DS 3 CROSSBACK : HIGH-TECH JA TYYLIN IKONI

Tyyliltään veistoksellinen ja mittasuhteiltaan täysin uudenlainen DS 3 CROSSBACK tulee tarjolle sekä 100 % polttomoottoriversiona että 100 % sähköisenä. DS 3 CROSSBACK rikkoo rajoja ainutlaatuisine innovaatioineen ja huippuviimeistelyineen. Auton täysin uusi teknologinen perusrakenne avaa uusia näkymiä niin teknisesti kuin tyylillisesti. DS 3 CROSSBACK soveltuu niin kaupunkien, kapeille kujille kuin maanteille. Se on täynnä hämmästyttäviä teknisiä ratkaisuja, kuten DS MATRIX LED VISION -ajovalot, automaattisesti esiin tulevat ovenkahvat, täysin digitaalinen ohjaamo … DS 3 CROSSBACK on avantgardistinen uutuus, joka on varustettu runsaalla määrällä turvavarusteita ja ajonhallintajärjestelmiä sekä uskomattomalla mukavuudella ja ällistyttävällä akustiikalla.

Tyylikäs ja puoleensavetävä DS 3 CROSSBACK on auto niille, jotka arvostavat tyylikkyyttä, high-techiä, ajomukavuutta ja dynaamisuutta.

« DS 3 CROSSBACK istuu täydellisesti toisen sukupolven DS-mallistoon : uusia teknologioita ja ainutlaatuista viimeistelyä. DS 3 CROSSBACKin myötä DS Automobiles avaa uuden sähköisen aikakauden.  Uusi mallimme tulee olemaan  joko 100 % polttomoottorilla varustettu tai 100 % sähköinen. Tyylin suhteen täysin vailla kompromisseja. »

Yves Bonnefont, pääjohtaja, DS Automobiles

« DS 3 CROSSBACK tarjoaa uuden ajokokemuksen ja ainutlaatuisia elämyksiä. Ominaisuuksia, jotka houkuttelevat vaativaa asiakaskuntaa, autoilijoita,  jotka haluavat auton kuvastavan omaa persoonallisuuttaan.
Tämä Premium-luokan SUV houkuttelee niitä, joille kauniit esineet ovat elämässä tärkeitä.
Veistoksellinen muotoilu, korkea laatu niin suunnittelussa kuin tuotannossakin, huolellisesti valitut valmistusmateriaalit sekä elämää helpottavat teknologiat kuvastavat toisen sukupolven DS-mallistoa.
»

Eric Apode, tuotejohtaja, DS Automobiles

VAHVA, VEISTOKSELLINEN MUOTOILU…

« Erinomaiset mittasuhteet niin sivulta kuin takaa katsottuna, isokokoiset pyörät, kompakti pituudeltaan, vakuuttava leveydeltään.  DS 3 CROSSBACK erottuu edukseen jo ensi silmäyksellä.  Muotoilun lihaksikkuus ja veistoksellisuus, ominaisuuksia, joita lumoavat valot entisestään korostavat. » Näillä termeillä DS Automobiles’in muotoilujohtaja  Thierry Metroz kuvailee uuden DS :n syntyä.

DS 3 CROSSBACK vakuuttaa jo ensi katseesta, se on premium-luokan kompakti SUV, pituutta  4,12 m, isokokoiset pyörät (690 mm,  18’ vanteet’), maavara …
Keulan veistoksellinen, suorakaiteen muotoinen DS Wings -etusäleikkö, pisaran muotoiset LED-valot ja DS MATRIX LED VISION – valojärjestelmä kuvastavat nykyaikaisuutta ja suorituskykyä vaakatasoon sijoitetun leveästi uurretun konepellin vahvistaessa kokonaisvaikutelmaa.

Jokaiseen ulkoiseen yksityiskohtaan on kiinnittetty erityistä huomiota :

 • tyylikkäät ovenkahvat on integroitu oviin
 • katto on puhdaslinjainen, ei näkyvää antennia
 • katto on personoitavissa eriväriseksi kuin auton kori
 • muotoilua terävöittävä, kyljestä nouseva « hain evä »
 • kromattu kaksoispakoputki

Takaa auto vaikuttaa suorastaan imeytyvän tiehen lihaksikkaitten olkapäittensä ansiosta. Tyylikkyyttä lisäävät myös upeat, teknologiset takavalot, jotka yhdistyvät toisiinsa CROSSBACK-logon välityksellä.

