Koululaisten hiihtolomakausi on nyt käynnistynyt ja seuraavan kolmen viikon aikana liikenteessä riittääkin sutinaa, kun perheet suuntaavat lomareissuilleen ympäri Suomen. Ennen matkaan lähtöä kannattaa muistaa puhdistaa sivuikkunat ja tuulilasi huolellisesti, sillä likaiset ikkunat haittaavat kuljettajan havainnointia ja huonontavat siten myös liikenneturvallisuutta.

Likainen tuulilasi on turvallisuusriski

Matalalta paistava aurinko sekä vastaantulevien autojen valot koettelevat jokaisen kuljettajan näköä, ja suttuinen tuulilasi pahentaa häikäisyefektiä entisestään. Esimerkiksi tietä ylittäviä jalankulkijoita voi olla todella vaikeaa havaita, jos auringon säteet osuvat suoraan likaiseen tuulilasiin. Lisäksi jatkuva siristely väsyttää silmiä ja vaikuttaa negatiivisesti kuljettajan vireystilaan.

Puhdas tuulilasi helpottaa autoilijan havainnointia, mutta monelta autoilijalta unohtuu täysin ikkunoiden ja tuulilasin puhdistus auton sisäpuolelta. Ulkopuoli kyllä puhdistuu säännöllisesti auton pesun yhteydessä ja lasinpesuneste huuhtoo lentänyttä kuraa ja tiesuolaa tuulilasin pinnalta pesujen välissä.

Sisäpuolen puhtauteen kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota, sillä pinnalle kertyy yllättävän nopeasti pölyä ja muuta likaa, jotka muodostavat sumentavan kalvon, joka haittaa kuljettajan näkökenttää. Sisäpuolelle kertynyt pöly myös lisää ikkunoiden huurtumista.

Tuulilasin puhdistus SONAX XTREME Ikkunapesulla

Tuulilasi ja muut ikkunat puhdistuvat vaivatta SONAX XTREME Ikkunapesulla ja mikrokuituliinalla. Tehokkaan ikkunapesuaineen koostumus perustuu ns. ”pure water” -teknologiaan, jossa demineralisoitu vesi puhdistaa ikkunat ikäviä raitoja jättämättä. Kirkkaat ikkunat nopeasti kertakäsittelyllä!

Tuulilasi ja muut ikkunat kannattaa tietenkin pitää puhtaana myös ulkopuolelta, sillä puhdas lasi ei naarmuunnu niin helposti esimerkiksi lunta harjattaessa. Naarmuuntumista voit estää myös vaihtamalla pyyhkijänsulat säännöllisesti ja käyttämällä riittävästi lasinpesunestettä.

Tuotenumero:

SONAX XTREME Ikkunapesu 500 ml: SO 238 241