IVECO hyötyautomallisto esittäytyy kevätkiertueella

IVECO starttaa kiertueelle koko malliston kanssa

IVECO Stralis X-WAY

IVECO kevätkiertue 2018 matkaa toukokuun aikana halki Suomen. Kiertueen päätähtinä toimivat uusi Stralis X-WAY -mallisto ja markkinoiden laajin IVECO Natural Power -maakaasuautomallisto. Kiertueella on mukana myös vahvalla panostuksella nyt jo kaksi kertaa kansainvälisellä Van of the Year -palkinnolla palkittu IVECO Daily -hyötyautomallisto.

IVECO kevätkiertue 2018 matkaa toukokuun aikana halki Suomen. Kiertueen päätähtinä toimivat uusi Stralis X-WAY -mallisto ja markkinoiden laajin IVECO Natural Power -maakaasuautomallisto. Kiertueella on mukana myös vahvalla panostuksella nyt jo kaksi kertaa kansainvälisellä Van of the Year -palkinnolla palkittu IVECO Daily -hyötyautomallisto.

IVECO esittelee kiertueella mainiosti suomalaisten vaativien eri kuljetusalojen käyttötarpeisiin soveltuvan Stralis X-WAY -malliston sekä markkinoiden laajimman, kaikkiin hyötyautoluokkiin yltävän IVECO Natural Power -maakaasuautomalliston. IVECO on Euroopan johtava maakaasuautojen valmistaja; ensimmäistä kertaa kiertueella ovat yhtä aikaa esillä sekä koeajettavina maakaasukäyttöinen IVECO Daily -umpipakettiauto, IVECO Eurocargo -kuorma-auto ja IVECO Stralis 460 NP -rekanvetäjä.

Täysin uusi Stralis X-Way

IVECO Stralis X-WAY vie moduulirakentamisen äärimmäisyyteen ja nostaa kannattavuuden maansiirto- ja työmaa-ajotehtävissä uudelle tasolle tarjoamalla kantavuuden, joka on paras omassa kokoluokassaan. Stralis X-WAY mallissa yhdistyvät IVECOn tunnetusti alhainen polttoainetalous ja uusimmat kuljettajaa tukevat turvallisuustekniikat legendaariseen maansiirtokaluston kestävyyteen ja ajoneuvon korkeaan tuottavuuteen matalilla käyttökustannuksilla.

Kiertueella IVECO Stralis X-Way mallisto esittäytyy 68-tonnin kokonaismassaan kuormatun 8-akselisen maansiirtoyhdistelmän sekä 4-akselisen, Palfinger -koukkulavalaitteella varustetun IVECO Stralis X-WAY -koukkuauton voimin. IVECO Stralis X-WAY -maansiirtoyhdistelmän voimanlähteenä on markkinoiden polttoainetaloudellisin 12,9 litran Cursor 13 -moottori, joka kehittää 570 hevosvoiman tehon ja 2 500 Nm vääntömomentin poikkeuksellisen laajalla pyörintänopeusalueella 1000-1605 r/min.

Markkinoiden laajin maakaasumallisto esittäytyy

25 vuoden jatkuvan kehitystyön ansiosta IVECO Natural Power -hyötyautomallista hyödyntää tehokkaasti maakaasun ympäristöetuja. Maakaasu on turvallinen ja merkittäviä ympäristöhyötyjä tarjoava polttoainevaihtoehto polttomoottoreille. Se parantaa paikallista ilmanlaatua ja tuottaa huomattavasti vähemmän ilmansaasteita (-70 % NOx, -99 % PM, -90% NMHC vrt. EURO 6 rajoihin) ja hidastaa ilmaston lämpenemistä pienempien CO2 -päästöjen ansiosta (n. -15% vrt. dieseliin, jopa -95 % kun kyseessä biometaani). Maakaasumoottoriteknologia mahdollistaa myös merkittävän melusaasteen vähentämisen taajamissa ja kaupungeissa. Tämän vuoksi Euroopan viranomaiset tukevat maakaasun jakeluverkoston nopeaa kehittämistä vuoteen 2025 mennessä. Tavoitteena on vähentää CNG-asemien välinen etäisyys 150 kilometriin ja LNG-asemien etäisyys 400 kilometriin.