Ovenkahvat

Tyylikkyys ja teknologia tulevat esiin myös koriin integroiduissa ovenkahvoissa. Ne olivat ensi kertaa esillä DS X E-Tense -konseptiautossa ja nyt ensimmäisen kerran sarjavalmisteisessa premium-luokan DS 3 CROSSBACKissä. Periaate on yksinkertainen : ovenkahvat tulevat esiin tarvittaessa ja muulloin ne piiloutuvat huomaamattomiksi auton kylkiin.  Innovatiivisen avaimettoman autoon sisäänpääsyn ja käynnistyksen ansiosta (ADML PROXIMITY) ei tarvitse kuin lähestyä autoa 1,5 metrin päähän, niin lukitus aukeaa ja ovenkahvat tulevat esiin automaattisesti. Oven avauduttua ja kuljettajan istuuduttua ohjauspyörän taakse ovenkahvat painuvat piiloon ja ovet lukkiutuvat automaattisesti.

« D 3 CROSSBACK on kaupunkiauto, joka on suunniteltu myös maantieajoon. »

 

… KUN HALUAT NAUTISKELLA

Kaikki alkaa auton ulkopuolelta : 10 eri vannevaihtoehtoa, 10 korinväriä – mm uusi sininen Bleu Millenium, tuttu DS X E-Tense Dream Car’ista – ja kolme erilaista katon väriä. Siinä pohjaa personnoinnille. Voit valita muita vaihtoehtoja runsaasta määrästä yhdistelymahdollisuuksia ja tehdä autostasi juuri oman makusi mukaisen.

Personnoinnin lähtökohtana on viisi eri DS-tunnelmaa : DS MONTMARTRE, DS BASTILLE, DS PERFORMANCE Line, DS RIVOLI, DS OPERA sekä La Première limited edition.  Näistä jokainen luo oman tunnelmansa yhdistelemällä värejä ja materiaaleja niin auton sisällä kuin ulkopuolellakin. On rei’itettyä nahkaa « Art Leather » -viimeistelyin, tehostetikkauksia timanttikuvioineen, verkkomaista kangasta, Alcantaraa®, kokonaan nahalla päällystettyjä ohjauspyöriä, kromikoristeita jne.

Auton ulkopuolelta  löytyy lisää yksityiskohtia, kuten konepellin ja ovien alaosien logot sekä eteen ja taakse sijoitetut kromikoristeet. Jokaisen pienenkin yksityiskohdan tavoitteena on äärimmilleen viety viimeistely.

YKSITYISKOHTIEN HUOLITELTUA VIIMEISTELYÄ

DS 3 CROSSBACKin sisätilojen muotoilussa huomio kiinnittyyy keskikonsoliin, joka on perintöä DS 7 CROSSBACKistä. Tämä tyylikäs ja huippuunsa viimeistelty keskikonsoli käsittää vaihteenvalitsimen, sähköisen seisontajarrun, toggle switch -painikkeet sekä älypuhelimen latauspisteen, säilytyslokeroita, sekä käytännöllisen liukuvan käsinojan.

Esimerkki viimeiseen asti huolitelluista yksityiskohdista : omaperäinen ja persoonallinen DS-logo, joka toistuu useassa eri paikoissa ohjaamossa, kuten ilmansuuttimissa, jotka on integroitu oviin täysin puhtaan kojelaudan aikaansaamiseksi jne.

MUKAVUUTTA KAIKILLE AISTEILLE

DS 3 CROSSBACK tarjoaa premium-tason ajomukavuutta.  Juuri sitä, mitä premium-asiakkaat autoltaa odottavat. Mukavuus onkin yksi DS-mallien tärkeimpiä ominaisuuksia. Mukavuus alkaa tietysti istuimista. Kuljettajan ja etumatkustajan istuimet ovat mukavuudeltaan todella korkeatasoiset, sähkösäätöiset ja istuinlämmityksellä varustetut. DS 3 Crossbackin uuden perusrakenteen erinomainen värinäneristys varmistaa ensiluokkaisen ajomukavuuden.

Myös akustiikkaan on kiinnitetty erityistä huomiota. Esimerkiksi oviin on käytetty tavallista paksumpaa terästä,  lasipintoja on vahvistettu, tuulilasi on akustinen jne.

DS LOUNGE -vaikutelman varmistamiseksi on audiojärjestelmien kehittäminen toteutettu yhteistyössä ranskalaisen FOCALin kanssa samaan tapaan kuin jo aiemmin DS E-TENSE, DS 7 CROSSBACK ja DS X E-Tense -autoissa. Erittäin korkeatasoinen ELECTRA® Hi-Fi -järjestelmä käsittää DS 3 Crossbackissä 12 kovaäänistä ja yhden 515 W vahvistimen. Kovaääniset on sijoitettu ihanteellisesti eri puolille autoa.

