Kalle Rovanperän kilpailu alkoi Monte Carlo –rallissa huonolla tuurilla. ŠKODA-kuljettaja törmäsi aiemmin ulosajaneen kilpakumppaninsa perään sillä seurauksella, että Rovanperän auto vaurioitui pahoin.

Monte Carlo –ralli oli maineensa veroinen heti torstai-iltana. ŠKODA Motorsportin tehdaskuljettajana, TGS Worldwiden huoltamalla autolla ralliin lähtenyt Rovanperä sai tuta kilpailun kovuuden heti ensimmäisellä erikoiskokeella.

Kolme kilometriä lähdöstä Rovanperä tuli liukkaan mutkan yllättämäksi, eikä yllätykset siihen loppuneet.

– Se oli sellainen eri oikea, josta luisuimme leveäksi. Yritin katsoa, onko siinä jäätä ennen kuin jarrutimme tiukkaan vasempaan. Mutka oli liukas ja siitä menimme ulos samassa paikassa kuin Teemu (Suninen). Kovaa koetin tulla, joten yritystä toki oli paljon, pohjusti Rovanperä.

Rovanperä ei ollut tietoinen suomalaisen kilpakumppaninsa kohtalosta, joten nuorukainen ajoi paikkaan kuin olisi tullut siihen normaaleissakin kisaolosuhteissa.

– Siinä kohdassa ei ollut varoitusta. Osuimme auton keulalla Sunisen auton perään – siitä nämä vauriot tulivat. Olimme jo menettäneet niin paljon aikaa, joten vaihdoimme myös renkaat siinä samassa paikassa ennen kuin jatkoimme matkaa. Molemmat renkaat vasemmalta puolen autoa olivat rikki.

Aikaa erikoiskokeella paloi useita minuutteja. Kokonaistuloksissa Rovanperä tipahti rallin toiseksi viimeiselle sijalle. Eroa kärkeen on jo liki varttitunti, joten perjantaihin Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen lähtevät kaukana kärjestä.

– Kyllä auto huomiseksi kuntoon saadaan, mutta aikaa tässä paloi paljon, Rovanperä harmitteli.