Audi A3 Sportback g-tron saapuu markkinoille uudella päivitetyllä teknologialla. Kompaktin mallin toimintamatka kaasulla on kasvanut uuden kaasusäiliökapasiteetin ansiosta jopa 400 kilometriin. Uudistuneen Audi A3 Sportback g-tronin hinnat alkavat 30 760,14 eurosta (Audi A3 Sportback Business g-tron Edition, 30 TFSI S tronic).

Audi A3 Sportback g-tron on osa Audin ekologista mallistoa. Uudella 1,5-litraisella 96 kW:n (131 hv) moottorilla varustettu Audi A3 Sportback g-tron asettaa standardit taloudelliseen ajamiseen. Audin 4-sylinterisen moottorin kaasukäytön mahdollistamiseksi insinöörit muokkasivat moottorin sylinterinkantta, turboahdinta, polttoaineensyöttöjärjestelmää ja katalysaattoria. Perinteiseen bensiinimoottoriin verrattuna maakaasulla ajaminen auttaa vähentämään CO2-päästöjä jopa 25 %.

Pidempi toimintamatka maa-/biokaasulla

Kuten ennenkin, kaksi korkealujuuksista polymeerisellä hiili- ja lasikuidulla vahvistettua kaasusäiliötä sijaitsevat auton takaosassa tavaratilan alla. Kummankin säiliön tilavuus on 7 kg. Säiliöt pienentävät tavaratilaa vain minimaalisesti ja ne painavat hyvin vähän kevyen komposiittirakenteensa ansiosta. Uudistuneessa Audi A3 Spotback g-tronissa on nyt myös kolmas 4 kg:n terässäiliö, jonka ansiosta toimintamatka kaasulla kasvaa. Bensiinisäiliö, jonka tilavuus on nyt 9 litraa, tarjoaa perinteisesti vielä lisätoimintamatkaa.

Tiukat turvavaatimukset

Kaksi kaasua sisältävää komposiittisäiliötä, jotka toimivat jopa 200 baarin painella, noudattavat Audin kevytrakennemuotoilun periaatetta. Säiliöt painavat 66 % vähemmän kuin vastaavat teräksiset säiliöt ja niiden sisäpuoli on kaasunkestävää polyamidi-sekoitusta.

Toinen kerros on sekoitus hiilikuidulla vahvistettua polymeeriä ja lasikuidulla vahvistettua polymeeriä. Kolmas kerros on puhdasta hiilikuidulla vahvistettua polymeeriä, joka toimii myös visuaalisen tarkistuksen apuna, sillä se muuttuu maidonvalkeaksi, mikäli se vaurioituu. Ennen kuin säiliöt asennetaan autoon, ne testataan 300 baarin paineella. Keskimääräinen säiliön rikkoutumispaine on 570 baaria ja se ylittää lain vaatiman 470 baarin paineen selvästi.

Helppokäyttöinen

Kaasun ja bensiinin täyttöaukot sijaitsevat saman täyttöläpän alla. Mittaristosta löytyy kaksi erillistä mittaria, joista näkee kummankin polttoainesäiliön tason.

Uusi Audi A3 Sportback g-tron on aina varustettu S tronic -automaattivaihteistolla ja se on saatavilla joko Business tai Business Sport -varustelutasolla.

Audi A3 Sportback Business Sport g-tron Edition -varustelu sisältää esimerkiksi. led-ajovalot, vakionopeudensäätimen, akustisen pysäköintijärjestelmän takana, kuljettajan informaatiojärjestelmän värinäytöllä, täysautomaattisen ilmastoinnin ja urheiluistuimet edessä sisältäen sähkösäätöisen ristiseläntuen.

Audi A3 Sportback g-tronin hinnasto ja lisävarustehinnasto:
http://bit.ly/AudiA3Sportbackg-tronHinnasto
http://bit.ly/AudiA3Sportbackg-tronLisävarustehinnasto