…JA KOKEA HIGH-TECH ELÄMYKSIÄ

100% sähköinen tai 100% polttomoottori, ei kompromisseja tyylin eikä suorituskyvyn suhteen

DS 3 CROSSBACKissä tyylikkyys yhdistyy sähköiseen unelmaan. Suorituskykyinen sähkömoottori tulee tarjolle vuoden 2019 toisella puoliskolla. 300 km toimintamatka (WLTP-mittaustavalla, normi 2019), joka vastaa 450 km toimintamatkaa (NEDC-mittaustavalla). Akkujen lataus 30 minuutissa.  Akusto on sijoitettu lattian alle tuloksena tilava ja hyvin suojattu matkustamo ja erinomainen ajonautinto.

Suorituskykyinen sähkömoottori tarjolle vuoden 2019 toisella puoliskolla :

e-DS 3 Crossbackin sähköinen voimalinja käsittää :

 • Sähkömoottorin 100 kW  / 136 hv (maksiminopeus  = 150 km /h sport-ajotavalla) 
 • Litium-ioni akuston 50 kWh lattian alla
 • Jarrutusenergian talteenottojärjestelmän
 • Laturin 7 kW (optio 11 kW)
 • Latausjärjestelmän, joka mahdollistaa lataamisen kotitaloussähköllä, Wallboxilla ja supernopealla latauksella 100 kW asti
 • Aktiiivisen akuston viilennysjärjestelmän 100 kW pikalatausta varten

  Auto on varustettu myös uuden sukupolven lämpöpumpun matkustamon lämmittämistä  varten

  Tuloksena korketasoinen suorituskyky:

 • Toimintamatka 300 km WLTP-mittaustavalla ja 450 km NEDC-mittaustavalla
 • Vääntömomentti 260 Nm
 • Kiihtyvyys 0- 50km/h 3,3 s ja 0-100 km/th  8,7 s
 • Maksiminopeus 150 km/h
 • 100 kw supernopea latausjärjestelmä, 10 km toimintamatkan lataus yhdessä minuutissa (WLTP). Esim. akuston tehon 80% lataus vie 30 minuuttia
 • 90 minuuttia 100 km toimintamatkan lataukseen tai kahdeksan tuntia akun täyteen latautumiseen

DS 3 CROSSBACKiin on ensimmäisenä automallina tarjolla viimeisimmän sukupolven PureTech 155 -bensiinimoottori yhdistettynä ajonautinnon varmistavaan 8-portaiseen EAT8-vaihteistoon. Muita bensiinimoottorivaihtoehtoja ovat PureTech 130 ja 100. PureTech 130 valittiin muutama kuukausi sitten neljännen kerran peräkkäin Vuoden Moottoriksi. Lisäksi tarjolla on kaksi dieselmoottoria, BlueHDi 130 ja 100.

UUSIA INNOVAATIOITA

Uusia innovaatioita uudelle ikonille. DS 3 CROSSBACK on varustettu uuden sukupolven älykkäillä DS MATRIX LED VISION -ajovaloilla. Tämän teknologian ansiosta kuljettaja voi maantiellä ajaessaan pitää täydet valot koko ajan päällä häikäisemättä vastaantulijoita. Kyse ei ole pelkästään näyttävyydestä, vaan turvallisuus- ja ajomukavuustasosta, jollaista ei aiemmin ole nähty tämän kokoluokan autoissa.

Nämä Full LED -ajovalot  koostuvat kolmesta samanlaisesta LED-moduulista kohtaamisvaloja varten ja yhdestä 15 riippumattomaan osioon jaotellusta MATRIX BEAM-moduulista kaukovaloja varten.  Osiot syttyvät ja sammuvat automaattisesti tuulilasin ylälaitaan sijoitetun kameran tarkkaillessa ympäristöä. DS MATRIX LED VISION -järjestelmän ansiosta kaukovalot syttyvät ja sammuvat automaattisesti, kun kohtaava tai edessä ajava ajoneuvo lähestyy.

