Heinäkuun helteillä haettiin viilennystä autokuumeeseen. Käytettyihin autoihin erikoistuneen Kamuxin verkkosivuilla käytiin ahkerasti tutkailemassa sopivia menopelejä, ja katsotuimman mallin paikasta kisasivat tiukasti Volkswagenin Passat ja Golf. Verkon lisäksi myös autokaupoissa oli vilkasta, sillä monille loma antaa mahdollisuuden vertailla ja koeajaa autoja.

Volkswagenin Passat ja Golf kiinnostivat auton ostajia heinäkuussa

‒ Kesällä liikutaan aktiivisesti mökillä, lomareissuilla ja kesätapahtumissa perheen tai kavereiden kanssa. Matkatessa saattaa syttyä ajatus päivittää tilantarve farmariautolla tai hankkia menopeli tehokkaalla ilmastoinnilla. Lämmin sää saattaa myös herättää haaveita avoautosta, kertoo Kamuxin maajohtaja Tommi Iiskonmäki.

‒ Monille loma antaa aikaa paneutua autojen vertailuun ja käydä koeajamassa niitä, ja se näkyy myymälöissäkin kesällä, Iiskonmäki jatkaa.

Tasainen kärki tuttuja malleja ja merkkejä

Kamux.fi-sivulla katsotuimpien automallien kärki oli heinäkuussa varsin tasainen. Listan kärjessä oli Volkswagen Passat ja hyvänä kakkosena tuli Volkswagen Golf. Kumpaakin mallia tutkailtiin yli 8 000 kertaa. Eivätkä näistä kauas jääneet Mercedes-Benz E tai Audi A4.

‒ Kaikki TOP 10 -listan automallit ovat sellaisia, joista on hyvin tarjontaa erilaisin varustein ja myös eri hintaluokissa, siksi ne saavuttavat laajan ostajakunnan suosion. Kymppilistan autoissa näkyy myös hyvin suomalaisten suosimat leasing-autot, joista moni tulee meille käytettynä myyntiin, toteaa Tommi Iiskonmäki.

‒ Katumaasturit tai maastoautot kiinnostavat tiettyä ostajakuntaa, mutta ne yltävät korkeintaan TOP 20 -listalle kiinnostuksessa, Iiskonmäki jatkaa.

Suomen listalla Toyota, Skoda ja Opel Ruotsissa Tesla, Honda ja Peugeot

Suosituimpien automerkkien lista on yhdistelmä eurooppalaisia ja japanilaisia merkkejä. Volvo, Toyota, Nissan, Ford, Skoda ja Opel ovat kaikki suomalaisten suosimia automerkkejä Volkswagenin, Audin ja Mercedes Benzin rinnalla.

Ruotsin Kamuxin verkkosivujen katsotuimpia automerkkejä heinäkuussa olivat taas BMW, Audi ja Volvo.

‒ Vaikka automerkit ovat melko samoja hieman eri järjestyksessä, poikkeuksiakin löytyy. Ruotsin TOP 10 -listalla on Tesla, Honda ja Peugeot siinä missä suomalaisten katsotuimpiin merkkeihin kuuluvat taas Toyota, Skoda ja Opel. Volvo on ruotsalaisten perinteinen, vankka suosikki.

‒ Teslassa yhdistyvät sporttisen auton suorituskyky ja vähäpäästöisyys, ja se herättää entistä laajemmin kiinnostusta sekä kuluttajissa että yrityksissä, luonnehtii Suomen maajohtaja Iiskonmäki naapurimaan TOP 10 kärkeä.

Kamux.fi-sivujen TOP 10 katsotuimmat automallit heinäkuussa 2018

 1. Volkswagen Passat
 2. Volkswagen Golf
 3. Mercedes-Benz E
 4. Audi A4
 5. Mercedes-Benz C
 6. Audi A6
 7. Volvo V70
 8. Audi A3
 9. BMW 430
 10. Skoda Octavia

Kamux.fi-sivujen TOP 10 katsotuimmat automerkit heinäkuussa 2018

 1. BMW
 2. Mercedes-Benz
 3. Volkswagen
 4. Audi
 5. Volvo
 6. Toyota
 7. Ford
 8. Skoda
 9. Opel
 10. Nissan

Kamux.se-sivujen TOP 10 katsotuimmat automerkit heinäkuussa 2018 

 1. BMW
 2. Audi
 3. Volvo
 4. Ford
 5. Volkswagen
 6. Mercedes-Benz
 7. Tesla
 8. Honda
 9. Nissan
 10. Peugeot