ŠKODA-automallit ovat tilavia, monikäyttöisiä ja talviteille oivallisesti varusteltuja. Esimerkiksi KODIAQ-katumaasturi sekä SUPERB- ja OCTAVIA-mallistojen Combi-farmarit ovat kuin luotuja talvilomamatkoille. Niiden reilut tilat riittävät suksille, lumilaudoille ja muille matkatavaroille. Niihin on saatavissa hyödyllisiä varusteita kuten tuulilasin, ohjauspyörän ja takaistuimien lämmitys. Nelivetomalleilla matka taittuu varmasti myös lumipeitteisillä taipaleilla, kunhan vain ennen matkaan lähtemistä on muistettu muutama seikka.

Ennen talvilomareissuun lähtemistä on syytä tarkastaa auton talvikelpoisuus. Se tarkoittaa tietysti hyviä talvirenkaita, jäähdytysnesteen pakkaskestävyyden tarkastusta, talvikäyttöön tarkoitetun lasinpesunesteen lisäämistä ja akun varaustilan tarkastusta. Talvikuntotarkastuksen voi teettää ŠKODA-huoltokumppaniliikkeissä.

Auton oikea kuormaaminen on myös tärkeää: sukset, lumilaudat ja koko perheen paksut talvivaatteet vievät paljon tilaa. ŠKODA KODIAQ, SUPERB COMBI ja OCTAVIA COMBI soveltuvat erinomaisesti tällaisiin tarkoituksiin. Niissä on kokoluokkansa suurimmat tavaratilat. Takaistuimen keskipaikan kohdalle saatavissa olevassa suksipussissa sukset kulkevat siististi mukana auton sisällä. Jos takaistuimen kaikki kolme paikkaa tarvitaan matkustajille, sukset ja lumilaudat voi kuljettaa alkuperäisten ŠKODA-lisävarusteiden valikoimasta löytyvissä suksi- ja lumilautatelineissä.

ŠKODA-suksiboksi on tyylikäs, kätevä ja siisti ratkaisu lisätä tavaroiden kuljetustilaa jopa 380 litralla. Lukittavaan suksiboksiin saattaa hyvinkin mahtua valtaosa talvilomamatkan tavaroista, joten takaistuimen selkänojia ei tarvitse kääntää eteen eikä auton sisällä muutenkaan tule ahdasta. Hyvän aerodynamiikkansa ansiosta ne aiheuttavat vähemmän ilmanvastusta, joten niiden vaikutus polttoaineen kulutuksen ja ajoäänien kasvuun on pienempi.

Suksibokseilla on vielä yksi lisäetu: pitkän hiihto- tai laskettelupäivän myötä kostuneet tai kastuneet vaatteet on järkevää laittaa boksiin. Auton sisätilassa ne lisäisivät ilman kosteutta ja näkyvyyttä haitaten lasien huurtumista. Paras keino pitää lasit kuivina ja huurteettomina on käyttää ilmastointilaitetta. Ilmastointilaitteen kautta ilmasuuttimista virtaava ilma on kuivaa – ilman lämpötilasta riippumatta. Siten sisätilaan virtaava ilma pystyy sitomaan itseensä kosteutta, joka muutoin huurruttaisi lasit. Tällöin tehokkain tapa on suunnata kuiva ilma tuulilasille ja kytkeä lämmityslaitteen puhallin maksiminopeudelle. Polttoainetoiminen lisälämmitin, etu- ja takaistuimien lämmitys sekä ohjauspyörän lämmitys ovat talvella kuljettajan ja matkustajien mukavuusvarusteita. Tuulilasin lämmitys ja pesuvesisuuttimien lämmitys varmistavat hyvän näkyvyyden kaikissa keleissä. Alkuperäisten ŠKODA-lisävarusteiden valikoimaan sisältyvät jalkatilan kumimatot ja tavaratilan kaukalomatot suojaavat auton kangasverhoilupintoja tehokkaasti esimerkiksi talvikengistä vedeksi sulavalta lumelta.

ŠKODA KODIAQ, SUPERB ja OCTAVIA ovat sisätilamitoiltaan suuria ja moneen soveltuvia. Tilat riittävät niin matkustajille kuin heidän tavaroilleenkin. Tarjolla olevalla nelivetomallistolla lumisten teiden ajaminen kohti talvilomamääränpäätä sujuu turvallisesti. Haastavissa lumiolosuhteissa ja jyrkissä ylämäissä saattaa olla tarpeen turvautua lumiketjuihin, jotka voi hankkia alkuperäisten ŠKODA-lisävarusteiden valikoimasta.