Vuosi vuodelta kasvanut Dacia esittelee Spring Electric -konseptin, joka kertoo uudesta aluevaltauksesta. Ensi vuonna Dacia aloittaa uudenlaisen sähköauton myynnin. Dacian suosion kasvua juhlistetaan 15-vuotisjuhlamalleilla, joista kehitetyt versiot saapuvat keväällä Suomeen.

Vuosi 2019 oli jo seitsemäs peräkkäinen, jolloin Dacia kasvatti myyntiään Euroopassa. Viisitoista vuotta sitten uudelleen syntyneen merkin markkinaosuus oli viime vuonna jo 3,16 prosenttia ja Dacioita rekisteröitiin mantereellamme 564 854 kappaletta. Se tarkoittaa yli kymmenen prosentin kasvua edellisvuoteen verrattuna. Rahalle paljon vastinetta antava Dacia on etenkin yksityisten autonostajien suosiossa.

Mielenkiintoinen konsepti

Dacia Spring Electric on uudenlainen lähestyminen sähköautoihin. Se on Dacian ensimmäinen erityisesti taajamakäyttöön tarkoitettu malli, joka ravistelee markkinoita yhtä rajusti kuin Logan ja Duster aikoinaan tekivät esittelynsä myötä. Spring Electricistä edelleen kehitetty vuonna 2021 myyntiin tuleva tuotantomalli jatkaa Dacian vahvuuksilla: se on yksinkertainen, moderni ja luotettava auto järkevään hintaan.

Dacia on rakentanut jo maineen automaailman pelikirjan uudistajana. Siitä ovat todisteena ne yli 6,5 miljoonaa asiakasta, jotka ovat 15 vuoden aikana valinneet Dacian. Nyt romanialaismerkki on valmis aloittamaan uuden luvun värikkäässä historiassaan Spring Electricin kanssa. Dacia on lähdössä käynnistämään järkevän hintaisten sähköautojen vallankumouksen.       

Uusi Dacia r-EV-olution

Dacian ensimmäinen sähköauto

Onnistuakseen vallankumouksessaan Dacia hyödyntää Renault Groupin yli kymmenen vuoden aikana keräämää kokemusta sähköautoista. Tavoitteena on tarjota järkihintaista, ympäristön huomioon ottavaa liikkumista kaikille.

Spring Electric on suunniteltu tuon filosofian mukaisesti Dacian arvoja kunnioittaen. Sähkömoottorisessa kaupunkiautossa on keskitytty kaikkein tärkeimpään. Spring Electric tarjoaa entistä suuremmalle määrälle ihmisiä helpomman mahdollisuuden liikkua päästöttömästi etenkin kaupunki- ja taajama-alueilla. Viisiovisessa pikkuautossa yhdistyvät käytön helppous, luotettavuus ja edullisuus.

Dacia Spring Electricistä kehitetään kevyt ja kompakti tuotantomalli, joka esitellään vuoden 2021 aikana. Auton toimintamatka on aikanaan yli kaksisataa kilometriä, minkä ansiosta se on erittäin luotettava kumppani taajamakäytössä.

Jo ulkonäöltään Dacia Spring Electric on sähköistävä, sillä se noudattaa tuoreimpia automaailman virtauksia. Pastelliharmaa kori on viimeistelty ja koristeltu mattapintaisilla osilla sekä hohtavalla oransilla. Katumaasturimainen tyyli tekee lyhyestä 3,73 metrin pituisesta autosta yllättävän jykevän näköisen.

Spring Electricissä on kiinnitetty erityistä huomiota valoihin. Ajovalot ovat ledit ja ne on jaettu kahteen osaan. Ylempänä on vaakasuora osa ja neljä graafista yksikköä on sijoitettu puskuriin. Takana neljä ledivaloa muodostavat tupla-Y-kuvion. Sekä etu- että takavalot antavat viitteitä Dacian tulevasta valojen tunnusomaisesta valojen muotoilusta.

Sähkömoottorinen Dacia Spring Electric vastaa kaikkiin käytännön tarpeisiin taajamaliikkumisessa. Lujatekoinen auto tarjoaa sekä yksityis- että yrityskäyttöön kaikki sähköauton edut: vaivaton ajettavuus, hiljaisuus ja paikallinen päästöttömyys. Spring Electric on myös helppo ladata eikä se tarvitse kuin hyvin vähän huoltoa. 

Dacian juhlavuosi Euroopassa ja Suomessa

Renault otti ohjat Dacialla 1990-luvun lopulla ja Dacia-merkin voidaan katsoa syntyneen uudelleen vuonna 2004 esitellyn Loganin myötä. Nyt tuosta on kulunut 15 vuotta, mitä juhlistetaan erityisillä 15-vuotisjuhlamalleilla. Niiden myötä on saatu muun muassa värikarttaan uusi Iron Blue -väri. Dacian tapaan juhlamalli tarkoittaa vakiota parempaa varustelua erittäin järkevään hintaan.

Suomessa tuli joulun välipäivinä kuluneeksi kymmenen vuotta Dacian lanseerauksesta markkinallamme. Vuosipäivän kunniaksi ei järjestetty erityistä juhlaa, vaan sitä vietettiin työn merkeissä. Kesään mennessä on Suomeen tulossa 10-vuotisjuhlamalli Dacia Dusterista, ja tässä Suomen juhlamallissa on paljon samoja elementtejä kuin Euroopassa myyntiin tulevissa juhlamalleissa.