Uusi Volvo S60 sedan – joka esitellään alkukesästä – on ensimmäinen Volvo joka tuodaan markkinoille ilman dieselmoottoria, mikä osoittaa Volvon sitoutumista sähköistämisstrategiaansa.

Kaikki uudet Volvo –mallit, jotka esitellään vuonna 2019 tai sen jälkeen, tulevat tarjolle joko kevythybrideinä, lataushybrideinä tai sähköautoina. Kyseessä on autoalan laajin sähköistämisstrategia ja Volvo Cars oli ensimmäinen perinteinen autovalmistaja, joka heinäkuussa 2017 ilmoitti sitoutuvansa täydelliseen sähköistämiseen.

– Tulevaisuutemme on sähköinen ja emme enää kehitä uuden sukupolven dieselmoottoria, sanoo Volvo Carsin pääjohtaja Håkan Samuelsson. Poistamme pelkän polttomoottorivaihtoehdon vaiheittain niin, että lataushybridi bensiinimoottorilla on siirtymävaihe matkalla täyssähköiseen autoiluun. Uusi S60 edustaa seuraavaa vaihetta tässä sitoutumisessa.

Viime kuussa Volvo Cars vahvisti sähköistämisstrategiansa ilmoittamalla, että se tavoittelee sähköautoilleen 50 prosentin osuutta yhtiön kokonaismyynnistä vuoteen 2025 mennessä. Ilmoitus tehtiin Beijing Auto Show 2018 -näyttelyn yhteydessä. Samalla Volvo asemoitui vahvaksi kilpailijaksi Kiinassa, maailman johtavalla sähköautojen markkinalla.

Uusi S60, keskikokoinen urheilullinen premium sedan, perustuu samaan Volvon omaan SPA –alustaan, jolle jo palkitut 90- ja 60 -sarjan autot on tehty. S60 –mallin sisarmalli V60 esiteltiin aikaisemmin tänä vuonna Tukholmassa.

Alkuvaiheessa uuteen S60 –malliin on tarjolla nelisylinterisiä Drive-E bensiinimoottoreita sekä kaksi lataushybridiä. Kevythybridit tulevat myöhemmin.

Uuden S60 -mallin tuotanto alkaa syksyllä Volvo Carsin täysin uudella tehtaalla Charlestonissa, Yhdysvalloissa. Charlestonin tehtaasta tulee tämän mallin ainoa tuotantolaitos, jossa mallia tehdään sekä myyntiin Yhdysvalloissa että vientiin. Suomeen auto on odotettavissa vuoden 2019 alkupuoliskolla.