen ilmoitus pohjautuu Volvon ja Googlen väliselle strategiselle kumppanuudelle, joka alkoi vuonna 2017, jolloin Volvo ilmoitti, että sen tuleva tieto- ja viihdejärjestelmä perustuu Googlen Android-alustalle. Ensimmäinen Android-pohjainen järjestelmä suunnitellaan julkaistavan parin vuoden kuluttua.

Volvo on sitoutunut kehittämään strategisia kumppanuuksia laajentaakseen asiakkailleen tarjottavia yhteyspalveluja.

Yhtiö jatkaa myös omien sovellusten, ohjelmistojen ja yhteyspalvelujen kehittämistä Volvo Car Groupin sisällä alati kasvavan ohjelmisto-osastonsa avulla.

– Google-yhteistyöhanke on tärkeä strateginen kumppanuus Volvolle. Android-alusta, Googlen palvelut ja toimiva suhde sovellusten kehittäjien kanssa auttavat meitä parantamaan asiakkaidemme Volvo -kokemusta, Henrik Green sanoo.

Katso video täältä