Enää ei tarvitse arvuutella taksimatkan hintaa, sillä Taksi Helsinki -sovelluksesta pystyy tilaamaan kiinteähintaisen matkan lähtö- ja kohdetiedoilla. Kiinteähintaisia matkoja on tilattu sovelluksella jo yli tuhat kertaa.

Oletko istunut joskus taksissa ruuhkassa ja katsonut kuinka mittari raksuttaa eteenpäin, vaikka matka ei etene? Nyt tämä ongelma on taklattu, sillä Taksi Helsinki -sovelluksella pystyt tilaamaan matkasi etukäteen määritetyllä, kiinteällä hinnalla. Kiinteähintaisen matkan tilaamiseksi tarvitset vain lähtö- ja kohdeosoitteen tiedot. Hintaan ei vaikuta autossa matkustavien henkilöiden määrä.

–          Sovellus tarjoaa asiakkaalle ennakkoon varmennetun hinnan mahdollisuutta aina tilauksen yhteydessä. Kiinteä hinta vaihtelee esimerkiksi vuorokauden ajan ja päivän mukaan, eli se ottaa jo valmiiksi huomioon muun muassa ruuhka-ajat ja sesongit. Näin asiakkaat tietävät matkan hinnan jo ennen taksiin hyppäämistä, eikä hintayllätyksiä voi syntyä, sanoo Taksi Helsinki Oy:n toimitusjohtaja Jari Kantonen.

Vaihtoehto matka-aikahinnalle

Kiinteähintaiset matkat otettiin käyttöön Taksi Helsinki -sovelluksessa 4.4. Kiinteähintaiset matkat on otettu innolla vastaan ja niitä on tilattu sovelluksen kautta jo yli tuhat kertaa.

–          Kiinteän hinnan lisäksi myös niin sanottu perinteinen tapa, eli että maksu syntyy toteutuneen matka-ajan ja pituuden mukaan, on yhä käytettävissä. Kiinteähintainen ominaisuus on erinomainen asiakkaalle, joka haluaa varmuuden matkan hinnasta jo tilausta tehtäessä. Kiinteä hinta voi auttaa esimerkiksi silloin, jos on tarkka budjetti tai kulkee itselleen tuntemattomassa kaupungissa, Kantonen kertoo.

Kiinteähinta sisältää suoratilauksessa 5 minuutin odotuksen tilausosoitteessa. Ylimääräinen odotusaika veloitetaan voimassa olevan taksahinnaston mukaisesti. Kiinteähinta on voimassa ainoastaan ajettaessa suoraan nouto-osoitteesta kohdeosoitteeseen. Mikäli asiakas haluaa tehdä matkan varrella ylimääräisen lenkin vaikka kauppaan, se onnistuu kyllä, mutta lenkin osuus laskutetaan mittarin mukaisesti.