Kiertueelle IVECO tuo koeajettavaksi useita eri IVECO Natural Power -maakaasuvaihtoehtoja.

Koeajokiertueelle osallistuva CNG/LNG -maakaasumoottorilla varustettu IVECO Stralis AS440S46NP -rekkaveturi on ensimmäinen pitkän matkan kuljetuksiin suunniteltu kaasukuorma-auto. Se on varustettu uusimman sukupolven 460 hevosvoimaisella Cursor 13 NP -moottorilla, joka kehitettiin takaamaan tarvittava voima kaikkein vaativimpia tehtäviä varten. Uutta on myös automaattinen 12-nopeuksinen Hi-Tronix -vaihteisto, joka parantaa entisestään ajomukavuutta ja suorituskykyä entiseen 400 hv CNG/LNG moottorivaihtoehtoon nähden ja tuo mukanaan uusia toimintoja, kuten GPS-pohjaisen, ennakoiva vakionopeudensäädin HI-CRUISEn. Parhaimmillaan jopa 1600 km yltävä toimintasäde mahdollistaa teoreettisen matkan Suomen halki ilman tankkausta.

Uusi Stralis NP on yhtä hyvä kuin diesel-vastineensa niin suorituskyvyn, hyötykuorman kuin monipuolisuudenkin suhteen ja sen TCO-kustannukset ovat samat tai jopa matalammat. Pitkän matkan kuljetuksissa (polttoaineen hinnoista riippuen) se voi olla kannattava vaihtoehto kun kilometrimäärä ylittää 120 000 km vuodessa ja tarjota huomattavia säästöjä. Uudessa Stralis NP 460:ssä käytetään IVECOn kehittyneimpiä polttoaineteknologioita ja siinä on ainutlaatuisen mukava Hi-Way-ohjaamo, joka on suunniteltu pitkän matkan tehtäviin.

IVECO Natural Power -maakaasuautomalliston kevyempää päätä edustaa hiljattain uudistunut IVECO Eurocargo, joka esittäytyy kiertueella jakeluautovarusteltuna mallina.

Markkinoiden laajimman ja edistyksellisimmän IVECO Natural Power -maakaasuautomalliston kevyin edustaja on hiljattain kansainvälisellä vuoden pakettiauto eli Van of the Year -palkinnolla palkittu IVECO Daily pakettiautomalli, josta kiertueella on koeajettavana 12 m3 kuormatilalla ja IVECO-asiakkaiden ylistämällä 8-vaihteisella Hi-Matic automaattivaihteistolla varustettu umpipakettiauto. Sen 3-litrainen moottori tuottaa 136 hv:tä ja luokkansa parhaan, 350 NM, vääntömomentin, 76 % pienemmät pienhiukkaspäästöt ja 12 % pienemmät Nox-päästöt kuin vastaava 3,0-litrainen Euro VI -dieselmoottori. Oikeissa kaupunkiolosuhteissa CO2-päästöt ovat yleensä 3 % pienemmät kuin dieseleillä, mutta tämä ero nousee 5 %:iin kiitos edistyneen Hi-MATIC-vaihteiston. Jos polttoaineena käytetään biometaania, CO2-päästöt ovat lähes nollassa.

Lisäksi palkitusta Daily-mallistosta on esillä IVECO Daily Euro 6 RDE, joka on markkinoiden edistynein dieselkäyttöinen kevyt hyötyauto ja ensimmäinen ajoneuvo, joka on jo testattu ja hyväksytty Real Driving Emission -mittauksissa. Malli vastaa jo nyt vuoden 2020 haastaviin ympäristötavoitteisiin ratkaisulla, joka on todistettu itsenäisen Alankomaissa toimivan Netherlands Organisation for Applied Scientific Research (TNO) -tutkimuslaitoksen toimesta ja joka on ostettavissa jo tänään.

