Volvo Carsin uusi autonominen 360c-konsepti: määrittelee työn ja elämän tasapainon sekä kaupunkien tulevaisuuden uudelleen

Missä asuisit, jos voisit kulkea työmatkat itse ajavassa, yhdistetyssä, mukavassa mobiilitoimistossa? Mitä, jos palvelu pohjautuisi tilausmalliin? Entä jos sen tarjoaisi toinen kahdesta työnantajasta? Kummalle yritykselle työskentelisit?

Tämä on vain pintaraapaisu lukuisista mahdollisuuksista ja kysymyksistä, joita Volvon uusi Volvo 360c -konsepti

herättää. Konsepti paljastettiin tänään osana yhtiön visiota tulevaisuuden matkustamisesta – autonominen, sähköinen, yhteydessä oleva ja turvallinen – joka voi tuoda Volvolle uusia kasvumahdollisuuksia.

Konsepti kuvastaa muutospotentiaalia ihmisten peruselämässä muuntamalla tuottamattoman ja tylsän matkustusajan hyödyllisiksi ja nautinnollisiksi hetkiksi tien päällä.

– 360c tutkii, mikä on mahdollista, kun poistamme yhtälöstä ihmiskuljettajan. Saamme lisää vapautta muotoiluun ja ajankäyttöön. Se on vilkaisu autonomisen ajotekniikan mahdollisuuksiin muuttaa maailmaa. Potentiaalia on vaikka mihin, sanoo Volvon yritysstrategiajohtaja Mårten Levenstam.

Täysin autonominen ja sähköinen matkustus tarjoaa runsaasti turvallisuuteen ja ympäristöön liittyviä etuja, kuten vähemmän saasteita ja ruuhkia. Niihin liittyy monia terveydellisiä ja elämäntyyliä koskevia etuja kaupungissa asuville. Autonominen ratkaisu tarjoaa myös enemmän vapauksia asuinalueen valinnassa, vähentää kiinteistöhinnoittelun painetta ja tekee kodin omistamisesta edullisempaa.

– Tuottamattoman matkustusajan poistamisen ansiosta ihmiset eivät ole yhtä riippuvaisia asumisesta kaupunkien läheisyydessä. 360c:n liikkuva toimisto antaa ihmisille mahdollisuuden asua kauempana ruuhkaisista kaupungeista ja käyttää aikansa mieluisalla ja tehokkaalla tavalla, Mårten Levenstam sanoo.

360c perustuu täysin autonomiseen sähköautoon, jossa ei ole ihmiskuljettajaa. Se määrittelee uudelleen tavan, jolla ihmiset matkustavat ja ovat vuorovaikutuksessa ystävien ja perheenjäsenten kanssa ja viettävät aikaa.

Konsepti tarjoaa neljä mahdollista autonomisen auton käyttötapaa – nukkumisympäristön, mobiilitoimiston, olohuoneen ja viihdetilan, jotka ovat mukavuudellaan ja yksityisyydellään houkutteleva vaihtoehto linja-auto-, juna- ja lentoliikenteelle.

Volvo tutkii 360c:n kanssa mahdollisuuksia laajentaa liiketoimintamalliaan perinteisen autonvalmistuksen ulkopuolelle. Yhtiö ennustaa vahvaa kiinnostusta asiakkailta eri aloilta.

Yksi esimerkki on 360c:n potentiaali kilpailla lyhyiden lentomatkojen kanssa, jotka ovat monen miljardin euron arvoista liiketoimintaa, joka käsittää lentoyhtiöt, lentokonevalmistajat ja muut palveluntarjoajat. 360c:n nukkumistila tarjoaa ensiluokkaista mukavuutta ovelta ovelle ilman turvatarkastuksia, jonotusta ja meluisia ja ahtaita lentokoneita.

– Pidämme 360c:tä keskustelunavaajana, ja lisää ideoita ja vastauksia saadaan, kun opimme aiheesta yhä enemmän. Uskomme kuitenkin, että autonomisella ajamisella on potentiaalia muuttaa yhteiskuntaa monin tavoin. Sillä on merkittävä vaikutus ihmisten matkustustapaan, kaupunkisuunnitteluun ja infrastruktuurin käyttöön. Olemme kuitenkin vain yksi monista sidosryhmistä, joten odotamme laaja-alaista keskustelua, kun yhteiskunta opettelee hyödyntämään tätä mullistavaa teknologiaa täysipainoisesti, Mårten Levenstam toteaa.

Katso video täältä, täältä ja täältä