Kalle Rovanperä oli myös lauantain erikoiskokeilla huippuiskussa. Monte Carlo –ralli on ollut ŠKODA-kuljettajalle opettavainen kilpailu.

Rengasrikosta huolimatta ei lauantainakaan ollut epäselvää, kuka heiluttaa tahtipuikkoa R5-autoilla ajavista kuljettajista. WRC2 Pro –luokassa ajava Rovanperä on yleiskilpailun 20.sijalla ennen sunnuntain erikoiskokeita.

Sijoitusta tärkeämpää olivat yksittäiset erikoiskoeajat, joita Rovanperä pystyi kilpakumppaneihinsa nähden ajamaan.

– Rengasrikossa meni kaksi minuuttia, mutta muutoin päivä oli hyvä.  Eka pitkä pätkä (EK11) oli makea ajaa, se oli sellaista nautiskelua. Ajoimme jäällä kovaa, ja aikakin oli tosi hyvä – jopa WRC-autoihin verrattuna. Viimeisellä kokeiltiin huvikseen nastarenkaita, ja hävisimme vain 1,2 sekuntia pohjille.

Toista kertaa Monte Carlo –ralliin osallistuva Rovanperä on vauhdikkaan ajonsa ohessa kerännyt kokemusta, jonka turvin hän vahvistaa kilpailukykyään tulevina vuosina.

Niinpä nuorukainen toivookin saavansa jatkaa vielä viimeisenäkin kisapäivänä opettelua mahdollisimman haastavissa olosuhteissa, jotka tavallisesti ovat juuri rallin tavaramerkki Monte Carlossa.

– Samalla tavalla jatketaan vain. Toivottavasti olisi vähän vaihtelevat olosuhteet vielä huomennakin, vaikka olisihan se kuivallakin hyvä ajaa, pohdiskeli Rovanperä.