Laajasta Daily mallistosta on kiertueella esillä myös suomalaisten kestosuosikit: IVECO Daily retkeilyauto ja kuorma-autoksi rekisteröity, pullakorilla varustettu 7,2 tonnin Daily -alustamalli.

18 paikkakunnalla

Koko IVECO jälleenmyyjäverkoston kiertävä IVECO Kevätkiertue 2018 käynnistyy toukokuun 2. päivänä Espoosta. Sieltä kiertue jatkaa Turun ja Tampereen kautta Seinäjoelle. Toukokuun aikana Iveco Kevätkiertue 2018 pysähtyy yhteensä 18 eri paikkakunnalla. Laajamittainen kiertue päättyy 25.5. Lahteen.

Kaikki huiput ajettavissa samassa paikassa

Koeajoautot:

Iveco Daily 35S16A8 V 12m3 RDE, Hi-Matic vaihteistolla, Van of the Year 2018

Iveco Daily 35S14NA8 V 12m3 Maakaasuauto, Hi-Matic vaihteistolla, Van of the Year 2018

Iveco Daily 35S18A8 V Retkeilyauto, Hi-Matic -vaihteistolla

Iveco Daily 70C18A8, Hi-Matic, 7,2 tonninen Pullakori

Iveco Eurocargo jakeluauto, kokosivunaukeavalla korilla

Iveco Eurocargo jakeluauto, maakaasumoottorilla, jakelukorilla

Iveco Stralis X-WAY, ELG sorakasettiyhdistelmä

Iveco Stralis X-WAY, Paliftin koukkuauto

Iveco Stralis AS440S46NP, Rekkaveturi, CNG/LNG maakaasumoottorilla

Kiertueaikataulu ja tapahtumapaikkakunnat:

2.5.2018 Espoo Iveco Finland Oy, Kiilaniityntie 10, Espoo
3.5.2018 Turku Niemi-Korpi Oy, Verstaskatu 1, Turku
4.5.2018 Tampere Iveco Finland Oy, Perkkoonkatu 9, Tampere
5.5.2018 Seinäjoki Raskone Oy, Oppipojantie 5, Seinäjoki
7.5.2018 Vaasa Raskone Oy, Meijerikatu 2-4, Vaasa
8.5.2018 Kokkola Niemi-Korpi Oy, Isotanhu 2, Kokkola
9.5.2018 Ylivieska Raskone Oy, Ouluntie 30, Ylivieska
11.5.2018 Oulu Niemi-Korpi Oy, Rytiniementie 2, Tupos
12.5.2018 Oulu Niemi-Korpi Oy, Rytiniementie 2, Tupos
14.5.2018 Rovaniemi Lapin Raskas-Osa Oy, Ahjotie 31, Rovaniemi
15.5.2018 Keminmaa Merilapin Ajoneuvohuolto Oy, Valiontie 6, Keminmaa
16.5.2018 Iisalmi Iveco Myynti, Marjahaankierto 2-4, Iisalmi
17.5.2018 Kuopio Iveco Myynti, c/o Raskone Oy, Virranniementie 14, Kuopio
18.5.2018 Joensuu Raskone Oy, Jukolankatu 18, Joensuu
21.5.2018 Varkaus Savon Rekkahuolto Oy, Relanderinkatu 118, Varkaus
22.5.2018 Jyväskylä Niemi-Korpi Oy, Sorastajantie 4, Jyväskylä
23.5.2018 Mikkeli Savon Rekkahuolto Oy, Johtokatu 6, Mikkeli
24.5.2018 Kouvola Iveco Finland Oy, Kaupinkatu 5, Kouvola
25.5.2018 Lahti Iveco Finland Oy, Höylääjänkatu 2, Lahti