28. huhtikuuta. Argentiinan MM-rallin WRC2-luokka sujuu ŠKODA-kuljettajien sävelien tahtiin, sillä toisen ajopäivän jälkeen ruotsalainen Pontus Tidemand on kärjessä ja Suomen Kalle Rovanperä toisena vain 20,2 sekuntia kärjestä jääneenä.

Škodalla kaksoisjohto Argentiinassa – Rovanperä upeasti toisena

Rovanperä aloitti rallin huikeasti jo torstain yleisöerikoiskokeella, minne 17-vuotias rallilupaus latasi pohja-ajan. Perjantain sorapätkillä Tidemand puolestaan siirtyi kapellimestarin rooliin aluksi ja Rovanperällä puolestaan oli ohjelmaa jo toisella erikoiskokeella.

– Tiellä oli paljon pölyä ja ajoin yhden risteyksen pitkäksi. Törmäsimme aitaan, jonka metallilanka leikkasi jäähdytyksen katteen irti ja jätti aukon kattoon. Kartturini Jonne Halttunen joutui pitelemään katteen palasia yhdessä ja nuottivihkoa toisessa kädessä, nuori suomalainen kertaili sattumusta.

Välikohtauksen vuoksi Rovanperä menetti yli 30 sekuntia, mutta naputti seuraavaksi kolme pätkäpohjaa peräkkäin ja nousi luokassa toiseksi aamupäivän jälkeen.

Iltapäivällä Tidemand puolestaan latasi kaiken vauhtinsa peliin ja ajoi kuudennelle erikoiskokeelle pohja-ajan. Ruotsalaisellakin oli tosin huonoa tuuria mukanaan.

– Rengas sai osuman ja tyhjeni muutaman kilometrin ennen maalia, Tidemand selvensi.

Samalla Rovanperä ajoi viidennen pohja-aikansa ja kuroi eroa Tidemandiin, joka taas ajoi nopeimman ajan perjantain viimeiselle erikoiskokeelle.

WRC2-luokan tilanne EK 8/18 jälkeen:
1. Tidemand/Andersson (SWE/SWE), ŠKODA FABIA R5, 1.36,25
2. Rovanperä/Halttunen (FIN/FIN), ŠKODA FABIA R5, + 20.2
3. Greensmith/Parry (GBR/GBR), Ford Fiesta R5, + 1.27,0
4. Heller/Olmos (CHL/ARG), Ford Fiesta R5, + 3.57,8
5. Dominguez/Galindo (MEX/MEX), Hyundai i20 R5, + 5.34,0

Argentiinan MM-ralli jatkuu lauantaina kello 14.23 Suomen aikaa seitsemällä erikoiskokeella.

Näin seuraat Argentiinan MM-rallia
Rallin MM-sarjan kotisivut http://www.wrc.com/vs/en/index.html

Päivän numero: 8
Kaikki WRC2-luokan pohja-ajat torstaina ja perjantain ajettiin ŠKODA-kuljettajien toimesta, sillä Rovanperä ja Halttunen ajoivat viisi nopeinta aikaa ja Tidemand ja Andersson kolme.