BMW:n Concept i4 Gran Coupe tuo yhtiön sähköiseen mallistoon uudenlaista muotoilua, jossa tyylikkään urheilullinen ulkomuoto yhdistyy neliovisen auton tilavuuteen ja toiminnallisuuteen.

Uusi Concept i4 antaa ensimakua BMW i4 -sähköautosta, joka on valmistajan ensimmäinen täysin sähköinen keskikokoinen premium-auto. BMW i4:n tuotanto käynnistyy ensi vuonna.Uudessa mallissa esitellään useita muotoiluratkaisuja, jotka tuodaan jatkossa uuteen sähköiseen mallistoon.

BMW Concept i4 tuo sähköisen voimalinjan BMW-brändin ytimeen. Mallin muotoilu on dynaamista, puhdaslinjaista ja eleganttia. Lopputulos on täydellinen BMW, joka on myös nollapäästöinen, BMW Groupin muotoilujohtaja Adrian van Hooydonk toteaa.

Auton dynaamisen ajettavuuden vastapainoksi sen ulkomuoto on modernin tyylikäs. Neliovisena Concept i4 on myös huomattavasti väljempi kuin ulkokuori antaa ymmärtää. Takapenkin matkustajille on yllättävän paljon jalkatilaa ja sisäkorkeutta.

Autossa esitellään nyt uusi kaareva näyttö, jota käytetään i4-mallin ja iNEXT-mallin tuotantoversioissa. Näyttöön on yhdistetty kaikki auton eri mittaristot, näyttötilat sekä valtaosa eri toimintojen ohjaamisesta. Heijastamattoman lasin ansiosta näyttöä ei tarvitse varjostaa lainkaan, mikä auttaa pitämään ohjaamon selkeänä ja ilmavana.

Auton kuljettaja voi valita kolmesta erilaisesta kokemustilasta (Core, Sport ja Efficient), jotka vaikuttavat auton näyttöön, äänimaailmaan sekä sisätilan ilmeeseen. Core-tila on uusittu versio nykyisten mallien maailmasta, Sport-tila näyttää tiedot tiiviisti ja helpottaa reuna-alueiden seurantaa. Efficient-tilassa kuljettaja voi valita uuden Assisted Driving View -näkymän, jossa hän saa mahdollisimman paljon tietoa auton anturien havainnoista. Pääpaino on ennakoivan ajon helpottamisessa.

Automallin äänimaailman ovat rakentaneet säveltäjä Hans Zimmer ja BMW:n äänisuunnittelija Renzo Vitale.

BMW Concept i4 toimintamatka on 600 kilometriä* ja teho 390 kW/530 hv. Auto kiihtyy 4,0 sekunnissa sataan kilometriin tunnissa. Reippaista teholukemista huolimatta auton sähkömoottori on lähes äänetön.

Auton aerodynamiikkaa on parannettu lukuisilla ratkaisuilla perän diffuusoreista keulan umpinaiseen säleikköön. Auton vanteissa on ilmanohjaimet ilmanvastuksen pienentämiseksi. Kun jäähdytintä ei ole, keulaan on sijoitettu auton toimintaa mittaavia antureita. Säleikkö on kuitenkin jätetty visuaaliseksi elementiksi yhdistämään tulevaisuuden BMW:t menneisyyden malleihin.

Automallin julkistuksen yhteydessä BMW esittelee myös brändinsä uuden ilmeen ensimmäistä kertaa.

BMW Group on yksi maailman menestyneimmistä autojen ja moottoripyörien valmistajista, jonka brändejä ovat BMW, MINI, Rolls-Royce ja BMW Motorrad ja joka tarjoaa myös rahoitus- ja liikkuvuuspalveluita. BMW Groupilla on 31 tuotantolaitosta 15 eri maassa, ja yhtiön myyntiverkosto kattaa yli 140 maata.

BMW Group myi kaikkiaan yli 2 520 000 autoa ja 175 000 moottoripyörää vuonna 2019. BMW Groupin liikevaihto tilivuonna 2018 oli 97,480 miljardia euroa ja voitto ennen veroja 9,815 miljardia euroa. Vuoden 2018 lopussa yhtiöllä oli yhteensä 134 682 työntekijää.


BMW Groupin menestys pohjautuu pitkäjänteiseen ja vastuulliseen toimintaan. Yhtiö onkin ottanut strategiaansa olennaisina osina ekologisesti ja sosiaalisesti kestävät toimintatavat koko arvoketjussaan, kattavan tuotevastuun ja luonnonvarojen säästämisen.

http://www.bmwgroup.com/
Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup
Twitter: http://twitter.com/BMWGroup
YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview
Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmwgroup/