Onko edessäsi pitkä ajomatka esimerkiksi Lappiin tai jopa toiseen maahan? Tietenkin kaikista innokkaampia ajajia pitkät ajomatkat jopa innostavat, mutta ne saattavat käydä tylsäksi muille matkustajille. Varsinkin jos satut istumaan koko matkan pelkääjän paikalla.

Ajajan vieressä istuvan matkustajan yleensä kuuluu viihdyttää ajajaa. Tämä onkin tärkeä osa, sillä pitkä ajomatka alkaa väsyttämään kaikista kokeneempiakin ajajia. On sinun tehtäväsi pysyä vähintäänkin hereillä varmistaaksesi, ettei ajajan silmäluomia ala painamaan.

On kuitenkin täysin sallittua, että viihdytät itse itseäsi välillä, varsinkin kun autossa on jo istuttu tuntien ajan. Olemme keränneet tähän artikkeliin joitain parhaimpia vaihtoehtoja helppoon hauskanpitoon, jotka onnistuvat autosta, riippumatta ajasta tai sijainnistasi kartalla.

Puhelimella pelaaminen viihdyttää monia

Älypuhelimet ovat ehdottomasti helpottaneet hauskanpitoa ja sen saatavuutta. Tämän keksinnön ansiosta on varsin helppo löytää monia vaihtoehtoja, jotka voivat viihdyttää sinua pidempiäkin aikoja. Olit sitten innokas shakin pelaaja tai korttihai, voit löytää sovelluskaupasta juuri sinulle sopivan sovelluksen.

Voit myös löytää verkkoselaimesi avulla monia viihdyttäviä pelikokemuksia pelkääjän paikalla matkatessasi. Monissa tapauksissa voit valita, haluatko ladata erillisen sovelluksen hauskaa pitääksesi vai pelaatko mieluummin yksinkertaisesti verkkoselainta käyttäen. Sen ansiosta aivan kaikenlaiset pelaajat voivat olla varmoja löytävänsä sopivan vaihtoehdon juuri heitä viihdyttämään.

Oletko innokas urheiluvedonlyöjä?

Internetin nopeus on toinen asia, mikä helpottaa viihdykkeen etsijää. Jos olet innokas vedonlyöjä, voit löytää livetulokset kaikista lyömistäsi otteluista hyvin näppärästi. Niiden avulla sinun ei tarvitse odottaa kohteeseen pääsemistä saadaksesi tietää, miten kyseisessä ottelussa tapahtui. Tämä onkin ilahduttava asia monille, koska kukapa jaksaisi odottaa tuntikausia kestävän ajomatkan ajan, miten heidän vedonlyönnissään tapahtui.

Vaikket olisi edes vedonlyöjä, ja haluaisit tietää oikeassa ajassa niin urheiluotteluista tai muista maailman tapahtumista, tämä onnistuu helposti. Tietenkin klassinen tapa on ostaa käsin kosketeltava iltapäivälehti välipysähdyspisteeltä. Se ei kuitenkaan ole pakollista.

Monilla eri lehdillä ja muilla medioilla on jopa omat sovellukset nykyään. Niiden avulla saat helposti katsauksen siitä, mitä maailmassa tapahtuu. Tämä voikin olla loistava keino myös viihdyttää ajajaa. Voit päivittää heitä kaikesta siitä, mitä on viimeisten tuntien aikana tapahtunut.

Kokeile viihdyttäviä klassikoita muun seurueen kanssa

Jos matkustat useampien henkilöiden kanssa, kuin vain yhden matkakumppanin, teille avautuu enemmän mahdollisuuksia erilaisiin aktiviteetteihin. Suuri osa hauskoista, klassista autopeleistä on pelattavissa useampien ihmisten kanssa.

Jos kaipaat pientä aivojumppaa koko seurueelle, yksi loistava vaihtoehto on Kuka minä olen -peli. Tämä peli on hyvin yksinkertainen, ettekä tarvitse mitään muuta kuin toisenne. Yksi henkilö vuorollaan miettii henkilön, joko fiktiivisen tai oikean, joka he ovat. Sitten kaikki muut pelaajat kysyvät kysymyksiä, joihin voi vastata Ei tai Kyllä. Näin he yrittävät arvata kuka sinä olet. Kun sinun valitsemasi henkilö on arvattu, vuoro siirtyy seuraavalle.

Peli on myös siitä syystä hyvin viihdyttävä, että pelaajat voivat itse vaikuttaa pelin vaikeuteen. Voit valita hyvin helposti arvattavan henkilön, jonka tiedät kaikkien tunnistavan nopeasti. Vaihtoehtoisesti voit tehdä pelistä todella haastavan. Muista kuitenkin aina valita henkilö, jonka tiedät kaikkien matkustajien varmasti tunnistavan.

Rentoutuminen voi olla hyvä idea matkapahoinvoiville matkustajille

Satutko kuulumaan niihin epäonnisiin matkustajiin, jotka kärsivät helposti matkapahoinvoinnista. Niissä tapauksissa voi olla hyvä idea yksinkertaisesti yrittää rentoutua ajomatkalla.

Vaikka mainitsimme alussa pelkääjänpaikalla istuvan henkilön kuuluvan viihdyttää kuskia, matkapahoinvointisena sinun ei tarvitse tästä asiasta huolehtia. Jos siis tarpeen, aseta kuulokkeet korvillesi, kuuntele musiikkia tai äänikirjaa ja matka sujuu paljon nopeammin.