RX Academyn kauden kolmas osakilpailu ajettiin Jalasjärvellä, ja se päättyi lohjalaisohjuksen voittoon. Sami-Matti Trogenin viikko on ollut menestys, Kanadan RX2 –kilpailusta edellisenä viikonloppuna tulleen viidennen sijan kaveriksi tuli nyt uran ensimmäinen RX Academy-luokan voitto. Se nosti Sami-Matin sarjan johtoon.

Sami-Matti Trogen tykitti voittoon ja nousi RX-Academyn sarjajohtoon

Alkueriä ajettiin kolme. Ensimmäisen Sami-Matti voitti, mutta toisessa kolisi. Sarjan kärkinimi ennen Jalasjärveä, puolalainen Oskar Leitgeber työnsi takakulmasta sen verran rajusti, että Sami-Matti pyörähti, ja Leitgeber otti erävoiton. Tuomaristo tutki tilanteen ja hylkäsi Leitgeberin. Se ei lohduttanut lohjalaista, jonka erä oli pilalla. Kolmannessa erässä kiistakumppanit ottivat jälleen yhteen, nyt vähemmän dramaattisesti, ja tällä kertaa puolalainen veti pidemmän korren Sami-Matin tullessa toiseksi. Lähtökohdat finaaleihin olivat sähköiset.

– Alkuerissä minulla oli hyvä vauhti, lähdöt ja kiihdytykset olivat tasaisia joten niissä oli paljon ohjelmaa. Ensimmäinen erä meni ilman mitään hässäkkää ja sen voitin. Toisessa sain vähän osumaa takakulmaan ja pyörähdin. Viimeisen alkuerän lähtösuoralla meinasin pyörähtää ja jouduin menemään siitä lisälenkille, yritin saada kärkikuskia kiinni, mutta siinä lähdön jälkeisessä tilanteessa oli mennyt liikaa aikaa.

Kolmen alkuerän jälkeen oli vuorossa semifinaali, josta Sami-Matti raivasi voitolla tiensä finaaliin. Finaaliin Sami-Matti pääsi starttaamaan paalupaikalta, ja lähtö onnistui. Kuumasta taistelusta Leitgeberin kanssa ei viimeistä sivua ollut vielä kirjoitettu, vaan se roihahti jälleen ilmiliekkeihin. Radan toisessa kaarteessa puolalainen pääsi Sami-Matin iholle, ja survoi autonsa väkisin lohjalaisen ohi. Sami-Matin vastaus tuli seuraavassa kaarteessa, runsaslukuisen yleisön kannustaessa suomalaisen ohitus tuotti tulosta ja hän nousi takaisin finaalin kärkeen. Sen jälkeen alkoi yksipuolinen näytös. Päivän nopein kuljettaja alkoi tekemään eroa takana tuleviin, ja Sami-Matti otti uransa ensimmäisen voiton murskaavalla neljän sekunnin erolla. Voitolla hän nousi sarjan johtoon neljän pisteen erolla Leitgeberiin, kolmantena on Jimi Kalliomäki.

– Finaalissa sain hyvän lähdön ja ensimmäisellä kierroksella oli tiukkaa, mutta sitten sain tehtyä eroa ja ajoin täysillä maaliin. Olen tosi iloinen, koska sain kakkossijat nyt muutettua voitoksi, Sami-Matti toteaa kilpailun jälkeen.

Kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan Kouvolassa 26.8. ja finaali Ruotsin Tierpissä 7. lokakuuta.

Sarjatilanne 3/5

1) Sami-Matti Trogen 76p
2) Oskar Leitgeber Puola 72p
3) Jimi Kalliomäki 67p
4) Marko Muru Viro 60p
5) Isak Reiersen Ruotsi 55p

Sami-Matti Trogen tykitti voittoon ja nousi RX-Academyn sarjajohtoon
Kuvaaja Toni Ollikainen/ Tonigraphs