Eräs takuuvarma autofanaatikon merkki on se, että televisiota katsellessa huomio kiinnittyy varsinaisen juonen sijaan ruudulla näkyviin autoihin. Lähes jokaisesta elokuvasta ja TV-sarjasta voikin bongata autoja, mutta aivan erityistä herkkua autofaneille ovat sellaiset ohjelmat, joissa autot on nostettu aivan erityisesti jalustalle. Tällä sivulla sukellamme televisiohistorian tunnetuimpien autojen maailmaan ja esittelemme muutamia kaikkien aikojen rakastetuimpia TV-klassikoita, joissa pääosaa näyttelevät nimenomaan autot. 

Ritari Ässän Pontiac Trans Am 

David Hasselhoffin suurimpana läpimurtona televisiossa voidaan pitää Ritari Ässä -televisiosarjaa, jota seurattiin ahkerasti 80-luvulla. Vaikka Hasselhofkin huokuu omanlaistaan karismaa, oli monen mielestä Ritari Ässässä kaikkein kirkkain tähti kuitenkin eräs toinen hahmo — nimittäin Ritari Ässän kulkupelinä toimiva musta Pontiac Trans Am.  

Tämä nimellä Kitt Industries Two Thousand eli KITT tunnettu persoonallinen auto sai osakseen kaikki parhaat repliikit ja se nähtiin myös lähes kaikissa mehukkaimmissa takaa-ajo- ja taistelukohtauksissa. Ei olekaan siksi mikään ihme, että Ritari Ässä ja siinä esiintynyt upea ajopeli ovat jääneet monen mieleen vielä pitkään sarjan kulta-aikojen mentyä ohi. Netticasinot ovat kuitenkin hyvä vaihtoehto silloin kun mieli tekee nauttia Ritari Ässän tunnelmasta vielä tänäkin päivänä — tarjolla on nimittäin Ritari Ässän pohjalta tehty viihdyttävä kolikkopeli! 

Breaking Badistä tuttu Pontiac Aztek 

 
Hieman tuoreempien TV-sarjojen joukossa Breaking Bad on kiistatta yksi kuluneen vuosikymmenen suosituimmista sarjoista. Sarjan uskomattomat käänteet ovat viihdyttäneet miljoonia TV-katsojia, mutta sen päähahmona esiintyvän epäilemättä kekseliään, mutta samalla epäonnisen Walter Whiten ohella myös miehen kulkupelin virkaa toimittanut valkoinen auto on niin ikään painunut monen katsojan mieleen. Eräänä hauskana yksityiskohtana kerrotakoon, että kyseisen Pontiac Aztek -automallin kysyntä ampaisi pilviin sarjan ilmestymisen myötä. 

Starsky & Hutchin persoonallinen Gran Torino 

Vuoden 1975 Ford Gran Torino tuli TV-yleisön tietoisuuteen viimeistään legendaarisen Starsky & Hutch -sarjan myötä. Alun perin televisiosarjan ohjaaja suunnitteli käyttävänsä kuvauksissa vihreää Chevy Camaro -autoa, mutta koska tuotantoyhtiö toimi yhteistyössä Fordin kanssa, päädytitin automalliksi lopulta valitsemaan punainen Gran Torino, johon maalattiin valkoiset tehostekuviot. Starsky & Hutch nousi nopeasti yleisön rakastamaksi sarjaksi, ja siinä nähtyä autoa kohtaan nousseen kiinnostuksen innostamana Ford päätyi vuonna 1976 rajoitetun erän Gran Torino -autoja. 

Ferrarin huumaa Miami Vicessa 

Miami Vice muistetaan yhtenä 80-luvun persoonallisimmista ja viihdyttävimmistä televisiosarjoista. Siinä nähty kiiltävän valkoinen upea Ferrari Testarossa vuosimallia ’86 ei sekään ole vaipunut tyystin unholaan. Ferrari on kuitenkin tunnetusti kallis automerkki, ja koska yhden Ferrari Testarossan hinta oli noihin aikoihin lähes 200 000 dollaria, päätyivät tuottajat aluksi käyttämään kuvauksissa Testarossaa muistuttavaa runkoa. Myöhemmin Ferrari kuitenkin lahjoitti kaksi aitoa Testarossaa ohjelman kuvauksia varten, jonka myötä kyseisestä autosta tuli ennen pitkää yksi televisiohistorian ikonisimmista malleista.  

Komisario Morsen upea Jaguar Mark II 
 
Komisario Morse on eräs rakastetuimmista etsiväsarjoista. Siitä olisi ehdottomasti jäänyt jotain puuttumaan, ellei kuvauksissa olisi käytetty sympaattisen komisario Morsen ajoneuvona ikonista punaista vuoden 1960 Jaguar Mark II -autoa. Joidenkin kyselyiden mukaan auto on yleisön keskuudessa jopa suositumpi kuin James Bondin Aston Martin tai monista muista elokuvista ja sarjoista tutut ajoneuvot. 

 
Edellä listatut autot edustavat vain pientä osaa kaikista TV:ssä ja elokuvissa vuosikymmenten saatossa nähdyistä kulkupeleistä. Jotta auto kuitenkin jäisi yleisön mieleen ja muistettaisiin vielä vuosia sarjan päätyttyä, tulee siinä kuitenkin olla jotain aivan erityistä. Ei ole epäilystäkään, etteivätkö yllä mainitut autot ansaitsisi paikkaansa televisiohistorian ikonisimpien ja ikimuistoisimpien autojen listalla!