Viimeinen suora ennen uuden CUPRA Formentorin lanseerausta. CUPRAn toimitusjohtaja Wayne Griffiths testasi Formentoria tällä viikolla brändin kotipaikassa Martorellissa. Apukuljettajan paikalla istui CUPRA-lähettiläs ja World Touring Car -sarjan voittaja Jordi Gené. Testi, jonka aikana noudatettiin kaikkia tarvittavia terveysohjeita, käynnisti lähtölaskennan tämän uuden mallin tuotannon alkamiselle. CUPRA Formentor saapuu myös Suomen teille syksyn aikana.

CUPRA Formentorin maaliskuisen ensiesittelyn ja helmikuussa uudessa CUPRA Garagessa tapahtuneen CUPRA Leon -perheen esittelyn jälkeen brändin suunnitelmat ovat edenneet. Ensimmäinen malli, joka on kehitetty yksinomaan CUPRA-brändille valmistetaan Martorellin tuotantolinjalla 2. Suomessa ensimmäisiä asiakastilauksia CUPRAn lippulaivamallille aletaan ottamaan vastaan elo-syyskuussa.  

“Formentor on ensimmäinen malli, joka on suunniteltu yksinomaan CUPRA-brändille ja se edustaa käännekohtaa tavoitteessamme saavuttaa autofaneja ympäri maailmaa. Seuraten CUPRA Garagen vihkiäisiä ja CUPRA Leonin esittelyä, Formentor on merkki uuden, jännittävän vaiheen alkamisesta ja Formentorin asemasta brändin merkkipaaluna”, korostaa Wayne Griffiths

Innovatiivinen ja hienostunut

CUPRA Formentor, ensimmäinen 100 % CUPRA-malli, lanseerataan syksyllä ja tulee saataville laajalla moottorivalikoimalla, sisältäen 310 hv:n bensiinimoottorin, ja vuonna 2021 markkinoille tulevan ladattavan hybridin, jonka yhdistetty teho on 245 hv ja toimintamatka pelkällä sähköllä noin 50 kilometriä.

Tämä erittäin taloudellinen crossover-malli yhdistää brändin oma DNA:n huipputeknologiaan, häikäisevään ja kiehtovaan ulkonäköön, yksityiskohtaisen tarkkaan sisätilamuotoiluun ja huippusuorituskykyisiin moottorivaihtoehtoihin. Formentor, joka on nimetty Mallorcalla sijaitsevan niemekkeen ja maamerkin mukaan, yhdistää viimeisimmän sukupolven liitettävyyspalvelut ja turvallisuusteknologian, kuten uuden 12” infotainment-järjestelmän ja innovatiiviset kuljettajaa avustavat järjestelmät.

CUPRA Formentor liittää yhteen hienostuneisuuden, innovaatiot ja dynaamisen ja intuitiivisen ajomukavuuden. Uuden CUPRA Formentorin tähtäimessä on CUV-segmentti, jonka odotetaan kasvavan edelleen lähivuosina.