DS DRIVE ASSIST, innovatiivinen ajoavustinjärjestelmä avaa ovet puoliautonomiseen autoiluun. Tutkan ja kameran avulla DS 3 CROSSBACK mukautuu vallitseviin liikenneolosuhteisiin seuraten automaattisesti kuljettajan valitsemaa ajolinjaa auton pysytellessä omalla kaistallaan ja säätäen automattisesti nopeuden ja turvavälin oikeaksi edelläajavaan autoon verrattuna. Kuljettaja voi ottaa « ohjat omiin käsiinsä » aina niin halutessaan. Toimii 180 km/h nopeuteen saakka. Järjestelmä otettiin ensi kerran käyttöön DS 7 CROSSBACKissä.

DS PARK PILOT pysäköi auton kuljettajan koskematta polkimiin tai ohjauspyörään. Järjestelmä havaitsee vapaan pysäköintitilan sen ohi  enintään 30 km/h nopeudella ajettaessa. Kuljettaja ilmoittaa tällöin kosketusnäytön avulla haluavansa pysäköidä joko kadun varren suuntaisesti tai vinottain. Ei tarvita kuin Park-napun painallus ja ihme tapahtuu ! Tämäkin järjestelmä oli ensimmäisenä käytössä DS 7 CROSSBACKissä.

DS SMART ACCESS : avainta ei enää tarvita! Voit avata ja sulkea ovet sekä käynnistää auton älypuhelimella MyDS-sovelluksen avulla. Todellinen arkipäivän toimintojen helpottaja ! Auton käytön voi delegoida sille, jolle haluaa autonsa lainata avaimia hänelle antamatta. Toiminto, josta on haaveiltu ja josta tulee todellisuutta DS 3 CROSSBACKissa DS SMART ACCESS -toiminnon välityksellä MyDS-sovellusta käyttämällä. Perustuu Bluetooth-toimintoon, siksi sen käyttö on mahdollista myös ilman GSM-yhteyttä. Voidaan jakaa samanaikaisesti jopa viidelle käyttäjälle.

KORKEATASOISTA TURVALLISUUTTA

Turvallisuus on yksi nykyauton perusominaisuuksista. DS 3 CROSSBACKin turvavarustustaso ylittää reippaasti Euro NCAP -törmäystestin viiden tähden vaatimukset. DS 3 CROSSBACK on suunniteltu myös arkkitehtuuriltaan suojaavaksi, esim ovien rakennetta on vahvistettu ja auto on varustettu kahdeksalla turvatyynyllä. Aktiivista turvallisuutta parantavat monet ajoavustinjärjestelmät : kaistavaroitin, liikennemerkkien tunnistus jne.

Active Safety Brake -hätäjarrutus havaitsee jalankulkijat ja pyöräilijät myös pimeän aikaan – ainoana kokoluokassaan. Auto on varustettu viimeisimmän sukupolven tutkalla, joka laajentaa jarrutuksen toiminta-aluetta.  Hätätapauksessa auto pystyy jarruttamaan ilman kuljettajan toimenpiteitä. Toiminto aktivoituu automaattisesti 5 km/h nopeudesta alkaen ja toimii 140 km/h nopeuteen asti.

TEKNOLOGINEN, 100% DIGITAALINEN OHJAAMO

DS 3 CROSSBACK on sisätiloiltaan moderni, mukavuutta korostava ja yksityiskohdiltaan tarkkaan harkittu. Digitaalimittaristo on personoitavissa ja digitaalikosketusnäyttö on grafiikaltaan täysin uusi.

Kuljettaja voi valita intuitiivisen digimittariston näyttöruudulle ajoon liittyvää tietoa viiden eri vaihtoehdon väliltä.

Värillisen heijastusnäytön avulla kuljettajan katseen korkeudelle sijoitetulle läpinäkyvälle levylle välittyy ajon kannalta tärkeää tietoa : nopeus, vakionopeudensäätimen ja nopeudenrajoittimen tiedot, liikennemerkkitiedot, ajoavustinjärjestelmät ja navigointi.

Peräti 10,3 «  kokoiselle – kokoluokan suurimmalle – HD-kosketusnäytölle voi siirtää älypuhelimen sovellukset navigoinnin viimeistellessä kokonaisuuden. Kosketusnäyttö on sijoitettu kojelaudan yläosaan, jotta tiedot olisivat vaivattomasti näkyvillä.

Aistikas ja teknologinen uusi DS 3 CROSSBACK erottuu kilpailjoistaan kaikin tavoin. Se on valmistettu Poissyn tehtailla 30 km päässä Pariisista. DS 3 CROSSBACK on toisen DS-sukupolven tyylikäs ja innovatiivinen edustaja, jolle on asetettu kunnianhimoiset tavoitteet : olla kokoluokkansa johtava automalli !